loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Anıtkabir’de

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Anıtkabir’de
Tarih: 29.10.2014 - 17:08
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankarda'da yapılan resmi törenler sonrası İstanbul'a hareket edecek ve CHP'li Kadıköy Belediyesinin düzenlediği geleneksel Fener alayına katılacak...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resmi kutlamalara katıldı. İlk tören Ankara’da Anıtkabir’de yapıldı.

Devlet Protokolünün uygulandığı Anıtkabir’deki resmi törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankarda'da yapılan resmi törenler sonrası İstanbul'a hareket edecek ve CHP'li Kadıköy Belediyesinin düzenlediği geleneksel Fener alayına katılacak...

Kadıköy , Suadiye Caddesi ışıklarında yürüyüşün saati; 19.00'da başlayacak...


Kemal Kılıçdaroğlu 29 Ekim Cumhuriyet bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı; 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “En büyük bayramımız olan Cumhuriyeti, en büyük coşkuyla kutlayacağız” dedi.

“Cumhuriyet’e sahip çıkmanın demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe, akıla, bilime sahip çıkmak anlamına geldiğini herkese göstereceğiz” diyen Kılıçdaroğlu yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyeti şöyle selamladı ve kutladı;

“Büyük bir onur, gurur ve geleceğe güvenle bakarak 91. yaşını kutladığımız Cumhuriyet, bir gün önce kararlaştırılıp, ertesi gün ilan edilmedi.

Cumhuriyet’in ilk adımı 1915’te Çanakkale’de, ikinci adımı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da, üçüncü adımı 4 Eylül 1919’da Sivas’ta, dördüncü adımı 23 Nisan 1920’de Ankara’da, beşinci adımı 9 Eylül 1922’de İzmir’de tarih sayfalarına desten gibi yazıldı ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Anıtkabir’de

Cumhuriyet yaşamımıza özgürlük, bilim, akıl, yaşamı sorgulamak, halkın iradesiyle, toplumun değer yargılarına saygı duymak ve bilhassa kimsesizlerin kimsesi olarak girdi.

Laik Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeden bireyin özgürleşmesini, kardeş olmasını sağladı, sanatı ve sanatçıyı yüceltti.

Cumhuriyetin attığı en büyük adımlardan biri de kadınlarımızın eşit yurttaş statüsü kazanması ve sosyal yaşama katılması oldu.

91. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu izlerini bedenleriyle benliklerinde taşıyan gazilerimizi ve günümüzde cumhuriyet ile cumhuriyetin kazanımlarının korumaya kararlı olan tüm vatandaşlarımızı içtenlikle kutluyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.”

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları