loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Rotasyona tabi tutulacak cami görevlilerini sordu

CHP, Rotasyona tabi tutulacak cami görevlilerini sordu
Tarih: 25.08.2014 - 16:58
Kategori: Siyaset

Balıkesir Milletvekili Gümüş, Rotasyona tabi tutulacak cami görevlilerini sordu

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Balıkesir Milletvekili Gümüş, Rotasyona tabi tutulacak cami görevlilerini ele aldığı önergesinde şu ifade ve sorulara yer verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınladığı bir yönetmelik ile imam ve müezzinler için rotasyon uygulamasında değişikliğe gitmiştir. Yapılan değişiklik ile ilk olarak 25 yıl görev yapmış cami görevlilerinin görev yerlerinin değiştirilmesi mümkün olacaktır. 2015 yılından itibaren uygulama 20 yıl görev yapmış görevlileri kapsayacak, 2017 yılında bu kapsam 8 yılını doldurmuş görevlilere kadar genişletilecektir. Yer değişikliği işlemleri, yer bulunamaması durumunda iller arasında da olabilecektir. Uzun süredir bir yerde çalışan birçok cami görevlisinin sosyal ilişkilerinin ve ailevi ihtiyaçlarının böylesi bir uygulamadan etkileneceği kesindir.

Bu bağlamda;

1. Yapılan yönetmelik değişikliğine niçin ihtiyaç duyulmuştur?

2. Söz konusu rotasyon 25 yılını doldurmuş istisnasız tüm cami görevlileri için geçerli olacak mıdır?

3. Birçok cami görevlisi geçen uzun yıllar içerisinde görev yaptıkları yerde bir hayat ve ailevi düzen kurmuştur. Bu rotasyon ile aile dramları yaşanmaması için nasıl bir tedbir alınacaktır? Bu konuda araştırmalar yapılmış mıdır? Ortaya çıkacak aile dramları aile sorunları diğer sosyal konular üzerinde nasıl önlemler düşünülmektedir?

4. Rotasyona tabi tutulacak cami görevlilerinin yaş ve sağlık durumları gözetilecek midir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları