loading
close
SON DAKİKALAR

CHP İzmir’de gözler Levent Eyipişiren’de

CHP İzmir’de gözler Levent Eyipişiren’de
Tarih: 06.12.2014 - 23:16
Kategori: Siyaset

Levent Eyipişiren bundan sonra nasıl bir siyasi tutum takınacak ve yeni CHP İzmir örgütlenmesinde desteklediği bir isim olacak mı?

Ali Engin ve 8 yöneticinin istifa sinyali verdiği CHP İzmir İl örgütünde sürpriz bir isim yeniden gündemin üst sırasına yerleşti. 2012 il kongresinde Ali Engin’e karşı verdiği başkanlık mücadelesini kaybeden ancak yedeklerle birlikte çok sayıda arkadaşını İzmir il örgütüne taşımayı başaran Eyipişiren, yeni tabloda ne yapacak sorusuna cevap aranan isim haline geldi. Ege Meclisi’ne konuşan Eyipişiren hem Genel Merkez’e hem de il örgütüne mesaj verdi...

Ali Engin’in 2015 seçimleri için istifa edeceğinin netleşmesinin ardından gözler, bundan sonra CHP İzmir il örgütünde Engin’in koltuğuna kim oturacak sorusuna çevrildi. İl yönetiminden Ali Engin dışında İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç, Ali Karabay, Osman Peri, Ülkümen Rodoplu, Levent Çılı, Ercan Çınarlı ve Yekta Varnalı’nın da istifa etmesi bekleniyor. 2012 İzmir il kongresinde Eyipişiren’in listesinden Savaş Akıncı 201 oyla, Niyazi Arslan 201 oyla, Berk Ulusal 197 oyla, Metin Atmaca 197 oyla il yönetimine girmiş, ancak, itirazlar sonucu kadın ve gençlik kotası uygulanacağı için bu isimlerden Metin Atmaca liste dışı kalmış, onun yerine Engin'in listesinde yer alan Sevda Erdan Kılıç yönetime girmişti. Yönetimde yaşanacak son istifaların ardından yine Levent Eyipişiren’in listesinde yer alan Yeter Mete, Banu Özdemir, Neşe Seçkin, Bahar Gürsul, Emin Uztemur, Gül Kalkan, Müjdat Ünsalan, Hüseyin Çamaşırcı ve Ayfer Avcı Gündoğan il yönetimine girecek.

GÖZLER EYİPİŞİREN’E ÇEVRİLDİ

CHP İzmir il örgütünde oluşması beklenen yeni tabloda kendine yakın isimlerin ağırlığının olma ihtimali, projektörlerin eski PM üyesi Levent Eyipişiren’in üzerine çevrilmesine neden oldu. Levent Eyipişiren bundan sonra nasıl bir siyasi tutum takınacak ve yeni CHP İzmir örgütlenmesinde desteklediği bir isim olacak mı? Bu soruları Ege Meclisi’ne cevaplandıran Eyipişiren hem Genel Merkez’e hem de İzmir il örgütüne mesaj gönderdi.

CHP İzmir’de gözler Levent Eyipişiren’de

KİMSE KURNAZLIKLA İL BAŞKANI SEÇTİRİP…

Levent Eyipişiren ‘daha önce de liste delerek giren arkadaşlarımı bir gün bir konuda yönlendirmedim, şimdikileri de yönlendirmem, yönetme çabasına girmem. Hiçbir zaman ‘dar kadro siyaseti’ içinde olmadım, siyaset tabanını daraltanlarla mücadele ettim. Şimdi yeni girecek arkadaşlarım da partinin yararına kararlar için çalışacaklardır. Zaten 8 Aralık itibariyle yönetimleri kongreye gitme zorunluluğu olmayacak şekilde yetki MYK'mıza geçiyor. Kimse bir kurnazlıkla önce il başkanını seçtirip, sonra kalan istifalar ile yedekleri asil yönetime taşımayı deneme çiğliği sergilememeli. Ben bir İzmir ve ülkede siyaset tabanını genişletme projesi peşindeyim. Sadece il başkanı önermek genel siyasetimize zayıf düşer. Zamanı gelince bana sorulursa MYKya ifade ederim, ama il yönetimi kendi belirlesin derse de gerekli çabayı, uzlaştırıcı ve büyütecek isimler için çaba harcarım’ diye konuştu. Eyipişiren ‘kim bu uzlaştırıcı ve büyütücü isimler’ sorusuna ‘İsim vermeyeyim ama biri kongrede benimle olanlardan, ikisi ise karşımda olanlardan’ cevabını verdi.

BÜNYAMİN DOBRUCALI / EGE MECLİSİ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları