loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kocaeli Gençlik Kolları Basın Açıklaması

CHP Kocaeli Gençlik Kolları Basın Açıklaması
Tarih: 31.07.2012 - 20:01
Kategori: Yerel

CHP Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Ozan Aksu, ''Sürgü Beldesi''nde yaşananlarla ilgili yazılı bir basın açıklası yaptı...

CHP Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Ozan Aksu, ''Sürgü Beldesi''nde yaşananlarla ilgili yazılı bir basın açıklası yaptı.

Yapılan basın açıklaması metni şöyle;

''Ülke olarak tarihin önemli bir sürecinden geçtiğimiz bu günlerde her geçen gün çeşitli olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Türkiye Toplumu olarak zor günler bizi beklemektedir. 

Yüz yıllar boyunca Anadolu’da kardeşçe yaşayan, sevinci, üzüntüyü ve zorlu günleri birlikte aşan toplumumuz ne yazık ki belirli dönemlerde zenginliklerimizi içselleştiremeyen ve bu zenginliğimizi tek sesliliğe dönüştürmek isteyenler tarafından çeşitli saldırılara uğramıştır. 

Malatya’nın Sürgü Beldesi’nde yaşananlar da bu birlik ve beraberlik ortamının bozulmasına yönelik olarak atılmış tehlikeli bir adımdır. Türkiye’nin siyasal tarihine baktığımızda bu tür olayların hep demokrasimizin askıya alındığı dönemlerde yapılmış olduğunu görmekteyiz. 

Bu da yapılan saldırının rastlantı olmadığını göstermektedir. Demokrasi tarihimizin en karanlık dönemlerini yaşadığımız bu süreç kuşkusuz böyle sürüp gitmeyecektir. Bu ülkede farklılıkları zenginlik olarak gören ve bu anlayışla Anadolu’daki kültürel yapıya sonuna kadar sahiplenen Cumhuriyet Halk Partililer yaşanılan bu karanlık sürecin aydınlığa kavuşturulması için gereken toplumsal iradeyi ortaya koyacaktır. 

Bizler aydınlık geleceğin teminatı olan gençler olarak şunu çok iyi biliyoruz ki tarih karanlıklarla hüküm sürenleri değil, karanlıkları aydınlığa çevirenleri yazacaktır. 

Toplumumuzun farklılıklarını zenginlik kabul ederek, birlikte yaşama arzusuyla bu zorlu süreci aşacağımızı ve Anadolu kültürünü tekrar aydınlığa kavuşturacağımızın inancıyla yaşanılan her türlü provakatif eylemlerin karşısında durmayı onurlu bir görev saydığımız belirtiyorum.''


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları