loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Milletvekilleri seçim süreci hakkında yetkilerini Kılıçdaroğlu'na devretti

CHP Milletvekilleri seçim süreci hakkında yetkilerini Kılıçdaroğlu'na devretti
Tarih: 26.02.2023 - 14:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup toplantısına başkanlık etti. CHP TBMM Grubu milletvekilleri ortak karar ile Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilleri genel seçiminin tüm karar yetkilerini Kılıçdaroğlu'na devretti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde toplanan CHP Grup Toplantısına başkanlık etti. Deprem bölgesinde görevli olan milletvekilleri toplantıya çevrimiçi katıldı. 

Toplantı sonrası üç Grup Başkanvekili Özgür Özel, Engin Özkoç ve Engin Altay basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grupbu adına açıklamayı Özgür Özel yaptı.

Özgür Özel açıklamasında; 

Sayın Basın Mensupları hoşgeldiniz.

Bildiğiniz üzere 9 Şubat Perşembe günü yapılacak grup toplantımız büyük deprem felaketi nedeniyle ertelemiş bu bilgiyi sizlerle de paylaşmıştık. Bu ertelenen toplantımızın 26 Şubat Pazar bugün yapılmasına Grup yönetimi olarak karar verilmiş ve toplantıya da genel başkanımızın başkanlık etmesine karar verildi. Grubumuzun 110 milletvekili şu an deprem bölgesinde görevli durumda. Bu yüzden bu toplantıyı genel başkanımızın, grup başkanvekillerimizin, MYK üyelerimizin genel merkezden katıldığı diğer arkadaşlarımızın zoom toplantısıyla uzaktan katıldıkları ve görüşlerini bildirdikleri bir toplantı olarak uzaktan erişim'e de açtık.

Bu grup toplantımızı bugün gerçekleştirdik. Saat 10'da başlayan ve 13.10'da 3 saat 10 dakika sürerek tamamlanan toplantımıza 109 arkadaşımız bölgedeki görev yerlerinden katıldılar. Toplantı sayın genel başkanımızın grubumuza deprem bölgesinde yürüttüğü faaliyetler kendisinin bu konuda yapmış olduğu koordinasyon ve genel merkezimizin koordinasyonu ile belediyelerimizin yaptıkları, yapmakta oldukları ve bundan sonra yapacakları konusunda yaptığı bilgilendirme ile milletvekillerimizin her birisine ilk günden itibaren ilk saatlerden itibaren gösterdikleri fedakarlık çabalardan dolayı teşekkürlerle teşekkürlerini ileterek başladı.

Milletvekillerimiz söz aldılar söz alan milletvekillerimiz 10 ilimizde görevli olan ve halen daha deprem bölgesinde görevli olan milletvekillerimiz birinci grup olarak, bölgeden göç eden nakilleri sağlanan ve barınmaları illeri dışındaki depremden etkilenmemiş 15 ilde sağlanan depremzedelerin olduğu yerlerde görev yapan onları ziyaret eden milletvekillerimiz ikinci grup olarak, tematik komisyonlar dediğimiz artık bundan sonra bölgede deprem bölgesinde ihtiyaca yönelik uzmanlık alanlarına göre görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızın görev yaptıkları yerlerden Üçüncü grup olarak sınıflandırabileceğimiz 110 arkadaşımız bölgede görev yapıyor.

Bu tematik komisyonlarımızın birincisi teknik komisyonumuz mühendis arkadaşlarımızın deprem bölgesinde hasarlı binaların tespiti ile bunların buna yapılan itirazlar ayrıca yargılamalara esas teşkil edecek olan delillerin tespiti korunması noktasında faaliyet gösteren gayret gösteren arkadaşlarımız. Tarım ve hayvancılık komisyonumuz size duyurulduğu günden itibaren konunun uzmanı 6 Milletvekilimiz tarım hem de hayvancılıktaki yaşanan sorunlara dikkat çeken çözüm arayan bunu ilgili bakanlık İl Müdürlüğü ilçe müdürlüğü ile görüşen ve belediyelerimizin katkılarını sağlamaya çalışan çalışmaları yürütüyorlar. Ekonomi komisyonumuz ekonomi masamızdan esnaf masamızdan ve emek bürolarımızdan temsilen temsilcilerden oluşan 6 arkadaşımız hem esnafın hem sanayinin hem de emekçilerin sorunlarını gündemde tutuyorlar çözmeye çalışıyorlar gayret gösteriyorlar. Sağlık komisyonumuz 3 Doktor bir kadın doğumcu bir çocuk doktoru bir halk sağlıkçı ve bir Eczacı arkadaşımızdan hijyen sanitasyon ve çevresel şartların iyileştirilmesi noktasında görev yapıyorlar. Yine refakatsiz çocuklar ve kayıpların takibi komisyonunda 4 hukukçu arkadaşımız görev yapıyor. Ayrıca Kültür Varlıkları komisyonumuz 3 Milletvekilimiz tarafından bölgedeki kültür varlıklarının durumu zarar gördülerse bunun restorasyona imkan verecek doğru şekilde enkazlarının kaldırılması ve korunması noktasında katkı sağlıyorlar.

Bu arkadaşlarımız hem yaptıkları çalışmalar konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaptılar hem de 3. gündem maddemiz olan yaklaşmakta olan seçimler ve burada Cumhurbaşkanı adayının tespit yöntemi konusunda görüşlerini bildirdiler. 

Arkadaşlarımızın tamamına yakını söz talep etti ve tamamına yakını söz haklarını kullandılar kendileri aday belirleme noktasında birazdan size 3 grup başkan vekilinin imzasıyla da paylaşacağımız metin üzerinde ortaklaştılar. Aslında kendileri metinde bulmayacağınız bir isim üzerinde de ortaklaştılar ancak bu aşamada sayın genel başkanımızın 6'lı masanın ortak iradesine vurgu ve bizim 6'lı masadan belirlenecek adayın Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olması noktasındaki kararlılıkla bizlere çizdiği çerçeve üzerine ekteki metni sizlerle paylaşıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Bildirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi grubu olarak 26 Şubat 2023 günü saat 10'da olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantımızda Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar almak konusunda oy birliğiyle sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetkilendirdik.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekilleri

İstanbul Milletvekili Engin Altay, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç

Bu bildiri hem grup iç yönetmeliğimizin hem anayasanın seçim kanunlarının hem de siyasetin gerektirdiği tüm ihtiyaca cevap verecek en geniş şekilde kaleme alınmış milletvekillerimizin kayıt altındaki toplantı sırasında beyanlarıyla ve hep birlikte ortaklaşılmış ve ardından grubu temsilen 3 grup başkan vekili tarafından imza altına alınmıştır.

Bundan sonra çalışmalar bu yetki belgesi çerçevesinde sürdürülecektir. Alınan karar bütün yaşadığımız çalışmalar bu yetki belgesi çerçevesinde sürdürülecektir.

Alınan karar bütün yaşadığımız yasa ve büyük üzüntüye rağmen Türkiye'nin şehirlerinin yıkılmadığı, ekonomisinin çökmediği, sağlık sisteminin çökmediği, yıkılmaz bir Türkiye'nin inşası için grubumuz tarafından umutla karşılanmış Türkiye'ye de umut olacağı değerlendirilmiştir.

Hepinize teşekkür ederiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları