loading
close
SON DAKİKALAR

CHP PM Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı; PM Kılıçdaroğlu’na Oybirliğiyle Tam Yetki Verdi!

CHP PM Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı; PM Kılıçdaroğlu’na Oybirliğiyle Tam Yetki Verdi!
Tarih: 26.02.2023 - 15:04
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi Toplantısına başkanlık etti.

Toplantı sonunda CHP Pari sözcüsü Faik Öztark açıklama yaptı; Parti Meclisi’miz, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Oybirliğiyle Tam Yetki Vermiştir!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi’nde toplanan Parti Meclisi sonrası düzenlediği basın toplantısında, Parti Meclisi’nde ele alınan konuları açıkladı. Öztrak, şunları söyledi:

Değerli basın mensupları, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi deprem nedeniyle ertelenen toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Toplantıda; 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız afetle ilgili genel bir değerlendirme yapılmış, Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili hazırlık ve çalışmalar görüşülmüştür.

Gündemin “Afetle ilgili genel değerlendirmeler” başlığı altında, yaşadığımız deprem sonrasında Genel Başkanımızın koordinasyonunda Milletvekillerimizin, Parti Meclisi Üyelerimizin, Belediyelerimizin ve Örgütlerimizin sahada depremzedelerin yaralarını sarmak üzere yaptığı çalışmalar ele alınmıştır. Bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Bu çerçevede; Cumhuriyet Halk Partili ve Millet İttifakı’na mensup belediyelerimiz, depremin yaşandığı günden bugün saat 09.00’a kadar bölgeye 8 bin 63 araç, 23 bin 65 personel göndermiştir.

Belediyelerimiz, insani yardım malzemesi taşıyan toplam 6 bin 436 TIR ve kamyon, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonunu bölgeye intikal ettirmiştir.

Belediyelerimize ait günlük 710 bin öğün kapasiteli 142 mobil mutfak, 760 bin öğün kapasiteli 153 ikram aracı, 140 bin ekmek kapasiteli 16 mobil fırın bugün bölgede faaliyet göstermektedir. Bunun yanı sıra belediyelerimiz bölgeye; 2 milyon 859 bin battaniye, 248 bin 752 ısıtıcı ve soba, 36 bin 715 çadır, 955 konteyner, 1.594 mobil tuvalet ve duş, 4 milyon 131 bin hijyen paketi ve 2 bin 25 jeneratör ulaştırmıştır.

Belediyelerimiz bölgede özellikle çadır ve ısınma desteklerine ağırlık vererek faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Diğer taraftan Parti Meclisimiz, sahada yaşanan, ağır insani kayıplara yol açan kaosu, arama-kurtarma çalışmaları sürecindeki aksaklıkları, depremzedelerin iaşesi ve ibatesiyle ilgili hükümetin eksiklerini de değerlendirmiştir.

Bu çerçevede, tüm diğer eksiklik ve aksaklıkların yanında Kızılay’ın, Sivil Toplum Kuruluşlarına çadır satarak bir ticarethane gibi çalışması akıl ve izanla bağdaşmamaktadır. Bu ülkede, depremzedeye çadır dağıtmakla mükellef olan bir kadim yardım müessesesi, depremde vatandaşlarımız “Çadır, çadır” diye bağırırken, başka kuruluşlara çadır satmaktadır. Ticari işlem yapmaktadır. Bu, AK Parti döneminde devlette yönetim krizinin nerelere geldiğini, bu zihniyetin devleti nasıl tahrip ettiğini en acı bir biçimde ortaya koymaktadır.

Değerli basın mensupları, Parti Meclisi toplantımızın ikinci gündem maddesi “Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi hazırlık ve çalışmaları” olmuştur. Bu çerçevede; Parti Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, bundan sonra yürütülecek tüm süreçlerde, Parti Meclisimiz adına karar alma konusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy birliğiyle tam yetki vermiştir. Böylece, Partimizin yetkili kurulları, 13. Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte olduğunu bir kere daha vurgulamıştır.

Teşekkür ediyorum.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları