loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener Kocaeli’de açılış törenlerine katıldılar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener Kocaeli’de açılış törenlerine katıldılar
Tarih: 13.08.2020 - 22:14
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği projeler için toplu açılış törenine katıldı.

Programın açılış konuşmasında açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Projelerimizi aktif bir şekilde hayata geçirdik ve şimdiden ciddi sayıda insanımız oradan faydalanıyor. Diğer bir vaadimiz olan sosyal tesislerimiz ise yoktu. İzmit'te kaliteli ve uygun hizmet alabilecek hemen kolları sıvadık. İlk sosyal tesisimizi, özel şirkette olan bir yere sitemize aldık ve sıfırdan inşa ettik orayı. Gerek sosyal faaliyetlerimiz için gerek sanatsal faaliyetlerimiz için gerekse gıda hizmetlerimiz için bir sosyal tesise dönüştürdük. Diğer bir vademiz kooperatifçiliği yaygınlaştıracağız dedik. Özellikle kadın emeğinin değerlendirilmesi ve ev bütçesine katkı sunabilmesi için tam destek sunacağız dedik ve verdiğimiz sözümüzü tuttuk" ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit'te doğduğunu belirterek, "İzmit’te doğdum, İzmit'in bir köyünde doğdum.Rumeli göçmeni bir ailenin kızıyım ve İzmit’te tarih okudum. Doktora tezim, ‘İzmit Şeriye Sicilleri’dir. Siyasi hayatımada 1994 seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile başladım. O adaylık beni bugün karşınıza getirdi İYİ Parti'nin Genel Başkanı olarak sizlere hitap ediyorum" dedi.Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayat çok ilginç, hem uzun, hem acılı hem sevinçli… İlk sözüme Mehmet Ali Paşa’da bir kahvehanede ilk sözümü başladığım anı hatırladım. Sizleri görünce, Sayın Genel Başkanım demiştim ki, “Suyu leziz havası nefis, insanı munis İzmit”

Evliya Çelebi öyle yazmıştı. ""İzmit en fazla göç alan şehirdir ve İzmitli olunur denilir. Onun için size ‘İzmit'te mi doğdunuz?’ diye sorulmaz. ‘Ne kadar süredir İzmit'tesiniz?’ diye sorulur.

İzmit genellikle insanların doğduğundan ziyade doyduğu yerdir ve İzmit'e Türkiye'nin her yerinden her şehrinden her köyünden ilçesinden göç gelir. İzmit'te doğmuş olanlar onları kucaklarlar ekmeklerini paylaşırlar ve bilirler ki daha sonra onlar İzmitli olacaktır. Ve yeni gelenlere kucak açacaktır. 1999 depreminde bunu bilmemize rağmen hepimizi şaşırtan bir şey olmuştu o da depremde vefat eden kardeşlerimizin cenazelerinin Türkiye'nin her bir köyüne her bir şehrine her bir ilçesine gitmiş olmasıydı. Yani ne demek istiyorum İzmit Türkiye'nin bir özetidir""

Şimdi benim gibi yıllar evvel doğmuş İzmitli kızların bir hayali vardı: Okuyan-yazan okuma fırsatı bulan İzmitli kız çocuklarının bir hayali vardı. Leyla Atakan olmak… Ben babası Türkeşçi olmuş, abisi 80 İhtilali’ne kadar Kocaeli MHP İl Başkanı olan, babasının ailesi İnönücü, annesinin ailesi Demokrat Partili olan bir ailenin kızıyım. Ama İzmit'te doğan her veya İzmitli olan her kız çocuğu için Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilmiş sayılmayan ve biz siyaseti aklımızdan geçirirsek geçirdiğimiz zaman okumak fırsatı bulduğumuz zaman tek bir hayalimiz vardı o da Leyla Atakan olmak.

İzmit, ilk kadın belediye başkanlarından Türkiye'de birini seçmiş Demokrat Partisi’nin hele CHP ile Demokrat Partisi’nin kavga ettiği dönemlerden bahsediyorum. İki tarafında oy verdiği ve seçildikten sonra herkesin Leyla ablası olmuş bir Belediye başkanından siyasi bahsediyorum."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında Millet İttifakı’na vurgu yaparak şu sözleri kullandı:

"Çok güzel bir atmosferde hep birlikteyiz. Sayın Kaplan’ın yaptıklarını hep birlikte dinledik. Belediye Başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim: ‘Belediye Başkanı olduğunuz andan itibaren unutmayacaksınız bir şey var.Siz Millet İttifakı'nın belediye başkanısınız’. Sayın Genel Başkan Meral Akşener, Fatma Kaplan Hürriyet'in seçilmesinde, ‘küçük bir payımız da varsa’ diye bir düşüncesini ifade etti ama küçük bir pay değil kocaman büyük bir payınız var sayın Genel Başkanım."

BİZ MİLLETİ, ÜLKEMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

"Çünkü biz milleti düşünüyoruz, ülkemize düşünüyoruz, vatanımızı düşünüyoruz, bayrağımızı düşünüyoruz.. Farklı düşünsek bile bu topraklarda bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek siyasetçi olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Kavgadan bir şey çıkmadı; kavgadan hiç kimse kârlı çıkmaz. 'Bu memleketin barışa ihtiyacı var' biz böyle düşünüyoruz."

MİLLET  İTTİFAKI'NIN HİÇBİR FERDİNDE MAKAM VE SALTANAK MERAKI YOKTUR"

Bu memleket 83 milyonun ortak paydasıdır. Birlikte yaşıyoruz burada. Gerginlik yarattılar, kavga yarattılar, linç girişiminde bile bulundular. Ama ben bu millete bir söz verdim ve sözümün arkasında duracağım. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Millet İttifakı'nın hiçbir ferdin de makamı ve yerine olursa olsun makam ve saltanat merakı yoktur. Dolayısıyla gücü milletten alıyoruz biz."

GAZİ MECLİS'İN İTİBARININ İADESİNE İHTİYACI VAR

"Gazi Meclis'in itibarının iadesine ihtiyacı var. gerginlik, kavga yarattılar, linç girişiminde dahi bulundular. Ama söz verdim, bu ülkeye demokrasi getirene kadar mücadeleye devam edeceğim. Hiç kimseyi ayırmadığımız sürece Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olacağından hiçbir şüphemiz yok. Her türlü engellemeler yapıldı. Ama hiçbir belediye başkanı şikayet etmeyecek. Fatma Hürriyet Kaplan bu manada önemli işler yapıyor. Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki protokol üyeleri, dualar eşliğinde kurdele keserek tamamlanan projelerin açışını gerçekleştirdi.

İŞTE AÇILIŞI YAPILAN PROJELER

1.Kendi bünyesinin dışında dijital ortamında 25 binin üzerine kitap bulunduran İzmit Belediyesi Kütüphanesi.

2.İhtiyaç sahiplerine yönelik hizmet verecek olan, ihtiyaç sahiplerinin giysi ihtiyacını karşılayacak, yardımsever vatandaşlarımızla buluşturan Dost Eller Mağazası.

3.Halka hizmet edecek olan sosyal tesisimiz Gülümse Kafe.

4.Digital ortamda kurulan ‘Kardeş Eller’ sistemi üzerinden bize başvuran ihtiyaç sahiplerinin gıda taleplerini karşılayacağımız Gıda Bankası.

5.Sadece gençlerin değil ailelerinin de gönül rahatlığıyla kullanabileceği, Karadeniz sahilinin incisi, ormanıyla, deniziyle doğayla iç içe Sarı Su Gençlik Kampı.

6.Eski eşi tarafından küçük kızının önünde katledilen ve kadın cinayetlerinde bir simge haline dönüşen Emine Bulut’un isminin yaşatıldığı, çocuklarımızın anneleriyle yaşamayı sonuna kadar hak ettiği Emine Bulut Parkı.

7.Gündoğdu Mahallesi’nde evlatlarımızın güvenle ve huzurla dolaşabileceği Şehit Ömer Can Açıkgöz Parkı.

8.İzmit’in güzelliğine güzellik katacak, kentin dışarıya bağımlı olduğu çiçek ve süs bitkileri ihtiyacına yetecek İzmit Belediyesi Yaşam Bahçesi / Çiçek Serası.

9.Daha önce prefabrike bir mescitte ibadet etmek zorunda kalan Ambarcı Köyüne; Ambarcı Cami temel atma töreni

Kaynak : Yeniçağ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları