loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'den açıklama

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'den açıklama
Tarih: 16.04.2023 - 08:16
Kategori: Siyaset

Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin; CHP Hatay örgütümüze, belediyelerimize ve mücadele ortağım olan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyor, 28.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin açıklamasında;

- KAMUOYU DUYURUSU –

“Nefes verin sesiniz olayım” sloganıyla çıktığım milletvekili yolculuğumda halkın her kesimin nefesini mecliste dile getirip, ülkemdeki tüm mağduriyetlerin, haksızlıkların, hukuksuzlukların, yolsuzlukların karşısında mücadele ettim.

28. dönem bayrağını, Genel Başkanımız takdirleri, Parti Meclisimiz ve Merkez Yönetim Kurulumuzun oy çokluğuyla başka yol arkadaşlarım devralmıştır.

Doğuştan aidiyet hissettiğim, bir neferi ve evladı olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve kadrolarının iktidar mücadelesinde var gücümle çalışmaya devam edeceğim.

28.dönem milletvekilliği başvurum haricinde hiçbir bürokrasi ya da yerel yönetim kademesine talep ve isteğim olmadığım gibi bu yönde de bir teklif almış da değilim. Tek hedefimiz Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.Cumhurbaşkanı yapmaktır.

Başta Genel Başkanımız ve 13.Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Parti Meclisimize, Merkez Yönetim Kurullarımıza, beraber mesai yaptığım milletvekili arkadaşlarıma, CHP Hatay örgütümüze, belediyelerimize ve mücadele ortağım olan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyor, 28.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Şimdi yine aynı sloganla tüm halkıma “Nefes verin, bu ülkeye barışı, kardeşliği, sevgiyi, getirelim. #SanaSöz yeniden baharlar gelecek” diyorum.

Güzel günler için var gücümüzle çalışacak ve ülkemize baharı beraber getireceğiz.

Haklarınızı helal edin, bir kusurumuz olduysa af ola.

En derin sevgi ve saygılarımla…"

Suzan Şahin deprem nedeniyele TBMM'de yaptığı konuşma ile Hataylıların sesi oldu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin 11 ili yıkan deprem hakkında TBMM'de konuştu; Kimse buna 'KADER' demesin, bunun adı 'KEDER'!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin; "Kimse kalkıp da bize “bu bir kader” demesin! Bu kader! Bu facianın bir katli var; o da liyakatsız atamalarla kurumların içini boşaltanlar."

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin; Kimse kalkıp da bize “bu bir kader” demesin! Bu kader değil. Bu, sorumsuzluğun ve ihmaller silsilesinin sonucu tarifsiz bir KEDER! Bu facianın bir katli var; o da liyakatsız atamalarla kurumların içini boşaltanlar.

 
Suzan Şahin'in TBMM'de yaptığı konuşmaya bugün seçim kararını açıklayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki geldi.
Erdoğan yaptığı konuşmada;

"Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin, “garip garip” konuşmalarını dinlediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim bölgeye ne zaman gittiğimizden haberi olmayan bu garipler, bu zavallılar daha bizim ikinci gün... İlk gün arkadaşlarım, bakan arkadaşlarım tamamıyla deprem bölgelerindeydi. Bürokratlarımız, teknokratlarımız hepsi deprem bölgelerindeydi ve bütün bunlarla beraber belediye başkanlarımız deprem bölgelerindeydi ve ben de hemen ikinci gün deprem bölgesine ulaştım ve bir turu böyle tamamladıktan sonra ardından ikinci turda da Cumhur İttifakı olarak, Devlet Bey’le beraber buraları dolaşmaya başladık. Yine aynı şekilde Sayın Destici’yle beraber de dolaştık. Biz yaralıyız, biz dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor, öyle senin konuştuğun gibi değil. Hatay milletvekiliymiş. Hatay milletvekili olmak seni bir yere kadar bağlar ama Hatay milletvekili olmanın ötesinde Cumhurbaşkanı olarak biz sadece Hatay değil, 11 ilin 11’inde de aynı hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.”

“BİZİM DERDİMİZ VAR AMA BUNLARIN DERDİ YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden depremzede bir kadını arayarak görüştüğünü belirterek, şunları söyledi: “O ne anlayıştır, o ne kadar güzel bir yaklaşımdır, ‘Cumhurbaşkanım bizim şu anda hiçbir sıkıntımız yok, her şey geliyor. Ben çadırda kalıyorum. Çadırda kalmama rağmen halimden memnunum. Konteynerler gelirse daha iyi olur ama şikâyetçi değilim.’ İşte o da bu milletin bir evladı. ‘Doğma, büyüme Hataylıyım.’ dedi, Kırıkhan’lı.

Bir ona bakıyorum bir de milletvekili olarak parlamentoya gelmiş olan bayana bakıyorum. Dürüst olalım, dürüst. ‘İskenderun’da ne var?’ diyor, İskenderun’da kruvaziyer gemi var. Bunun yanında İskenderun’da çadır da var, konteyner de var. Şimdi dersin ki ‘İskenderun’a geldin mi?’ Evet, geldim ama senin haberin yoksa ben ne yapayım? Arkadaşlarım sürekli oraya gittiler. Ve oradaki çalışmalarda sağ olsun belediye başkanı arkadaşımız büyük bir gayretle, ailece çalışıyorlar ama belki onun, ondan da haberi yoktur. Dedim ya biz dertliyiz, bizim derdimiz var ama bunların derdi yok.” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin;
"Ben Türkiye’nin vekiliyim. İskenderun’da depreme yakalandığım için ilk günler oradaydım. Nefes veren milletin sesi olup, milletin meclisinde yaşadıklarımızı anlattım.
Gelmediniz demiyorum, “tedbir almadınız, kurtarma yapmadınız, üç gün arama kurtarma ekipleri gelmedi, geldiğinde de malzeme eksikti, insanları ölüme terk ettiniz” diyorum!
Günlerce uğranmayan göçükler oldu, hala da var. Şimdi de “33. gündeyiz barınma sorununu hala çözmediniz” diyorum. Bir kez daha çağrımızı yineleyip halkımızın eksiklerinin giderilmesini istiyorum.
Deprem bölgelerinde yaşayanlar biliyor neyin ne olduğunu. Cumhurbaşkanının sözlerini halkımın vicdanına bırakıyorum. İncinen incinsin! Bunlarla uğraşacak zamanım yok. Kim doğru kim yanlış takdir halkımızındır."

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları