loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztark; İMF heyeti görüşmek için değil, tanışmak için geliyormuş!

CHP Sözcüsü Faik Öztark; İMF heyeti görüşmek için değil, tanışmak için geliyormuş!
Tarih: 27.08.2023 - 19:12
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Öztrak; "Bugün Hazine açıklama yapmış. Bir heyet gelecek doğru ama görüşmek için değil, tanışmak için(!) demişler. İşin nereye gittiği belli” dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, IMF heyetinin Türkiye’ye geleceğiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya değinerek, “Dün basına Hükümetin IMF ile görüşeceği yansımıştı. Bugün Hazine açıklama yapmış. Bir heyet gelecek doğru ama görüşmek için değil, tanışmak için(!) demişler. İşin nereye gittiği belli” dedi.

CHP Muratlı İlçe Kongresi’nde konuşan Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Muratlı 2023 seçimlerinde oyu en fazla düşen ilçemiz. Yeni yönetime hedef veriyorum, belediye seçimlerinde açığı kapatacak, üzerine de 10 puan koyacaksınız. Muratlı’da böyle bir tabloyu kabul edemeyiz.

HER SEFERİNDE YALAN SÖYLEDİLER

Hükümet, 2018 yılında “Verin yetkiyi, sonra faizle nasıl uğraşılır görün” dedi. 2021 Eylül ayında faiz indirimlerine başladı. Faizi düşürdü, kuru azdırdı. Cari açık rekorlar kırdı, kazanın dibini kazıyıp deldi. Seçimden önce bir kere daha yalan söyledi, “2023 sonunda enflasyon yüzde 20 olacak” dedi. Merkez Bankası başkanı yılsonunda en az yüzde 58 enflasyon diyor. “Kur Korumalı Mevduat için cebimizden bir kuruş çıkmayacak” dediler, bugüne kadar 771 milyar lira ödendi. Şimdi KKM de tu-kaka oldu. 2023 Nisan ayında, yani seçimden çok kısa bir süre önce Erdoğan, “Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz devamlı düşecek” dedi. Ama seçimden sonra faizi yüzde 8,5’ten yüzde 25’e çıkardı.

IMF HEYETİ GÖRÜŞMEK İÇİN DEĞİL, TANIŞMAK İÇİN GELİYORMUŞ (!)

O kadar gözleri döndü ki bebek bezinin vergisini artırdılar, bir kere aldıkları Motorlu Taşıtlar Vergisini bir kere daha istediler. Tam bir zam ve zulüm ekonomisi. Dün basına Hükümetin IMF ile görüşeceği yansımıştı. Bugün Hazine açıklama yapmış. Bir heyet gelecek doğru ama görüşmek için değil, tanışmak için(!) demişler. İşin nereye gittiği belli.

SORUNUN SEBEBİ ERDOĞAN

Hükümetin ülkeyi yönetecek kapasitesinin kalmadığı her geçen gün milletimizin önünde bir gerçek olarak ortaya çıkıyor. Bugün bu ülkede yaşanan enflasyonun, işsizliğin, durgunluğun, cari açığın bir tane sebebi var. Sorunun sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli bir icat çıkarmasıdır.

SARAY MUHALEFETİN BİRLEŞEN GÜCÜNÜ DAĞITMAK İSTİYOR

Mayıs ayında yapılan seçimler son değil. Erdoğan bunun farkında. İcazeti Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde alacağını görüyor. Dün Malazgirt Zaferi’ni kutlarken bile belediyeleri almaktan bahsediyor. Mayıs ayında seçimlerden istediğimiz sonucu alamadık. Bunun için çok çalışmış, çok yaklaşmıştık. Cumhurbaşkanı adayımız 25,5 milyon seçmenin oyunu aldı. Kazanamadığımız için çok üzgünüz. Ama bunun üzerine inşa etmemiz lazım. Bunun ne kadar önemli olduğunu sarayın kibirlisi görüyor. Burayı dağıtmak istiyor ama biz bunun dağıtılmasına izin vermeyeceğiz.

ÜZGÜNÜZ AMA SİLKİNİP AYAĞ KALKACAĞIZ

Bu belediye seçimleri çok kritik. İktidarın frensiz gidişine son vermenin en önemli durağı bu mahalli idare seçimi olacak. Biz CHP’yiz. Üzgün olmak yerden kalkamamak anlamına gelmez. Biz kalkacağız, bu kongreleri bunun için yapıyoruz. Bu parti Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Cumhuriyeti kuran, devrimleri yapan, insan haklarını, kadın haklarını yerleştiren partidir. Dünyada emperyalizme karşı en onurlu mücadelenin önderliğini yapan, ülke topraklarını emperyalistlerin çizmeleri altında ezilmekten kurtaran partidir. Biz bu partinin mensubu olarak iftihar ederken, gereğini de yapmamız gerekir. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk’tur, Kuvayımilliye’dir.   

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları