loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, 'pahalı benzin'i gündeme getirdi

CHP, 'pahalı benzin'i gündeme getirdi
Tarih: 06.12.2012 - 16:42
Kategori: Ekonomi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, ülkemizde dünyanın en pahalı benzinini kullanıldığına dikkat çekerek sorunu TBMM'nin gündemine taşıdı...

Tanrıkulu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Ülkemizde benzinden alınan vergilerin yüksek olduğu, sürekli yapılan zamlar nedeniyle yurttaşlarımızın dünyanın en pahalı benzinini kullandığı bir gerçektir. Ne var ki, Türkiye’nin benzin ihtiyacından fazlasının yurtdışına ihraç edildiği de ortadadır. 

Bu kapsamda;

1.2002 yılından bu yana Türkiye’nin ihtiyacından daha fazla benzin miktarının yıllara göre dağılımı nedir?

2.2002 yılından bu yana (yıllara göre dağılımıyla) ihtiyaç fazlası benzin hangi ülkelere ve litresi kaç Türk Lirası’na ihraç edilmiştir?

3.Yine 2002 yılından bu yana (yıllara göre dağılımıyla) ihraç edilen benzinden elde edilen gelir toplamı ne kadardır?

4.2002 yılından bu yana (yıllara göre dağılımıyla) benzinden alınan vergiler toplamı ne kadardır?

5.İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle benzinden alınmaya başlanan vergilerden toplanan gelir ne kadardır ve alınan bu vergilerin ne kadarı İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine aktarılmıştır?

6.Yurttaşlarımız dünyanın en pahalı benzinini kullanırken, ihtiyaç fazlası benzinin ¼ fiyatına yabancı ülkelere satılmasının gerekçesi nedir?

7. Yurtdışına ucuz benzin ihraç etmektense yurttaşlarımızın ucuz benzin kullanabilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları