loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü; 'Önümüzdeki yıl enflasyon %33 diyorlar, ama memura ve emekliye %23 zam teklif ediyorlar. Bu nitelikli dolandırıcılıktır'

CHP Sözcüsü; 'Önümüzdeki yıl enflasyon %33 diyorlar, ama memura ve emekliye %23 zam teklif ediyorlar. Bu nitelikli dolandırıcılıktır'
Tarih: 20.08.2023 - 15:18
Kategori: Siyaset

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün Çerkezköy İlçe Kongresi’nde konuştu; 'Emekliye zam yaptık dediler, kök aylık, seyyanen zam derken emekliye hiçbir şey vermediler. Ne köküymüş, milletin kökünü kurutacaklar'

“MİLLETİN KÖKÜNÜ KURUTACAKLAR”

CHP Sözcüsü Öztrak, ekonominin başına yeni gelen yönetimin zamdan başka bir şey yapmadığını, bu zamların sebebi olarak da maaş artışlarını gösterdiğini belirterek, “Memura zam yaptık dediler, çoğu yoksulluk sınırının altında kaldı. Asgari ücrete zam yaptık dediler, açlık sınırının altında kaldı. Emekliye zam yaptık dediler, kök aylık, seyyanen zam derken emekliye hiçbir şey vermediler. Ne köküymüş, milletin kökünü kurutacaklar” diye konuştu.

Mayıs seçimlerini kazanmak için çok çalıştıklarını ama kazanamadıklarını, buna da herkesten fazla kendilerinin üzüldüğünü belirterek, “Biz parti yöneticileri olarak, siz de örgüt yöneticileri olarak bizlerin öyle duygusal kopuşmuş, şuymuş, buymuş… bunları yaşamaya hakkımız yok. Biz gerçekçi olmak zorundayız. Biz yere düşemeyiz. Biz düşsek bile düştüğümüz yerden ayağa kalkmak zorundayız. Bu kongreden özeleştiri çıkacak. Kurultay çıkacak. Partimizin üyeleri ve delegeleri gerekeni yapacaklar. Bu süreçleri büyük bir olgunlukla götürüyoruz” dedi.

Mayıs 2023 seçim sürecinin önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle biteceğini söyleyen Öztrak, burada Hükümetin hezimete uğratılması halinde milletin mevcut Hükümete icazet vermediğinin ortaya çıkacağını belirterek, “Bizim önceliğimiz 31 Mart’ta yapılan seçimlerdir. Bu seçimde başarılı olamazsak, yoksulluktan, fukaralıktan kırılacağız” diye konuştu.

CHP Çerkezköy İlçe Kongresi’nde konuşan Öztrak, Mayıs ayında belki de dünyanın en haksız, en hukuksuz, en adaletsiz seçim süreçlerinden birini yaşadıklarını ifade etti. Devletin tüm imkanlarının seçimde Hükümet tarafından kullanıldığını belirten Öztrak, sahte videoların vizyona sokulduğunu, Erdoğan hükümetinin sürmesinden medet uman devletlere karşı da ciddi bir mücadele verdiklerini kaydetti.

Öztrak, konuşmasında özetle şunları söyledi:

BU ANLAŞMAYI ARNAVUTLUK DA YAPTI, PASAPORTLARI İNGİLİZLER KONTROL ETMEYE BAŞLADI

Seçimler bitti, Macaristan Başbakanı Orban çıktı, “Erdoğan’a sadece iyi şanslar dilemedim. Çok fazla dua da ettim. Eğer kazanmasaydı, milyonlarca mülteci yaz bitmeden Macaristan sınırında olabilirdi” dedi. En son Genel Başkanımız açıkladı. Hükümet bizim topraklarımızdan İngiltere’ye göçü önlemek için “Mükemmeliyet Merkezleri” kurmuş. Ortadoğu’dan gelenleri topraklarınızda tutun, bize göndermeyin diyorlar. Bu tür bir anlaşmayı Arnavutluk’la yapmışlardı, sonunda Arnavutluk’ta çıkışta pasaportları İngilizler kontrol etmeye başladı. Bu işler böyle başlar, bu noktaya kadar gider.

TEKİRDAĞ’DA ÖDEDİĞİMİZ HER 100 LİRALIK VERGİYE KARŞI 2 LİRA 20 KURUŞ YATIRIM ALABİLDİK

Partizan yönetimden Tekirdağ da nasibini alıyor. Biz Tekirdağ olarak vergi ödemede hep ilk 10 il arasındayız. Ama seçim yılı olmasına rağmen bu yılın ilk 6 ayı itibariyle ödediğimiz her 100liralık vergi karşılığında biz merkezi hükümetten 2 lira 20 kuruş yatırım almışız. Bu oranla 81 il arasında 76. sıradayız. Bir alt yapı kredisi meselesi vardı. Ama bu krediyi o dönem Meclis Başkanı devreye girdi, Çerkezköy yerine Kapaklı’ya verdi. Ama Kapaklı’ya da bu krediyi vereceği konusunda söz verdi. Bu sözü hiçbir şekilde yerine getirmedi. Tekirdağ’a bir Meclis başkanı varken, buna rağmen tablo bu.

BECERİKSİZLİĞİN DANİSKASI

Erdoğan “Enflasyon 2023 sonunda yüzde 20 olacak” dedi. Herkes buna göre hesap yaptı. Ama Merkez Bankası başkanı çıktı yılsonunda enflasyon yüzde 58 olacak dedi. Seçimden önce ekonomi iyi diyorlardı, yalan çıktı. Dünya enflasyon sıralamasında 6. Sıraya geldik. Milli gelirde değil ama enflasyon itibariyle ilk 10 ülke arasına girdik. Dünyada gıda fiyatları düşerken bizde artıyor. Beceriksizliğin daniskası.  

GÖZLERİ DÖNMÜŞ GİBİ ZAM YAPIYORLAR

Dün Erdoğan, “IMF geldi 5 milyar dolar borç istedi, verin gitsin dedim” diyordu. Bugün kapı kapı dolaşıp borç arıyorlar. Borç alan emir alır. Emir almaya da başladılar. Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olarak BOP eş başkanlığının gerektirdiği her şeyi yapıyor. Kazanın dibini deldiler, şimdi zam üstüne zam yapıyorlar. Bunların gözü dönmüş. ÖTV’yi artırdılar, KDV’yi artırdılar, çocuk bezinin KDV’sini bile artırdılar. İnsanlar çocuklarına bez bağlayamaz oldu. İki kere MTV aldılar. Bu anaysaya aykırı. Biz müracaat ettik inşallah Anayasa Mahkemesi iptal edecektir.

ZAMLARIN NESEBİ SAHİHTİR

Kimse bu zamları cami avlusuna bırakmaya kalkmasın. Bu zamların nesebi sahihtir. Anası da babası da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kaşıkla verdiklerini enflasyonla geri almaya çalışıyorlar. Merkez Bankası başkanı “İstikrar ancak 2025’e kaldı” diyor. Dinamik optimizasyon problemini çözmeye en büyük kısıttan başlamak gerek diyor. Bu kısıtın adı, söylemeye korksalar da Recep Tayyip Erdoğan.  

BU NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTIR

Önümüzdeki yıl enflasyon yüzde 33 diyorlar, ama memura ve emekliye yüzde 23 zam teklif ediyorlar. Bu nitelikli dolandırıcılıktır. Sen nasıl enflasyon altında ücret artışı önerirsin? Önce enflasyon kadar vereceksin, üstüne de refah payı vereceksin. Enflasyon senin hedeflediğinin üstüne çıkıyorsa, onun da farkını vereceksin.

MUHALEFET İÇİNDEKİ KAVGA EN ÇOK SARAYIN İŞİNE GELİR

Ama “Ne de olsa muhalefet kendi içinde kavgalı. Millet ne dersek kabul eder” diyorlar. Bizim kendi içimizde kavga etmemiz en çok Sarayın işine gelir. Artık yapabileceği bir şey kalmadı. Mahalli idare seçimlerinin kendisi için son durak olduğunu biliyor. Aslında bu seçim, Mayıs ayında bitmedi. Bu seçimin sonuçlarının icazetinin alınacağı seçim, yerel yönetim seçimleridir. Burada hükümeti ciddi bir hezimete uğratabilirsek, o zaman 2023’te yarım bıraktığımız işi tamamlama imkanımız olur.

BİZ YERE DÜŞEMEYİZ

Evet, 2023’te seçimi kazanamadık. Bu hepimizi üzdü, ama bizleri herkesten fazla üzdü. Biz kazanmak için çalıştık. Seçimden bir ay önce yapılan tüm anketlerde yüzde 52 ile öndeydik. Ama bir ay içinde ne olduysa oldu, seçimi kazanamadık. Ama bir şey oldu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkede her iki seçmenden birinin oyunu aldı. Şimdi bardağın hem dolu hem boş tarafına bakacağız. Biz parti yöneticileri olarak, siz de örgüt yöneticileri olarak bizlerin öyle duygusal kopuşmuş, şuymuş, buymuş… bunları yaşamaya hakkımız yok. Biz gerçekçi olmak zorundayız. Biz yere düşemeyiz. Biz düşsek bile düştüğümüz yerden ayağa kalkmak zorundayız. Bu kongreden özeleştiri çıkacak. Kurultay çıkacak. Partimizin üyeleri ve delegeleri gerekeni yapacaklar. Bu süreçleri büyük bir olgunlukla götürüyoruz.

MİLLETİN KÖKÜNÜ KURUTACAKLAR

İkide bir zam geliyor ama sen onlara bakma, CHP’ye bak diyor. Buna izin veremeyiz. Ekonominin başına bir Çar getirdiler. Zamdan başka bir şey yapmadı. Bu zamların sebebi olarak da maaş artışlarını gösterdi. Bu zamların sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Memura zam yaptık dediler, çoğu yoksulluk sınırının altında kaldı. Asgari ücrete zam yaptık dediler, açlık sınırının altında kaldı. Emekliye zam yaptık dediler, kök aylık, seyyanen zam derken emekliye hiçbir şey vermediler. Ne köküymüş, milletin kökünü kurutacaklar!

AFET BÖLGESİ İLAN EDİN DİYORUZ, KULAKLARININ ÜSTÜNE YATIYORLAR

Dünyada önceki dönem enflasyondan kar edenleri vergiliyorlar. Bebek bezinden yeni vergi almıyorlar. Dünya bunu yapıyor ama bizde yüklen milletin sırtına. Enflasyon çiftçiyi, üretimi desteklerseniz düşer. Ofis çiftçinin buğdayını almıyorlar. Ayçiçeği kurakta kavruldu, buğday da etkilendi. Biz diyoruz ki Trakya afet bölgesi ilan edilsin. Kulaklarının üstüne yatıyorlar.

YEREL SEÇİMDE BAŞARILI OLAMAZSAK FUKARALIKTAN KIRILACAĞIZ

Bu seçim 31 Martta bitecek. 31 Mart’ta karşı tarafı ciddi bir hezimete uğratırsak, milletimiz bu icazeti mevcut Hükümete vermemiş olur. Türkiye yeniden seçime gider. Bütün dünyada bu iş böyledir. Kurultay’da hepimiz mihenk taşına vurulacağız. Bizim önceliğimiz 31 Mart’ta yapılan seçimlerdir. Bu seçimde başarılı olamazsak, yoksulluktan, fukaralıktan kırılacağız.

ESNAFIN, ÇİFTÇİNİN, EMEKLİNİN YANINDA OLACAĞIZ

CHP’de Kurultay yenilenme ve özeleştiri yeridir. Geçen kurultayda bu parti 21. Yüzyıla Çağrı Beyannamesini yayınladı. Parti sağa kaydı eleştirisi yapanları oldu. 21. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin içinde sağa kayan ne var? Bizim bir özelliğimiz var. Biz geniş tabanda işbirliği yapabilen bir partiyiz. Bu Kurultay’da da tüzüğümüzü ve parti programımızı yenileyeceğiz. Bunu internetten üyelerimizin önerilerine açtık. Hedefimiz 25 milyon oyu 30-35 milyona çıkarmak. Arkadaşlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz siftah etmeyen esnafın, ürünü para etmeyen çiftçinin tarlasında olacağız. Belediyelerimiz sıkıntıdaki emeklilerimizin yanında olacak.

MUSTAFA KEMAL’İN GÖSTERDİĞİ YOLDA BİZ DÜŞMEYİZ

Cumhuriyetimizin 100. Yılında bunu en görkemli şekilde idrak etmeliyiz. Bizim partimiz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden, Kuvayımilliye’den neşet etmiştir. Mustafa Kemal’in gösterdiği yolda biz düşmeyiz, hep ayakta kalırız. Bu yolda gereğini hep yaparız.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları