loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Ekonomide buhrandayız, devlet krizi yaşıyoruz

CHP Sözcüsü Öztrak: Ekonomide buhrandayız, devlet krizi yaşıyoruz
Tarih: 19.10.2020 - 15:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-Ekonomide buhrandayız, devlet krizi yaşıyoruz. Savcı ve hakimler AYM kararlarını tanmıyor. Hakimelr sarayın tetikçiliğine soyunmuş. Türkiye Cumhuriyeti anayasal devlet olmaktan çıktı, kağıt üzerinde anayasalı bir devlete dönüştü. 

HSK resen harekete geçmelidir diyoruz, tık yok. Bunun mağduru sadece Enis Berberoğlu, TBMM, CHP değildir. Anayasa ve hukuk askıya alındığı için askıda ekmeğe mahkum edilen millettir. Berberoğlu davaya bakan hakim sarayın celladı olmuş. Saraya karşı çıkan kim varsa bu hakime veriliyor.

Berberoğlu davası bunda, Kaftancıoğlu davası bunda, Sözcü gazetesi kararı bu hakimde. Bu hakim şimdi AYM kararını da tanımıyor. 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu suça dur demesini bekliyoruz.

-Devletin resmi haber ajansı pazar sabahı bütçenin Meclis'e sunulduuğu haberini geçti. Kanun teklifi siteye bu sabah kondu.Bütçe mali yılbaşından önce en az 75 gün önce cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e sunulacak. Cumartesi sunulması gerekiyordu. Saray ya zamanında yetiştirmedi, ya da o da hakimler gibi gerek görmedi. 

Bütçe açığı 5'e katlanıyor. Faiz harcamaları 58 milyar TL'den 180 milyara ulaşıyor. Bütçede milletin derdine derman yok, ekonomik buhran yok. Yandaşların cebini doldurmak var.

-Bunların valileri de en az kendileri kadar kibirli. Denizli Valisi, canı burnunda çalışan esnafı kendisine selam vermedi diye kapattırmaya kalkıyor. Vali esnafa 'neden maske takmıyorsun?' diye soruyor, esnaf cevap veriyor: 'Canıma yetti, gebermek istiyorum' Valinin de esnafın da memleketin de hali özetle bu.

-Erdoğan partisine akrabaları yönetime koymayın, talimatı vermiş. Kayırmacılığın kitabını yazanların ettiği laflara artık kargalar bile gülmüyor.

-Milli gelirin 700 milyar doların da altına düşeceği anlaşılıyor. IMF 2021'de ilk 20 ekonomi arasından düşeceğimizi söyledi. Benzer ekonomiler içinde yurtaşlarına en fazla borca batıran hüükmet bunlar. Şirketleri, aileleri borç tuzağına ittiler. Milleti salgında borç batağına daha fazla batırdılar. 

-Saray TBMM'ye torba yasa teklifi göndermiş. Salgının istihdam üstündeki etkileri azaltılacakmış. Nasıl, kısa çalışmayı uzatarak. 

-İktidarlarında 15 istihdam paketi açtılar. İşsiz sayısı 10,5 milyon. Onca pakete rağmen işsizlik sorunu neden çözülmedi? Tek adam devleti yatırımcının güvenini bitirdi. 

-Borçla şişirmeye dayanan model iflas etti. Yoksulluğu btirecek, güven uyandıracak bir yönetim anlayışı ortada yok. 

-Torba yasada varlık barışı var. Yurt dışından para getirenden para sorulmayacak. Ülkemizi dev bir kara para aklama merkezine dönüştürdüler. 

-10 günde 62 yurttaşımızı sahte içki nedeniyle kaybettik. Hükümetten çıt yok. 

-Yeni bir vergi ve prim yapılandırmasını da torba yasa görüşülürken ekleyeceklermiş. Yeniden yapılandırma sıkıntı içindeki milletimizi bir miktar rahatlatır ama derde deva olmaz. 

-Yapılması gereken borçların faizi hatta anaparasını silmektir. Torba yasaa konaklama vergisinin 2022 başına ertelenmesi öngrülmüş. Bu vergi kaldırılmalıdır. 

Millete askıda ekmek vermek, sabır tavsiye etmek noktasına geldik.

-Dış politika akıl ve sağduyu ekseninden çıkmıştır. Sarayda ihvancı kafalar tarafından belirlenip yürütülmektedir. Ülkemizin bölge tek dostu kalmadı. Aynı anda hem Mısır hem İsrail'e düşman oluyoruz. Aynı anda hem ABD hem Rusya ile karşı karşıya geliyoruz. Bize karşı ülkeleri birleştirmeyi saray hükümeti başarmıştır. 

-Önüne gelen ayar vermeye çalışıyor. Suudi Arabistan Türk ürünlere boykot çağrısı yapıyor. Tarihi bağlarımız olan Kuzey Afrika ülkeleri de katılıyor. Saray ittifakının çıtı çıkmıyor. Kanada SİHA'lardaki kritik parçaları satmıyor. Kanadalı firmaların Erzincan'da, Uşak'ta altın arama faaliyetlerini iptal etti mi? 

-Gaz bulunması bizi mutlu eder ama bulunan gaz sıkıntıyı önlemiyor. İktida yarına randevu veriyor. Millet bunu ciddiye almıyor.

-Biz akılla, bilimle, liyakatle milleti yönetmeye talibiz. Yepyeni güçlendirilmiş parlamenter sisten gerek. Devletin çöken adalet direği ayağa kaldırılmalı, bunu yapacağız. Yeni bir kalkınmacı devlet anlayışını benimseyeceğiz. Türkiye bölgesinde güvenilir ve öngörülebilir olacak. Dış politikamız yurttta sulh dünyada sulh esasına göre belirlenecek.

-(Muharrem İnce'nin CHP'nin oy oranının yüzde 17 civarında olduğu iddiası) Özel olarak yaptırdığımız anket yok. Sayın İnce partimizin üyesi, iddialarına cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Parti içinde tartışılması doğru olan hususlardır. Bunu keşke Cumhur İttifakı'nın bir sözcüsü söyleseydi de biz de çıkıp Halep ordaysa arşın burda, hadi bakalım hodri meydan deseydik.

-(Mehmet Ağar, Korkut Eken, Alaattin Çakıcı, Engin Alan'ın fotoğrafı) Kimler kimlerle beraber gördük. Ülke kimler tarafıdnan yönetiliyor, kimler hangi görevlerde fotoğraf ortaya koyuyor. 

-(İsveç'in Türkiye'nin Suriye'den çıkması açıklaması) Türkiye'nin Suriye'de ne yapmasına karar verecek olan İsveç değildir. 

-Önce emek örgütleri zayıflatıldı, şimdi sivil toplum kuruluşları... İleri demokrasiden, çağdaş sistemden yana olan bir CHP bu gidişin karşısında olacaktır.

-Enis Berberoğlu, AYM kararına göre milletvekilliğini alacaktır, bunu bekliyoruz. Berberboğlu'nun gasbedilen seçme ve seçilme hakkının iade edilmesi gerekir.

-Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olunca, valiler de eş il başkanı oluyor. Açılışlarda il başkanlaıyla sıraya diziliyorlar. Tek adam parti devleti resmi ortadadır. Türkiye artık bir parti devleti olmuştur. Bu nedenle hızla dünya ligindeki yerini kaybetmektedir. 

-Caddeleri, meydanları insanlar dolduruyor önlem alınmıyor, AK Parti kongreleri yapılıyor mahsur görülmüyor, barolar seçim yaparsa salgın bulaşıyor. Ülkenin bu sıkıntılı günlerinde milletimiz salgınla boğuşurken siyasi gerekçe üretmek vicdansızlıktır.

-(Erdoğan'ın eğitimde reform açıklaması) Erdoğan 18 yıldır muhalaefetteydi de biz iktidarda mıydık? 18 yılda eğitim sistemini nereden nereye getirdiklerinin açık ikrarı. İdeolojik sağlantıları nedeniyle eğitim sisteminde kaosa yol açtılar. Kendi ülkesinin çocuklarını denek halinde getiren tek hükümet AK Parti hükümetidir. 4+4+4'ü kimse sordular? 7 eğitim 7 kültür bakanı gelmiş 10 yılda. Şimdi şikayet ediyorlar. 

Eğitim sistemini milli olmaktan çıkarıp kendi ideolojilerinin vesayeti altına alanlar Türk eğitim sistemine ihanet etmişlerdir. Bu ihanetin baş faili de Recep Tayyip Erdoğan'dır.

-Azerbaycan milli meselemizdir. TBMM başkanlığındaki heyette Grup Başkanvekilimiz Engin Altay da Azerbaycan'dadır. 

(Uygur Türkleri önergesi AKP-MHP oyları reddedilmedi) Saray ve ortağı samimiyet testinden geçiyor. 39 ülkenin imza attığı mektuba Türkiye'nin imza atmaması, teklife ret oyu vermeleri soydaşlarımızla yakından ilgilendiğini iddia eden, milli ve yerli söylemlerin arkasına sığınan sarayın ve ortağının samimiyetini ortaya koyuyor. Sarayın ve ortağının sessizliği bizleri üzmektedir. 

-(Artvin'de bir haftadır süre yangın) Ülkenin bir yeridne bir haftadır orman yanıyorsa ne için müdahal edilmediğinin izlenmesi lazım." 

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları