loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Milletvekili Özbolat Bern'de Konuştu

CHP Milletvekili Özbolat Bern'de Konuştu
Tarih: 26.02.2013 - 15:58
Kategori: Siyaset

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat “Siyasi Etik ve Yurtdışında Etkin Örgütlenme” konulu panele konuşmacı olarak katıldı...

CHP İsviçre Birliği’nin 24 Ocak Pazar günü Bern’de düzenlemiş olduğu, “Siyasi Etik ve Yurtdışında Etkin Örgütlenme” konulu panel, iki yüzü aşkın dinleyicinin katılımıyla gerçekleştirildi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın konuşmacı olduğu panelde, CHP’nin geniş yankı bulan yurtdışı örgütlenme çalışmaları ve gelinen durum değerlendirildi.

Konuşmasında, yurtdışında yaşayan yurttaşlara yakın olmak ve onların sorunlarını kalıcı olarak çözmek adına büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özbolat, şunları söyledi:

”Yurtdışında yaşamakta olan vatandaşlarımıza bundan böyle daha yakın olacağız. Yurttaşlarımızın karşılaştıkları ve mağduriyet yaşamalarına neden olan sorunlarını çözmek için kararlıyız. Bu nedenle yurtdışı örgütlenme çalışmalarımıza önem veriyor ve ara vermeden devam ediyoruz.

Almanya’da attığımız adım ve Birliklerimizin açılışıyla tamamladığımız örgütlenme çalışmaları tarihi bir dönüm noktası olarak yorumlandı. Aynı çalışmayı İsviçre’de dahil olmak üzere, diğer ülkelerde de hayata geçireceğiz. Yıllarca yurttaşlarımız geçici öneri ve çözümlerle mağdur edildi, sorunları çözülmedi. Ayrıca memleket ve sıla hasretleri sömürüldü. CHP olarak tüm yurttaşlarımızın hakkını savunuyoruz ve savunacağız. Örgütlenme çalışmalarımız ile birlikte sömürülmelerine karşı duracak ve sorunlarını kalıcı olarak çözmek için mücadele vereceğiz” dedi.

İsviçre’de başlatılan örgütlenme çalışmalarını da yorumlayan Özbolat,”İsviçre'de başlayan örgütlenme çalışmaları başarıyla devam ediyor. Genç ve yetenekli arkadaşlarımızdan oluşacak kadrolarımız hem CHP Genel Merkezi ile hem de buradaki sosyal demokrat kardeş partilerle yakın ilişki içerisinde olarak yurttaşlarımızın hak mücadelesine katkı vereceklerdir' dedi.

Türkiye ve dünya üzerinde yaşanan güncel siyasi gelişmelerin de değerlendirildiği panel, katılımcıların Kahramanmaraş Milletvekili Özbolat’a yönelttiği sorularla son buldu.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları