loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztark'tan Bakan Nebati'ye; Daha 2022'nin yarısında cari açık 32,4 milyar dolar oldu

CHP Sözcüsü Faik Öztark'tan Bakan Nebati'ye; Daha 2022'nin yarısında cari açık 32,4 milyar dolar oldu
Tarih: 12.08.2022 - 10:12
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Öztrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamaları sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla değerlendirdi.

CHP Sözcüsü Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin cari açıkla ilgili yaptığı açıklamalara yanıt vererek, “’Enerji fiyatları olmasa, cari açık olmazdı’ demeniz, ‘Mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim’ demeye benziyor. 20 yılık bir yönetimin hala çare değil, bahane üretmesi, ‘oynamayı bilmeyen gelinin yerim dar’ demesinden farksızdır” dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Öztrak, sosyal medya hesabından verdiği yanıtta şunları ifade etti:

OYNAMAYI BİLMİYOR, YERİM DAR DİYOR

“Enerji fiyatları olmasa, cari açık olmazdı” demeniz, “Mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim” demeye benziyor. 20 yılık bir yönetimin hala çare değil, bahane üretmesi, “oynamayı bilmeyen gelinin yerim dar” demesinden farksızdır.

YILIN TAMAMI İÇİN ÖNGÖRÜLEN CARİ AÇIĞI ALTI AYDA İKİYE KATLADI

2022 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yılın tamamı için 18,6 milyar dolar cari açık öngörüldüğünü anımsatan Öztrak şöyle devam etti: “Hükümetinizin başı 25 Ekim 2021’de attığı imzayla 2022’de 18,6 milyar dolar cari açık olacağını millete taahhüt etti. Enerji hariç ya da dahil demedi. Ama daha 2022'nin yarısında cari açık 32,4 milyar dolar oldu.”

ÇİL ÇİL EMANET DÖVİZLERİ KULLANMIŞSINIZ

Ödemeler dengesinde kaynağı belirsiz para giriş ve çıkışlarının takip edildiği net hata ve noksan kalemindeki artışa dikkat çeken Öztrak, “Nitekim bu cari açığı finanse ederken de, enerji hariç/dahil demeden ne idiği belirsiz dövizleri ve çil çil emanet döviz rezervlerini kullanmışsınız” değerlendirmesinde bulundu.

ŞUNLARIN AKLINI BİR GECELİĞİNE BANA VER DE RAHAT UYUYAYIM

Hükümetin “faiz sebep, enflasyon netice” diyerek Türkiye’yi görülmemiş bir enflasyonla tanıştırdığını söyleyen Öztrak, “En kötü senaryoda bile KKM ’den Hazine’ye tek kuruş yük gelmeyecek dedikten sonra, milletin bütçesinden bir avuç mudiye 37,2 milyar lira ödemiş bir hükümetsiniz.  Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde. Eseriniz ve sebebi olduğunuz yıkım ortada. İnsan dediklerinize bakınca;  “Ya Rab; şunların aklını bir geceliğine bana ver de, ben de bir rahat uyku çekeyim” demek içinden geçiyor.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları