loading
close
SON DAKİKALAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na hükümetten sert yanıt

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na hükümetten sert yanıt
Tarih: 30.10.2013 - 16:43
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Başbakan Erdoğan'a yönelik sözleri hükümet kanadından büyük tepki gördü.

Kılıçdaroğlu dün Ankara’daki 29 Etim kutlamalarında şöyle demişti: “Bir diktatör var, kadınların kaç doğum yapacağına karar veriyor. Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor.” Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması siyaseti hareketlendirdi. Hükümet kanadından Kılıçdaroğluna sert tepkiler geldi:

KANIM DONDU

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Bu muhalefet değil ahlaksızlık. Kılıçdaroğlu’yla Meclis’te pek çok dokunulmazlık dosyası var. Bu dosyalara baktığınız zaman bu dosyaların önemli kısmının hakaret ve iftira içiren suçlar nedeniyle meclise gönderildiğini görüyoruz. Onun için konuşurken, hakaretten, küfürden iftiradan başka bir cümle kuramıyorsa onun sepetinde başka bir şey yok. İşin doğrusu böyle bir açıklamayı duyunca sanki kanım dondu derler ya insanlar, bende öyle oldu. Bir ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanının böylesi bir cümleyi nasıl kurabildiğini, nasıl bir ruh hali içerisinde böyle bir ifadeyi kullanabildiğini anlamakta zorlanıyorum"

GEREKLİ DERSİ KADINLAR VERECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: Demokratik Cumhuriyetin kazanımları en çok kadın haklarında olmuştur. Biz 10 yıldan beri kadının statüsünü yükseltmeye, kadını her alanda sosyal hayatın içerisinde tutmaya çalışan bir dönem ve 10 yıl yaşadık başbakanımızın liderliğinde. Dolayısıyla sizin ne dediğiniz halkın nazarındaki karşılığı ile alakalıdır. Anadolu'daki kadınlar ve ülkemizdeki kadınlar yapılanların hem hukuki noktada yapılanların ne olduğunu hem uygulamalarda kadının statüsünün nasıl yükseldiğini görmektedir. Ana muhalefet partisi başkanı eğer iktidar yolu arıyorsa onun yolu halkın gündemine gelmesi ve kadınların gözüyle Anadolu'ya ve Türkiye'ye bakabilmesidir. İftira ve fitne ile küçültücü cümlelerle iktidar olunmaz. Projelerle bizim yaptıklarımı nasıl yapacağını söylemekle iktidar olunur. Hala yanlış bir siyaset anlayışına devam ettiklerini düşünüyorum. Kadından sorumlu bir bakan olarak da bana bu soruya nasıl sordular denmesinden utanıyorum. Gerekli dersi zamanı gelince kadınlar verecektir.

AĞZINA BİBER SÜRÜLMELİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Kılıçdaroğlu'nun sözlerinde gerçekten bizi utandıran bazı cümleler var. Karşıdan baktığınız, yanına yaklaştığınız zaman şöyle 'çelebi zat' görünen ve gerçekten de saygı da uyandırabilen ikili ilişkilerde sizinde beğenebileceğiniz bir insan tipi ancak ağzını açtığı zaman ağzından küfürler çıkıyor. Bir başbakan için ne demektir 'gemiden çıkan kadınları dikizliyor' iddiası? Bunu bir genel başkan, ana muhalefet lideri nasıl söyleyebilir? Şimdi bu sözü duyduktan sonra geçtiğimiz yıl yine böyle bir kızgın halinde 'anasının a...' demişken ağzını kapatmak zorunda kalan Kılıçdaroğlu'na bakıyorum. Eğer kendisini tutamayıp da konuşmasını tamamlasaydı kim bilir ağzından hangi küfürler çıkacaktı. İyi ki durmuş diye de şükrediyorum. Allah'tan korkun, utanın, bu sözleri nasıl söyleyebilirsiniz? Bir siyasi eleştiri, bir genel başkan ağzını açtığı zaman böyle mi konuşulur? Bir insana hakaret etmek elbette çok aşağılayıcı bir şeydir ama Kılıçdaroğlu kendini tutamıyor ve aklına Tayyip Erdoğan ya da Ak Parti geldiğinde küfür etmekten kendisini alıkoyamıyor. Ağzına biber sürülse caizdir. İnşallah bir daha bu tür cümleleri kendisinden duymayız. Ne olur biraz sinirlerine sahip olsun. Bunlarla oy toplanmaz, bu sadece seviyeyi düşürür. Hiçbir siyasetçi argo dille konuşamaz, konuşmamalıdır. Toplumun aynası olacaksanız, toplumun ahlak anlayışını, kibarlığını ve nezaketini de sizin örnek olarak göstermeniz gerekir."

KAVGADA SÖYLENMEZ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Kılıçdaroğlu, Tandoğan Meydanı’nda hepimizin başımızı önümüze eğeceğimiz kadar utanmamız gereken, birileri dinlediği zaman ‘edep yahu’ diyeceği konuşmalar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun CHP ’nin başında olması, CHP açısından büyük bir bedbahtlık sebebidir. Siyasetin dilini çirkinleştirmemek adına Kılıçdaroğlu’na aynı sözlerle mukabele etmeyeceğim. Sayın Başbakanımız hiç etmeyecek. Kılıçdaroğlu diyor ki “Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen kadınları dikizliyor.’ Kılıçdaroğlu’nun bu söylemiyle Başbakan’a ahlak dersi vermeye çalışması, karganın bülbüle lisan dersi vermesi gibi bir şeydir. Bir ülkenin başbakanına söylenecek laflar mıdır bunlar? İki sokak serserisinin kavga ederken bile birbirine söylemeyeceği sözleri, bir anamuhalefet partisinin lideri nasıl söyleyebilir? Başbakanın bir edep timsali kişi olduğunu bu ülkede herkes bilir. Hele hele hanımlarla muhataplığında, hakikaten bir centilmen erkeğin, edep ahlak dersini iyi almış bir erkeğin davranışlarının en güzel örneğini sergilediğini görürsünüz. Başbakan asgari her ailenin 3 çocuğu olsun temennisinde bulunuyor. Bir dileğini tavsiyesini dile getiriyor. 2 Çocukta kalana ceza mı verdi Başbakan? Hiç çocuğu olmayan insanları kamudan men mi etti Başbakan? Biz Kılıçdaroğlu’nu ve sözlerini çok ciddiye aldığımız için değil, kendi halkımızı ciddiye aldığımız için cevap veriyoruz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları