loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; 'Bu hainlerin nasıl olup da Başkentimizin en korunaklı bölgesine girebildikleri acilen araştırılmalı'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; 'Bu hainlerin nasıl olup da Başkentimizin en korunaklı bölgesine girebildikleri acilen araştırılmalı'
Tarih: 02.10.2023 - 16:35
Kategori: Siyaset

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün MYK gündemine dair basın açıklaması yaptı.Öztrak, “Dünkü çocuk değiliz. Bu anayasa laflarının altında nasıl bir seçim hesabı olduğunu, gayet iyi biliriz, görürüz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamasında;
 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın açıklamasında;

"Değerli Basın Mensupları, Öncelikle dün, Meclis binasının hemen karşısında bulunan, İçişleri Bakanlığı önünde Hem de TBMM’nin açıldığı günde meydana gelen, Hain terör saldırısını lanetliyoruz. Bu saldırıda yaralanan emniyet mensuplarımıza, Acil şifalar diliyoruz.

Saldırıda kullanılan aracı, Teröristler Kayseri’de Genç bir veterinerin canına kıyarak gasp etti. Hainlerin kurbanı olan Gencimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Her şeyden önce terör kimden ve nereden gelirse gelsin Bir insanlık suçudur. Bunu görmezden gelmek de, Teröre karşı sessiz kalmak da Bu insanlık suçuna ortak olmaktır. Terörle ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz. Ülkemiz üzerindeki hain emellere Asla fırsat vermeyeceğiz.

Ayrıca Sn. İçişleri Bakanı’nın bu saldırıyla ilgili Sosyal medya mesajında, Terör örgütleri ve işbirlikçilerinin yanında, “Zehir tacirleriyle, Çetelerle Ve organize suç örgütleriyle Mücadelenin devam edeceği” mesajını da çok önemli buluyoruz.

Teröre karşı hep beraber dimdik durmamız gerekirken, Cumhur İttifakı’nın işbirlikçileri olan, Ebabilinden pelikanına çeşitli operasyoncuların, Bu mesele üzerinden didişmelerini, kavgalarını ibretle izliyoruz. Bu ülkede dezenformasyonun kralının Kimler tarafından yapıldığını da görüyoruz. Umarız Cumhur İttifakı içindeki bu kavga, Devlet kurumlarının işleyişine yansımıyordur.

Yerel yönetim seçimlerine altı ay kala Meydana gelen bu hain saldırıyı, Biz çok ciddiye alıyoruz.

Olayın failleri kadar Bu hainlerin nasıl olup da Başkentimizin en korunaklı bölgesine girebildiklerinin araştırılmasını, buna göz yumanların veya bunun farkına varmayan sorumluların Derhal ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.

Sarayın sıkıştığında İki seçim arasında, Terör kartına nasıl sarıldığı, Seçmeni, Güvenlik ile özgürlük arasında, Canı ile malı arasında tercih yapmaya nasıl zorladığı Hala milletimizin hafızasındadır.

O nedenle bu saldırının Bir an evvel bütün yönleriyle aydınlatılmasını bekliyoruz.

Değerli Basın Mensupları, “Aklı öldürürseniz ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadıyı satın aldığınız gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğünüz, gün devlet de ölür.”

Fatih Sultan Mehmet, Adaletin “mülkün”, Yani “devletin” temel direği olduğunu bu sözlerle anlatıyor. Devlet yönetiminde doğru iliklenecek ilk düğme, Adalet düğmesidir.

2014 seçimlerinde, Erdoğan’ın ağzından “Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım” sözleri çıktığından beri, Devlet yönetiminde çürüme başladı, Akıl, izan ve ahlak unutuldu, Adalet yerle bir oldu. Ülke de, millet de gün yüzü görmedi.

Devletin kılcal damarlarına kadar soktuğu, Ortaklık yaptığı, Ne istediyse verdiği, Darbeye teşebbüs edecek duruma gelene kadar seyrettiği, Hain FETÖ’nün rahle-i tedrisinde kumpas yapmayı öğrenen Saray, Yargıyı, kendisi gibi düşünmeyenlere doğrultacağı Bir silah olarak kullandı.

Hain FETÖ bavul bavul sahte delil üretirdi. Saray rejimi gemi azıya aldı, Sonradan çıkma boynuz kulağı geçti, İnsanların hayatlarını karartmak için, Artık delile bile ihtiyaç duymuyorlar.

Kendilerine hain FETÖ’den miras kalan dosyaları, Gezi’yi karalamak için pervasızca kullanıyorlar.

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden gençlere Terörist yaftası yapıştırdılar.

Yetmedi, Ailelerini meydanlarda yuhalattılar.

Yetmedi, Ölen çocukların ailelerine davalar açtılar.

Yetmedi, Havuz kanallarında akla hayale gelmeyecek Saçma sapan komplo teorilerini millete gerçek diye anlattılar.

Yetmedi, Ders kitaplarında Gezi’yi karalamaya kalktılar. Kendi kafalarına göre yazdıkları tarihi, Çocuklarımıza ders diye okuttular.

Sonunda, Özgürlüğü haykıranlara, Yeşili, doğayı, parkı savunanlara, Gezi Parkı sivil direnişine katılanlara, Ortada bir delil olmadığı halde, Ağırlaştırılmış müebbete varan cezalar verdiler.

Şimdi de Yargıtay, AİHM kararlarını görmezden gelerek, Hain FETÖ’nün dinlemelerini, Tatil tarihlerini, çekilmemiş belgeselleri, Ve hatta tiyatro oyunlarını kanıt sayan bir dosyayı, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını da eğip bükerek onayladı. Bir hukuk katliamına ortak oldu.

Vatandaşın protesto hakkı ile “Hükümete Karşı Suç” arasındaki çizgi, Bir delilin varlığıdır.

Yargıtay’ın verdiği bu karardan sonra, Hükümete karşı her protestonun, Delil aranmadan “Hükümete karşı suç” sayılmasının önünü açılmıştır.

Bu kararlar, Ülkemizin bir hukuk devleti olduğu konusunda, İçeride ve dışarıda ciddi endişeye neden oluyor.

Yatırımcılarda, “Bu ülkede Malının, canının güvende olup olmadığı” konusunda Soru işaretleri yaratıyor.

Güvensizlik, Ülkemizden temiz parayı, yatırımı, yatırımcıyı kaçırıyor, Kara paraya, mafya ve uyuşturucu parasına muhtaç ediyor.

Bugün Türkiye, Küresel Suç Endeksi’nde 193 ülke arasında 14. sırada.

Türkiye, Güney Amerika kaynaklı kokain ticaretinde Küresel transit merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Türkiye’deki organ ticareti, insan ticareti Ve silah kaçakçılığı konusunda da önemli tespitler Bu değerlendirmede yer alıyor.

Tüm bunlar olurken, Hükümet yine işin ucuzuna kaçıyor. Neden olduğu çürümeye aldırmadan, Varlık Barışlarıyla bunlara çanak tutuyor.

Değerli Basın Mensupları, Alman şair Bertolt Brecht, “Adalet halkın ekmeğidir” der.

Adaletin olmadığı yerde ekmek yoktur. Bunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları