loading
close
SON DAKİKALAR

Chp, Okullardaki Güvenlik Sorunlarının Araştırılmasını İstedi

Chp, Okullardaki Güvenlik Sorunlarının Araştırılmasını İstedi
Tarih: 30.10.2013 - 13:34
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla Tbmm Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, şunlar kaydedildi...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla Tbmm Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla ders başı yapan 17 milyona yakın öğrenci için okullarda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve özellikle okul kazalarının önlenmesi, hayati derecede önem taşımaktadır. Zira sırf 2012 yılında, Gündem Çocuk Derneği'nin verilerine göre, eğitim hizmeti aldığı sırada çeşitli sebeplerden ötürü yaşamını yitiren çocuk sayısı 20. Gerek okul içi gerekse okul servisleri veya ders dolayısıyla yürütülen çeşitle etkinliklerde gerekli tedbirlerin alınmaması, çocukların hayatlarına mal olmaktadır.

Eğitmenlerin, özellikle ergenlik çağındaki öğrencilere yönelik tutum ve davranışları, okul idaresinin öğrencilerle öğretmenler veya öğrencilerin kendi aralarındaki sorunları giderme konusunda gösterdiği tutum zaman zaman hayati önem taşımaktadır. Dolayısıyla bu konuda da titizlikle hareket edilmeli ve okul personeline gerekli eğitim ve talimatlar verilmelidir. Diğer yandan, stresli iş ortamında öğrencilerle iletişim kurma sorunu yaşayan veya onları idare etmekte güçlük çeken öğretmenlerin sorunlarıyla da yakından ilgilenilmeli ve sağlıklı bir öğretim ortamının sağlanması için gerekli kurum içi düzenlemeler yapılmalıdır. Benzer bir biçimde okul servislerinde deneyimli şoförlerin istihdamının ve bununla ilgili denetlemelerin hayat kurtarıcı olabileceği unutulmamalıdır."

Gerekçede, konuyla ilgili bazı olaylara ilişkin örnekler verildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları