loading
close
SON DAKİKALAR

CHP il başkanı geri adım atmadı

CHP il başkanı geri adım atmadı
Tarih: 31.10.2012 - 14:03
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, sözlerinin arkasında olduğunu ancak muhatabının yanlış yansıtılığını söyledi...

Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce, Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma sırasındaki sözleriyle gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bir basın toplantısı düzenledi.

Tören alanındaki askerlere yönelik ‘Sizin koruyamadığınız Cumhuriyeti biz koruyoruz’ sözleri bazı çevreler tarafından ‘darbe çağrısı’ olarak nitelendirilen Salıcı, 'muhatabının yanlış yansıtıldığını' belirttiği bu sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Salıcı, "Bizim tepkimiz, Emniyet Müdürü’ne, Vali’ye, orada bulunan ve biz üç tane barikatı aşmaya çalışırken tartaklanmamız karşısında kılını kıpırdatmayan; bu ülkenin 29 Ekim törenlerini halksızlaştırmaya çalışan bütün devlet zevatınadır..." dedi.

"28 Ekim günü Taksim’de söylediğim sözlerin sonuna kadar arkasındayım" diyen Salıcı, "Peki Sayın Başbakan 29 Ekim’de Ankara’da sıktığı gazın ve vurduğu copun arkasında durabiliyor mu? Bunun cevabını versin" dedi ve şunları söyledi:

"Oğuz Kaan Salıcı’nın kim olduğunu, hangi siyasi mücadeleden geldiğini bilmeyen biri olsam ve o fotoğrafı görsem, ben de öyle düşünürdüm. Tabloyu ben de 'askere dönük sözler' olarak yorumlardım.

Biz burada hesaplaşma, birilerini zan altında bırakarak siyaset yapma peşinde değiliz. Tekrar ediyorum sözümün araksındayım ama muhatabı doğru değil. 29 Ekim törenlerini organize etmekten sorumlu kişiler askerler değildir. Oradaki bütün devlet zevatına, kim var kim yoksa; ayrı tutuyor değilim asker de oradaydı ve hepsine söylenmiş sözlerdir..."

ntvmsnbc

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları