loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Mersin İl başkanlığına Mehmet Özel aday

CHP Mersin İl başkanlığına Mehmet Özel aday
Tarih: 03.12.2014 - 09:41
Kategori: Siyaset

CHP Tarsus eski ilçe başkanı Mehmet Özel Mersin il başkanlığı için 2 Aralık 2014 Salı günü il binasında adaylığını açıkladı.

CHP Tarsus eski ilçe başkanı Mehmet Özel Mersin il başkanlığı için 2 Aralık 2014 Salı günü il binasında adaylığını açıkladı.

Mehmet Özel açıklamasında; 

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 6 Aralık 2014 Tarihinde yapılacak olan il seçim kongresinde İl Başkanlığına aday olduğumu sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmak ve duyurmak için bu gün buradayım.

CHP Mersin İl yönetimi istifalar nedeniyle düşmüş, 23 Ekim 2014 Tarihinde partimizin genel Merkezince, partinin il başkanlığını kongreye götürmek üzere 7 kişiden oluşan geçici yönetim kurulu atanmıştır. Atanan geçici yönetimde partimizin il başkanlığını 6 Aralık 2014 Tarihinde kongre kararı almıştır.

Yapılan yerel seçim sonrası Mersin ilimizde iktidarda olduğumuz büyükşehirde yerel yönetimi kaybetmemiz örgütlerimiz de, ilçelerde, partimizin tüm kademelerinde, tüm partililerimizde derin üzüntü yaratmış, moralleri bozmuş, tedirginliğe yol açmış, ileriye dönük umutları kırmış, örgütlerimiz de yılgınlık ve karamsarlık yaratmıştır.
Örgütlerin taleplerini dikkate almadan izlenen aday belirleme süreci, atama aday belirleme, kamuoyunun ve parti tabanının dikkate alınmamasının Mersin^de seçim kaybına neden olduğu hepimizin bildiği bir gerçektir. Birilerinin de bu tabloyu yaratıp çalışarak kendi iktidarlarını kurmaya çalışmasıda göz ardı edilemeyecek bir durumdur. Bu nedenlerin sonucunda da partimizde seçim kaybı derin üzüntü ile umutsuzluğu hakim kılmış ve bugünkü tablo ortaya çıkmıştır.

Bu noktada istifa ile boşalan ve düşürülen il yönetimine, seçimli genel kurula kadar başkanlık etme şartı ile atama yapılması partide yeni bir umuda, bir heyecana etken olmuştur.

Ancak ne var ki; bu heyecan ve umut da uzun sürmemiştir. Bu günlerde partiyi seçime götürmek üzere görevlendirilen geçici yönetimin kalıcı olma çabası ile partide sürdürdüğü kampanya partiyi yine kamplaşmaya ve karamsarlığa sürükleme kaygısına neden olmaktadır.

Genel merkezimiz tarafından parti il yönetimini 45 gün içersin de seçime götürmek üzere görevle atanan 7 kişiden oluşan geçici yönetim, kongre tarihi ile birlikte yönetime aday olduğunu da açıklaması, kritik bir süreç olarak gördüğümüz bu süreçte bizi görev ve sorumluluk almaya itmiştir. 
 
Özellikle birtakım çevrelerin mütemadiyen tabanda yaymaya çalıştıkları genel merkez adayıymış gibi lanse edilmeleri kabul edilebilir bir durum değildir.

Hele bu durumun kendini eşitlikçi ve özgürlükçü anlayışı ile bilinen CHP gibi bir partide uygulanabilir olması, bundan da öte MERSİN gibi özgürlükçü, çağdaş ve devrimci bir kentte tatbik edilmeye çalışılması bir kayaya çarpmaktan farksızdır.

CHP Mersin İl başkanlığına Mehmet Özel aday

Birilerinin ortaya koymaya çalıştıkları ‘’seç beni ,seçeyim seni’’ yapısı ne Mersinli üyeye, ne Mersinli delegeye nede HİÇBİR Mersinliye uyar.

CHP’de ;nereden gelirde gelsin hiçbir dayatma ve baskı kabul edilemez,çünkü ‘’bağımsızlık benim karakterimdir’’diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün misyonuna sahiptir.

Demokrasinin gereği olan sandıklarda kazananın, kişilerin adamı değil, CHP ve halkın adamı olmalıdır. 

Geçmişte üst üste seçim kaybına neden olan yaklaşımların, il kongresi öncesin de yine sergileniyor olması, sadece il kongresin de değil, yaklaşan genel seçim öncesinde de yeni bir umut heyecan kırılmasını gündeme getirmektedir. Bizler bu durumu oturduğumuz yerden üzüntü ile izlemek için değil, bu tabloyu Mersin’imizde değiştirmek adına göreve talip olmaktayız. 

Partimiz CHP’yi her geçen gün ülkemiz için umut olmaktan uzaklaştırma operasyonuna karşı tabanın güçlü ortak sesi olmak adına biz de görev almaya talibiz. 

Geçmişte olduğu gibi partimizi, ülkemiz içinde heyecan ve umut vadeden, bir iktidar Partisi yapma sorumluluk ve görev bilincini taşıdığımız için aday oluyoruz.

Örgütümüzün heyecanını Partimiz genel merkezine taşıyarak, enerjimizi yansıtarak, genel merkezimizin gücüne güç katmak adına göreve talip oluyoruz.

Ülkemizde yaşanan onca olumsuzluğa rağmen, iktidarın dayatma politikaları ile ülkeyi yönetmesinin karşısında alternatif olduğunu yansıtmak o heyecanı sinerjiyi halka umut olarak hissettirmek adına siz sevgili arkadaşlarımız, değerli delegelerimizden destek bekliyor ve onay istiyoruz.

Ülkemizin kurtuluşunda, varoluşunda ve kuruluşunda etken olan, partimiz CHP’nin, aynı gücü ve aynı kararlılığı geçmişte olduğu gibi bu günde siz partili arkadaşlarımızla ortaya koyacağından emin olduğumuz için sizlerle güçlü, zorlu bir süreçte emin adımlarla, ayrıştırmadan omuz omuza yürümek adına göreve talibiz diyoruz.
Birtakım çevrelerden kulağımıza gelen dedikoduları da söylemeden geçemeyeceğim:efendim Mehmet Bey aday olmayacakmış,çekilecekmiş vs. onlar beni siz değerli yol arkadaşlarıma,yoldaşlarıma sorsunlar,bir karnemize, geçmişimize baksınlar.

Kararımızı verdiğimizde aşılmaz denilen engelleri sizlerle nasıl aştığımızı görsünler.

Hayatım da çizgimden şaşmadığımı,kimseye yalakalık yapmadığımı,kimsenin adamı olmadığımı,birileri gibi kapı, kapı dolaşıp, parti, parti gezip gelmediğimi,bu parti de partimizin adayının kaybettiği zaman kadeh kaldırıp kutlamalar yapmadığımı göreceklerdir.

Partime ihanet etmeden yılmadan usanmadan yolumuza devam ettiğimizi göreceklerdir.

Şimdi herkes yolunu kendi çizecek. CHP Mersin’de kimin partisidir. Ezilmişlerin, dışlanmışların, ötekileştirilmişlerin, bedel ödemişlerin, ödemeyi göze alanların mı? Yoksa tuzu kuruların mı? Tabanın mı dediği olacak,yoksa kurgulu siyaset yaparak birilerinin arkalarına gizlenenlerin mi?

Biz bu kurgulu oyuna DUR demek,Halkımızın dediğinin üyemizin dediğinin başımızın tacıdır dediğimiz bir yapı için buradayız.

Biz buradayız,Dinamik,eşitlikçi,özgürlükçü ön seçimleri savunan üyesinin fikrini alan GÜÇLÜ BİR ÖRGÜT için bu göreve talibiz.

Biz varız,sizlerle de var olacağız,sizlerden alacağımız güçle CHP’sini Mersinimizde iktidar yapma yolunda engelleri aşa aşa geleceğiz.Mersin de sol rüzgarı yeniden estireceğiz.

BİZ GÜÇLÜYÜZ GÜCÜMÜZÜ HAKTAN VE HALKTAN ALIYORUZ

Evet Arkadaşlar Partimizi ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı yolumuzu aydınlatsın.”

İstanbulgecegi.com ailesi olarak Mehmet Özel'e ve yarışacak tüm adaylara başarılar diliyoruz...

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları