loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kadın Kolları Hacıbektaş’ta…

CHP Kadın Kolları Hacıbektaş’ta…
Tarih: 14.08.2014 - 18:37
Kategori: Kadın

Hacı Bektaş Veli’yi anmak için CHP Kadın Kolları özel bir çalışma programı hazırladı...

“Erkek dişi sorulmaz, muhabbetin dilinde, Hakk’ın yarattığı her şey yerli yerinde Bizim nazarımızda, kadın erkek farkı yok, Noksanlıkla eksiklik, senin görüşlerinde…” Bu dizeleri 13.yy’da dile getirecek kadar ilerici ve aydınlanma savaşçısı olan Hacı Bektaş Veli’yi anmak için CHP Kadın Kolları özel bir çalışma programı hazırladı.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın önderliğinde, Kadın Kolları MYK üyeleri ve İl-ilçe kadın kolları üyelerinin de katılacağı Hacı Bektaş İlçesindeki büyük buluşmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM,YDK Üyeleri ve Milletvekilleri de katılacak.
16-17 Ağustos Nevşehir- Hacı Bektaş ilçesinde yapılacak olan Hacı Bektaş Veli’yi Anma ve Kültür, Sanat Etkinlikleri’ne yoğun bir katılım sağlayacaklarını belirten Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan; insanların inançlarına, renklerine, cinsiyetlerine göre eşit olduklarının hala yeteri kadar kabul görmediği; savaşların hüküm sürdüğü dünyamızda, Hacı Bektaş Veli felsefesinin daha da önemli hale geldiğini, bu birleştirici, yükseltici öğretinin çağa uyan ilkeler içerdiğini belirtti. Sevgi ve hoşgörünün alevî-bektâşî inancının temel felsefesi olduğunu ve değişmeden de günümüze kadar geldiğini söyleyen Dokuzcan; ”yetmişiki millete” aynı değerle bakan bu anlayışı devam ettireceklerini de vurguladı.
CHP Kadın Kolları, anma programları dahilinde, Kadın-erkek eşitliğinin adında sembolleştiği ve Alevi toplumunun en çok bilinen kadın önderlerinden biri olan “Kadıncık Ana’ya saygıyla” konseptini içeren bir TIR giydirdiler ve bu araçta,yöre halkıyla birlikte etkinlikler kapsamında buluşacaklar.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları