loading
close
SON DAKİKALAR

CHP önünde eşekli protesto

CHP önünde eşekli protesto
Tarih: 13.02.2014 - 02:58
Kategori: Siyaset

CHP'nin Ankara Çankaya adayına tepki gösteren bir grup partili, parti önüne getirdikleri 'eşekle' protesto yaptı.

CHP'nin Ankara Çankaya adayına tepki gösteren bir grup partili, parti önüne getirdikleri "eşekle" protesto yaptı. İzmir de ise Çiğli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Önder Özdemir ve bir grup partili açlık grevi başlattı.

CHP'de hafta sonu gerçekleştirilen Parti Meclisi'nde (PM) yaklaşık 300 seçim bölgesine yönelik aday belirlenirken, bazı partililerin aday tepkisi ise sürüyor.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Söğütözü'ndeki parti genel merkezi önüne gelen Silivri, Maltepe ve Avcılar örgütü üyesi bir grup partili, çeşitli sloganlar atarak ilçelerde gösterilen adayları protesto etti. Çankaya ilçe örgütü üyesi olduklarını belirten bir grup partili ise genel merkez önüne getirdikleri "eşekle" eylem yaptı.

Grup adına açıklama yapan Engin Balım genel merkezin Türkiye genelinde uyguladığı aday belirleme yöntemini protesto ettiklerini söyledi. On yıllık CHP üyesi olduğunu ifade eden Balım, "Eşek olana semer vuran çok olur. Malesef bizler üyeler olarak eşeklik ettik" dedi.

Çankaya'da bir birinden değerli 29 aday adayı olduğunu dile getiren Balım, şunları kaydetti:

"Parti tabanı bölünmüştür, kırgındır. Bunun birçok haklı nedeni var. Hiçbir aday adayını desteklemiyoruz. Ben Genel Başkanın ilk günden bu yana destekçisiyim. Kemal Bey kurultayda, 'Ben işçi, memur, köylü Kemalim' demişti. Ama bugün gelinen noktada PM'de, aday listelerinden bir tane bile memur, işçi, köylü çocuğu yok. Biz buna karşıyız. Bugün Gezi ruhu CHP genel merkezi önünde hortlamıştır. Tek isteğimiz başımız dik bir şekilde Çankaya sokaklarında dolaşmak."

Balım, istifayı düşünmediklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini de söyledi.

İzmir'de açlık grevi

"CHP Parti Meclisi'nde (PM) İzmir'in ilçe belediye başkan adaylarına ilişkin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararlarının değiştirilmesine" tepki gösteren Çiğli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Önder Özdemir ve bir grup partili ise açlık grevini sürdürüyor.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "PM'nin MYK'nın kararlarına uymadığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun MYK'nın kararlarını değiştirdiği gece" açlık grevine başladığını belirterek, ertesi sabah da partisinden istifa ettiğini söyledi. İstifasının ardından açlık grevine 8 kişinin daha destek verdiğini, istifa sayısının da 106'ya çıktığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Parti MYK kararlarının, bir adayın 'istifa ederim' tehdidiyle geri çekilmesi hepimizi üzdü. Kocaoğlu'nun bu tutumuna ses çıkartmayan, ezilmesine rağmen neredeyse hala destekçisi olan İl Başkanımız Ali Engin'e de sitemlerimiz var. Partinin içinde bu kadar söz sahibi olan, genel başkanı dahi aşan bir güce ulaşmış olan Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'de de ikinci beş yılda başarısız bir yönetim sergilediğini düşünüyoruz."

Özdemir, MYK'nın aldığı kararın geçerli olmasını ve Kocaoğlu'nun adaylığının geri çekilmesini istediklerini kaydederek, "MYK'nın aldığı kararların geçerli olmasını istiyoruz. MYK'dan bu konuyla ilgili karar çıkmazsa bu işi ölüm orucuna dönüştürmeyi düşünüyoruz. Kocaoğlu'nun istekleri hala geri çekilmeyecek ve Kocaoğlu buna devam edecekse vazgeçmeyi düşünmüyoruz" diye konuştu.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları