loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; Biz adaleti korumaya Hakkı korumaya halkı korumaya devam edeceğiz!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; Biz adaleti korumaya Hakkı korumaya halkı korumaya devam edeceğiz!
Tarih: 16.12.2022 - 14:08
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezinde basın açıklaması yaptı. Öztrak; Biz adaleti korumaya Hakkı korumaya halkı korumaya devam edeceğiz.

CHP Sözcüsü Faik Öztark basın açıklamasında;

 
Terör çirkin yüzünü İstiklal Caddesi'ndeki saldırının ardından bir kez daha gösterdi. Terörü bir kere daha şiddetle lanetliyoruz saldırıda yaralanan polislerimize acil şifalar diliyoruz.
 
Yine Irak'ın kuzeyinde Teröre karşı süren operasyonda piyade komando üsteğmenimiz Tunahan Yavuz şehit oldu şehidimize Allah'tan rahmet acılı yakınlarına ve aziz milletimize sabır diliyoruz.
 
Değerli basın mensupları Türkiye'miz zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bir yanda ekonomik kriz diğer yanda her gün daha da ağırlaşan yönetim krizi milletimizin boğazına yapışmış sıktıkça sıkıyor. Ceberrüt Saray rejimi hukukun üstünlüğünü kuvvetler ayrılığını askıya almış millet iradesine darbe vurmaya kalkıyor.
 
Türkiye ucube Saray rejiminde tek kişinin yönetiminde temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu kurallarla yönetilen demokratik bir devletten her gün biraz daha uzaklaşır.
 
Hak hukuk adaleti her gün ayaklar altına alan Saray rejiminin otokratik yönetimi her gün biraz daha belirle belirginleşiyor. Otokratik rejimlerde hukuk hakka ve halka hizmet etmez baştaki otokrata hizmet eder bunun için otokrat rejimler itaatkar savcı ve hakimlere ihtiyaç duyar. Otokrat rejimlerin itaatkar savcı ve hakimleri kararlarını hukuk normlarına ve vicdani kanaatlerine göre almazlar otokratın ihtiyaç ve isteklerine göre alırlar ve otokratların isteklerine göre iddianame hazırlayan savcılar karar alan hakimler sadece adaleti katletmek de kalmazlar toplumsal huzur ve barışı da katlederler. Ne yazık ki ülkemizde bugün yaşananlar tam da budur.
 
Ben söylerken utanıyorum ama hukuk siyasetin köpeğidir diyebilen anlayışla ittifak yapanlar ülke yönetiminde hukuka bu muameleyi yapmaktan hiç ama hiç utanmıyorlar. Yozlaşmış çürümüş ceberrüt bir yönetim hukuku sopa gibi kullanarak siyaseti Dizayn etmeye millet iradesini gasp etmeye tükenmiş ömrünü ancak bu şekilde uzatmaya uğraşıyor.
 
Bu zihniyet milletimizin iradesine partimizin hukukuna pervasızca saldırıyor. Milletimizin seçtiği vekilimiz Enis Berberoğlu sarayın talimatıyla yıllarca hapis yattı. Parti meclis üyemiz Eren Erdem keza öyle haksız hukuksuz özgürlüğünden mahrum bırakıldı. Yalova belediye başkanımız Vefa Salman haksız hukuksuz bir şekilde görevinden uzaklaştırıldı. Suçsuzluğu sabit olmasına rağmen hala görevine iade edilmedi. İstanbul il başkanımız Canan Kaftancıoğlu karanlık Saray dehlizlerinde tasarlanan davalarla siyasetin dışına ittirmeye kalkıştı. Bu haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında hiçbir zaman yılmaz Genel başkanımız Hak hukuk adalet diyerek Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. Dünya demokrasi tarihine geçti bu kararların bizi yıldıramayacağını milletimizin iradesine hakkına hukukuna yılmadan sahip çıkacağımızı her zaman gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz.
 
 
İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu değil 16 milyon yargılandı
 
Davayı atanan seyyar hakim bile belediye başkanımızın sözlerinde muhatabını Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin olmadığını kabul etti ve tutanağı geçirmek zorunda kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değildir ahkum edilmek istenen 16 milyon İstanbul 16 milyon istanbullunun iradesidir.
Belediye başkanımızı 16 milyon İstanbul'u 2 kere seçti. Birici seçim 31 Mart Mahalli idari seçimlerinde İstanbul'u 21.462 oyla kaybeden Saray bunu hazmedemedi Yüksek Seçim Kurulu 23 Haziran'da tekrarlanan seçimlerde fark atarak 806.426 iradesini gasp etmeye kalkanlara haddini bildirdi.
 
Mike Tyson'ın şu sözlerine bir hatırlatalım Ağzına yumruğu yiyene kadar Herkesin bir planı vardır saraydaki ne kadar karanlık planlar yaparsa yapsınlar sandıkta milletten yiyecekleri yumruktan kaçamayacaklar bizim bundan en ufak bir şüphemiz yoktur.
 
Bizim görevimiz adaleti korumak
 
 
Hakkı koruma Halkı korumaktır. Hak ve halkı yalnızca Adaletle biz koruruz. Biz adaleti korumaya Hakkı korumaya halkı korumaya devam edeceğiz.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları