loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Osmangazi'de Cengiz Çelikten Dönemi

CHP Osmangazi'de Cengiz Çelikten Dönemi
Tarih: 20.08.2023 - 14:44
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi ilçe olağan kongresi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

CHP Osmangazi'de Cengiz Çelikten Dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi ilçe başkanlığına Cengiz Çelikten seçildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçekleşen ve en büyük ilçe olması nedeniyle tüm siyasilerin dikkatini üzerinde toplayan 2 adaylı CHP Osmangazi ilçe Kongresi'nde İlçe Başkanlığı için Baran Güneş ve Cengiz Çelikten’in listeleri yarıştı. Cengiz Çelikten 197 oyla ilçe başkanlığına seçilirken, Baran Güneş’in listesi ise 186 oyda kaldı.  4 oy geçersiz sayıldı.

Kongrede CHP Bursa İl Başkanı Av. Turgut Özkan, Bursa milletvekilleri Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Prof. Dr. Kayıhan Pala, geçmiş dönem il başkanları İsmet Karaca, Erhan Sevimli, Gürhan Akdoğan, Şadi Özdemir, geçmiş dönem milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de hazır bulundu.

METİN YILMAZ: "ADAY DEĞİLİM, GENÇLERİMİZİ DESTEKLEMELİYİZ"

Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın yürüttüğü kongrenin açılışında konuşan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, ilçe başkanlığı görevini, 18 Aralık 2020 tarihinde devraldığını ve bugüne dek yaklaşık 3 yıl boyunca yürüttüğünü vurguladı. İlçe başkanlığına aday olmadığını ve bugün seçilecek heyete görevi devredeceğini hatırlatan Yılmaz sözlerini şöyle dedi:

“Aday değilim çünkü partimizde kan değişiminin gerekli olduğunu düşünüyorum. Özellikle gençlerimizin partiye heyecan katacağını düşünüyorum. Onları destekleyelim, teşvik edelim. Çünkü gençlerimiz bu ülkenin umududur. Gençlerimizin sorumluluğunun da büyük olduğunu bilerek, onları yürekten destekliyor, şimdiden başarılar diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerinden ilham alarak; başlangıç felsefemizi asla unutmaksızın, örgütlenmeyi sürdürmeliyiz.”

Ardından yönetim kurulu faaliyet ve hesap raporları ibra edildi.

TARHAN: "CUMHURİYET TARİHİNDE EMEKLİLER BU ZULMÜ GÖRMEDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı konuşmada CHP üzerine oyunlar oynandığını vurguladı. Tarhan, "TV kanallarını tek tek gezeyim dedim. 18 kanalda cumhuriyet Halk Partisi konuşuluyor. 18 kanal tamamen Cumhuriyet Halk partisinin iç meselelerini konuşuyor ama zamları sorunları dile getirmiyorlar. Cumhuriyet tarihinde emekliler bu zulmü görmedi. Ama bunlar konuşulmuyor. Zamlar yüzde 100'ün üzerinde. Ama ne konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisinin iç meseleleri konuşuluyor" şeklinde konuştu.

Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler cumhuriyetine bağlı bayrağına bağlı Cumhuriyet Halk Partililer olarak birbirimize daha çok sarılmalıyız. Kendi iç meselelerimizi tabiki tartışacağız, ama bunu televizyonlar önünde değil. Bunu Cumhuriyet Halk Partisinin çatısı altında bunu konuşmalıyız. Eğer bir değişim gerçekleştireceksek biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurultayıdır adres. Bu kongreden güçlü bir şekilde çıkacağız. Bugün burada kaybeden bir arkadaşımız olmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak bugün. Baskıcı bir rejim var. Herkes dolardan eurodan vazgeçsin diyorlar. Ama kendileri yollarda, köprülerde dolardan eurodan vazgeçmiyor" dedi.

SARIBAL: "HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEYİZ"

Kongrede söz alan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Bir seçim yaşadık ve seçimi kaybettik. Millet İttifakı olarak seçimi kaybettik. Elbette hayallerimiz ve umutlarımız vardı. O hayallerimizin peşindeyiz. Daha iyi bir Osmangazi, daha iyi bir gelecek. Bu ülkenin gerçek emekçilerinin refahının arttığı bir düzen kurmak istedik. Ama başaramadık. Ben bir vekil olarak kendi eksiklerini görerek, buradaki herkesin bu sorgulamayı kendisinin yapması gerek. Herkesin bir analiz yapmaya ihtiyacı var. Düşünmeye değerlendirme yapmaya ihtiyacı var. Bugün en büyük sorun su. Bugün savaşlar göçler olabilir. Ama ileride su sıkıntısından dolayı savaşlar ve göçler olacak. İklim krizi var. Ekonomiyi de batırmış yerle bir etmiş bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz haklıyız. Dediklerimiz tek tek çıktı. Bu iktidara artık kimse güvenmiyor. Önümüzde yerel seçim var. Bu seçimleri almalıyız. Kongrede elbet bir oy kullanacaksınız. Seçtiğimiz kişilerin Bursa'ya ne vereceğine, ne katacağına da bakmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Değişimle ilgili görüşlerini de aktaran Sarıbal, "Değişime de değinmek istiyorum. Blok listeler kaldırılmalı. Üyelerin kaydı ilçe başkanına bırakılmamalı. Nitelikli üye meselesine geçmemiz lazım. Mahalle temsilciliği de çok önemli. Mahalle delegasyonu özgürleşmeli. İl ilçe disiplin kurullarının, il ilçe başkanlarının emrinde olması nasıl bir adalet arkadaş. Bu gördüklerimizle geleceği inşa edip ona göre hareket etmeliyiz. İllerde parti meclis üyesi seçilsin. Ankara'ya gidip o meclis üyesi o şehrin dertlerini söylesin. Ve de her şeyde ön seçim yapılsın" şeklinde konuştu.

PALA: "DEĞİŞİM ÇERÇEVESİNİ KONUŞMAMIZ LAZIM"

Değişim konusunda fikirlerini aktaran CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, "Önümüzde hem yerel seçimler var. Şu ana kadar yaptıklarımızı gözden geçirip ona hareket etme durumumuz var. Dile getirilen değişim çerçevesini konuşmamız lazım. Ama isimler üzerinden konuşulmasına karşıyım. Öncelikle sol duruşun daha çok ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Parti içi demokrasiyi geliştirmemiz lazım. İl, ilçe yönetiminin söz sahibi olacağı bir mekanizmaya ihtiyacımız var. Mutlaka siyasetin profesyonel bir meslek olarak algılanmasına karşı çıkılmalıdır. Aksi halde gençlerimiz, kadınlarımız kendilerine yer bulamadığı için çekilmektedir. Hiç kimsenin yeri doldurulamaz değil. Siyasetin finansmanını konuşmazsak, varlıklı kişilerin yapabildiği bir durum olarak kalacaktır. Genel merkezimiz bunların hepsini ele alacak şekilde çalışmalar yapıyor. İki tane adayımız var. İkisine de yönetimine de başarılar diliyorum" diye konuştu.

BOZBEY: "SEÇİMLERDEN SONRA UMUDUMUZU YİTİRDİK"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, "Gerçekten Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birinin kongresini yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir süreç yaşadık. Ben bu güne kadar ki ilk defa katılıyorum bir kongremize. Seçilen tüm ilçe başkanlarımıza ve seçilecek olan başkanımıza başarılar diliyorum. Çok önemli günlerden geçiyoruz. Son seçimde özellikle sandık başında neredeyse 20 saat görev yapan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz seçimde inanılmaz bir beklentimiz vardı. Seçimden sonra umudumuzu yitirdik. Sanki dünyamız karardı. Ancak bu duygusallığımızı kısa sürede atmamız, önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Umudumuzu asla yitirmeyelim. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin çınarıdır. Umudumuzu asla yitirmemeliyiz. Yarınlar güzel olacak. İnanın bana. Biz 100 yıllık bir çınar ağacıyız. Çalıştık mı çalıştık. Ama elbette eksiklerimiz var. Olmasa o gece seçimi kazanırdık zaten. Ama bizim de müritler olarak eksiklerimiz var" ifadelerini kullandı.

"YEREL SEÇİMLERİ KAZANMAK VE DAVAMIZA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ"

Bozbey, "Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak önümüzdeki seçimleri kazanmak ve davamıza sahip çıkmak zorundayız. Davamıza inanmak zorundayız önce. Ben örgütle birlikte her üyemizin umutlarını da yükselterek, Büyükşehir belediyesini ve birçok ilçeyi kazanacağımıza inanıyorum. O yüzden partililer kendini hazır tutsun. Yıllardır hiç bir sorunu çözemediler, üstünü kapattılar. Bu kentte ulaşım, trafik, kentsel dönüşüm sorunu var. Nilüfer'den Kestel'e gitmeye kalksanız, bir buçuk saatiniz gider yolda. 19 buçuk yıldır çözüldü mü? Alternatif güzergahlar yapıldı mı? Hayır. Bu kentte hava kirliliği sorunu var. Çevre kirliliği sorunu var. Bu kentte hâlâ yeni sanayi alanı açarak, tarım alanlarını yok etme sorunu var. Bu kadar yıldır, BURSARAY'a kaç km ilave yapıldı? Bu kentte esnafın, kadınların, çocukların sorunu var. Bu kentte imar sorunu var. Bunların hangisini çözdüler? Hâlâ da çözmemekte ısrar ediyorlar. Biz bu sorunları da çözümlerini de biliyoruz. Başaracağız ve başarmak zorundayız" şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: "UNUTMAYIN, RAKİBİMİZ AKP"

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, "Bir kaç konuya değinmek lazım. Bir seçim atlattık. Kazanmaya bu kadar yakınken kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yandaş medya sanki Cumhuriyet Halk Partisinin çok iyi olmasını istiyormuş gibi değişimini konuşuyor. Güzelim ülkemizi kötü yöneten iktidar seçimde ne anlattı? Paramızı anlatamazdı, sosyal anlamda mültecilerle demografik yapıyı anlatamazdı. Peki ne anlatabilirdi? Cumhuriyeti kuranları kara propagandayla karalayarak bir seçim yaşadık biz. Bütün bunlardan ders çıkarmak lazım. Bu yaşananlar tekrar yaşanacaktır. Önümüzde yerel seçimler var. Sevgili cumhuriyet Halk Partili ailem. Bugün çok güzel iki aday var. Onların listelerinde yer alan arkadaşları da kutluyorum. Aynı davanın yoldaşı arkadaşları olduğumuzu unutmamalıyız. Ama unutmayın, rakibimiz AKP.  Kazanmak zorunda olduğumuz bir Osmangazi, bir Bursa ve bir Türkiye var" dedi.

YEŞİLTAŞ: "YENİDEN BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ BAŞLATACAĞIZ"

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, "Ülkenin dört bir yanı işgal edilmişken Mustafa Kemal Atatürk Anadolu'ya umut olmuştur. Şimdi bizde tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi onun gözünde bakarak yeniden bir kurtuluş mücadelesi başlatacağız. Tarihin her döneminde zorluklar yaşadık. Bu ülkeyi dizayn edenlerin uyguladığı tek bir yöntem var. Ayrıştırmak. Artık bu oyunlara gelmeyeceğiz. Yeniden başlıyoruz. Tıpkı 1970'lerdeki gibi. Halkça bir düzen diyeceğiz yeniden. Soldan ve emekten uzaklaştığımız için yapamadık. Ne yapacağız. İşçilerle, emekçilerle birlikte olacağız. Ayrışmaya yer yok. Asla ayrışmayacağız. Yoldaşca kardeşçe kol kola yürüyeceğiz. Yağmur damlaları gibi bir araya geleceğiz. Kongrelerimiz umudun meşalesi olacak diyorum. İki arkadaşıma da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

ÇELİKTEN MEVCUT YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ

Delegelerin konuşmalarının ardından ilçe Başkan adayları da konuşmalarını yaptı.

CHP Osmangazi İlçe Başkan Adayı Cengiz Çelikten, "Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu söz Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Bugün yurttaşın isyanına bayrak olma günüdür. Haksızlığa karşı direnişler olmalı ve mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kahrolsun emperyalizm, yaşasın tam bağımsız Türkiye diyenlerin savunucularız. Sadece geçmişimizi değil, geleceğimizi de karanlığa mahkum etmişlerdir. Durum bu haldeyken bizler ne yaptık? Çetelere peşkeş çektiler. En sonuncusu da Akbelen Ormanı. Mevcut yönetim neredeydiniz? Yoktunuz. Kadınlarımız katledildi. Yine yoktunuz. Sokak hayvanlarına akıllara sığmayacak şeyler yapıldı. Yine yoktunuz. Kamulaştırma adı altında vatandaşlarımızın malları gaspedildi, yine yoktunuz. Yoktunuz, yoktunuz, yoktunuz. Arkadaşlar çalışmak fotoğraf çekmekle olmaz. Halk yanlarında olunmasını istiyor. Çok zor bir mesele değil. Biz çalışmalarımızla partimizi birinci yapacağız. 13 seçim kaybeden bir genel başkandan bahsediliyor ya, genel başkan çok büyük emek verdi. Ama değişim olması gerekiyor mu? Tabiki gerekiyor. E burada 13 seçim kaybettiren Osmangazi ilçe kurulu var. Onu niye söylemiyorsunuz?" diye konuştu.

ÇELİKTEN: "ÖNSEÇİM VAZGEÇİLMEZİMİZ OLMALI"

Çelikten sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partili olmak ayrıcalıktır. İlk yapacağımız iş ilçe binamızı görünür bir yere almak olacaktır. Ben şimdi ilçe binamızı ararken kuş avcısı gibi gök yüzüne bakıyorum. Partilerimize eşlerimiz annelerimiz gönül rahatlığıyla girsin. Temsilciliklerimiz kapalı. Onların açılması gerekiyor. Önseçim vazgeçilmezimiz olmalı. Bizim komisyonlarımız olacak. Bu komisyonlarımız için gönüllü arkadaşlarımız da çok. Ben hiçbir zaman birinin adamı olmadım ve olmam. Ben örgütümün adamıyım ve örgütümün adayıyım. Osmangazi belediye başkanlığını kazanamazsak ilçe başkanlığından istifa edeceğimi o zamanda söyledim şimdi de söylüyorum. Biz ilçe kongresinden sonra CHP bayrağını belediyeye asacağımızı size söylüyorum. Sizlerin desteği bundan sonraki süreçte bizlerin sizlere verdiği değeri bir araya getirerek inanıyorum. Hep birlikte güçlü bir şekilde önce Osmangazi İlçe Başkanlığını mavi liste ile kazanacağız, sonra seçimleri de kazanıp zafer türküsünü hep birlikte söyleyeceğiz."

BARAN GÜNEŞ: “SADECE CHP’NİN ADAMIYIM”

Ardından söz alan CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı adayı Baran Güneş, "Türkiye bir sömürü düzeni ile yönetilmektedir. Türkiye'de halk ezilmekte, öğrenciler tutuklanmaktadır. Biz bunun farkındayız. Seçimlerde Büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Seçim sonrası kongreler başladı. Ben çok daha farklı bir konuşma yapmak istiyordum. Ama şu adaylık sürecinde bütün adaylarımız kendilerini anlatsaydı, bize iftira atmasaydı. Baran Güneş ve adamları sadece CHP'nin adamıdır. Birinin adamı olacaksak eğer, Mustafa Kemal Atatürk'ün adamı oluruz. Bizler yola çıkarken 3 temel şifremiz var dedik. Birinci şifremiz değişim. Eğer ki değişimden bahsedeceksek samimi olacağız. Birilerini bir yerlere getirmek için değişim yapmayacağız. Bu güne kadar ağlayan yüzünüzü güldürmek için adayız. Ön seçimi unuttuk. Ankara'dan bir grup akıl Bursa'ya Osmangazi'ye aday dayatmaya kalkıyor. Sandığı koyacağız buraya, ön seçim var diyeceğiz. Siz partililer gelecek oy verecek. Değişim değişim diyeceğiz, Ankara'daki bir kişinin aklını Osmangazi'nin üstüne koyacağız. Yok öyle birşey" dedi.

BARAN GÜNEŞ: "UMUDU BÜYÜTMEK İÇİN ADAYIZ"

Güneş, "Değişim anlayışından bazı arkadaşlarımız sen o koltuktan kalk ben oturayım. Bunu anladılar. Ama değişim o değildir. Bu değişimi, bu partinin üyeleri yapabilir. Değişimin anahtarı bu partinin genlerindedir. Değişim gerçekleştirelim dedik. Kim yapacak değişimi. Tarihten beri gençler yapmıştır. Ben kimseyi suçlamıyorum. Kimseyi suçlamak ve iftira etmek bize yakışmaz. Ama benim hakkımda bir sürü iftira atıldı. Bu örgüt her şeyin en iyisini bilir. Ankara'dan bir kişi değil, bu örgüt her şeyi bilir. Değişim gerçekleşecek dedik. Gençlerin önderliğinde, örgütümüz yapacak dedik. Örgütümüzün çok ciddi bir hayal kırıklığı var. Ben Baran Güneş ve arkadaşlarımız umudu büyütmek için adayız. Kendimiz inanmazsak, seçmenleri inandıramayız" ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ: "BENİM LÜGATIMDA KAYBETMEK YOK"

Güneş, "Herkes eleştirilebilir. Herkesin kötü yanları vardır. Birbirimize sahip çıkmazsak AKP faşizmi gelip yine başımıza çöker. Ortaya sistem anlayış koyunca insanlar çağrıya cevap veriyorlar. Benim lügatımda kaybetmek yok. Ya kazanacağız, ya kazanacağız. Ben seçimi kaybetmek üzere, seçimi kaybetmek üzere aday değilim. Ben yüzünüzü güldürmek üzere adayım. Kavga etmeye gerek yok. Baran Güneş Cengiz Çelikten'in kardeşidir" şeklinde konuştu.

Başkan adaylarının konuşmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi.

CHP Osmangazi İlçe Kongresi başladı

En büyük ilçe olması nedeniyle tüm siyasilerin dikkatini üzerinde toplayan 2 adaylı CHP Osmangazi ilçe kongresi büyük ilgi gördü. CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı için Baran Güneş ve Cengiz Çelikten’in listelerin yarışacak.

Kongrede CHP Bursa İl Başkanı Av. Turgut Özkan, Bursa milletvekilleri Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Prof. Dr. Kayıhan Pala, geçmiş dönem il başkanları İsmet Karaca, Erhan Sevimli, Gürhan Akdoğan, Şadi Özdemir, geçmiş dönem milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de hazır bulundu.

Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın yürüttüğü kongrenin açılışında konuşan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, ilçe başkanlığı görevini, 18 Aralık 2020 tarihinde devraldığını ve bugüne dek yaklaşık 3 yıl boyunca yürüttüğünü vurguladı. İlçe başkanlığına aday olmadığını ve bugün seçilecek heyete görevi devredeceğini hatırlatan Yılmaz sözlerini şöyle dedi:

“Aday değilim çünkü partimizde kan değişiminin gerekli olduğunu düşünüyorum. Özellikle gençlerimizin partiye heyecan katacağını düşünüyorum. Onları destekleyelim, teşvik edelim. Çünkü gençlerimiz bu ülkenin umududur. Gençlerimizin sorumluluğunun da büyük olduğunu bilerek, onları yürekten destekliyor, şimdiden başarılar diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerinden ilham alarak; başlangıç felsefemizi asla unutmaksızın, örgütlenmeyi sürdürmeliyiz.”

Yönetim kurulu faaliyet ve hesap raporları ibra edildikten sonra gündeme ilişkin konuşmalara geçildi.

Adaylar listelerini hazırlıyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları