loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Gerçek vaka sayıları geriye doğru gün gün verilmeli

CHP Sözcüsü Öztrak: Gerçek vaka sayıları geriye doğru gün gün verilmeli
Tarih: 11.12.2020 - 14:58
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"330 milyon nüfuslu ABD'de, 210 milyon nüfuslu Brezilya'da, 1.3 milyar nüfuslu Hidnsitan'dan sona günlük en yüksek vaka sayısı Türkiye'de. Ne zaman günlük vakalar 10 bini geçti, eşikler aşılınca hangi tedbirer önerildi bilim kurulundan açıklama bekliyoruz. Hükümet bilim kurulunun hangi tedbirleri ni uyguladı, hanglerini uygulamadı? 

Gerçek vaka sayıları geriye doğru gün gün verilmelidir. Bunu yaşamını tehlikeye attığınız milletimize borçlusunuz.

Toplam vaka sayısı açıklandı. Gördük ki 1 milyon 750 bine dayanmış. İlk 10 ülke arasına girmişiz. Bakanlığın DSÖ'ye verdiği onaylanmış vaka sayısı açıklanan rakamın yarısı kadar. Bu skandal Türkiye'ye güveni bitirecek ağırlıktadır. Vaka sayısı bir gecede değişti başka veri değişmedi. ABD'de her 100 vaka başına vefat oranı 3,48 bizde ise her 100 vaka başına vefat oranı binde 9.  Bugüne kadar hiçbir hükümet resmi istatistiklerle bunların oynadığı kadar oynamadı.

İtibar oturulan saraylarla, lüks araç konvoylarıyla sağlanmaz. İtibar, saydamlıkla, gerçekleri söylemekle sağlanır. Ülkemize güveni sarsan, milletimizin canını tehlikeye atan bu tablonun sorumlusu cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AK Parti genel başkanıdır, sorumluluğunun gereğini yapmalı, görevinden istifa etmelidir. Saray salgın sürecini saydam yürütemedi. Aşıda da işler saydam yürütülmüyor. Tüm ülkeler aşıları, protokolleri açıklıyor. Bizde açıklanmıyor. Aşıların AK Partililere aşıların yapıldığını söyledi. Bakan net şekilde yalanlayamadı. Bari aşıda yandaşlık yapmayın. 

Salgında dünya vatandaşına destek oldu, Saray ise IBAN yolladı. 5 maskeyi dağıtamadı, 40 gün esnafa bakamadı. Çiftçilerin malına haciz koydular. 

Beşiktaş'taki terör şehidimizin babasına 121 TL aylık bağladılar. Kendilerine ise maaş dışında 18 bin liralık huzur hakkı verdiler. 

Salgında sadece vaka rakamlarına karartma uygulanmıyor. İşsizlik verileri de karartılıyor. İşsizlik verileri açıklandı. Eylülde iş aramadığı halde çalışmaya hazır olan gerçek işsiz sayımız 10 milyon 249 bin. Son 1 yılda gerçekten işsiz  olan yurttaşlarımızdaki artış 2 milyon 269 bin. Çalışıyor görünüp iş başında olmayan 1 milyon 963 bin yurttaşımız var. 20-29 yaş arasında ne işte ne eğitimde olan gençlerimizin sayısı 4,5 milyonu aşmış. 

İşveren örgütlerinin araştırmasına göre işsiz gençlerin yüzde 64'ü sadece yol yemek karşılansın çalışırım, diyor. Yüzde 58'i iş bulamadığından ailevi ilişkilerinin bozulduğunu söylüyor. Her 5 gençten biri torpilim olmadığı için iş bulamıyorum, diyor. 

1  milyon 319 bin çalışanımız salgında tek başına bırakılmış. Aile destekleri sigortası yasasını beraber çıkaralım, dedik saraya sesimizi duyuramadık. İspanyollar duydu hayata geçirdiler. 

Ocak-ekim döneminde cari işlemler açığı 40 milyar dolar artmış. ilk 10 ayda yurt dışına kaçan para 1,5 milyar dolar olmuş.

Kamu bankalarının atacak barutu kalmadı, bütçe açığı hızla arttı. Faiz dışı denge yıllar boyu artıydı şimdi açığa döndü. Parası olanlar TL'den kaçıyor. Yeni ekonomi sorunlarla yüzleşmek yerine halının altına süpürmeye çalışıyor.

Hukukta reform sözcüğü sarayın ağzından düşmüyor. Eylem ve söylem arasındaki uyumsuzluk devam ediyor. İBB Başkanımızın yolsuzluk dosyalarını mahkemeye taşıması haberlerine erişim engeli getirilmiş. Böyle mi reform yapacaksınız?  

ABD'de de yaptırım rüzgarları esiyor. NATO müttefiklerimizin Türk halkını cezalandıracak davranışlarını doğru bulmuyoruz. Öte yandan Erdoğan'ın rüzgara göre yöne değiştimesini izliyoruz. İsraille el altında görüşmelerin sürdüğü, yakında büyükelçi atanacağı haberleri uluslararası medyada dolaşıyor. Umarız sırada Mısır ve Suriye'ye büyükelçi atama da vardır.

Önüne gelen hakaret artık kabak tadı verdi. AK Parti genel başkanı partimize ve genel başkanımıza nefret dilini aır şekilde yine kullandı. Konuşmasında çiftçiler var mıydı, yoktu. 12 milyonu aşkın işsizimiz var mıydı, tank palete üretemedikleri tankların hesabını vatandaşa verdi mi, hayır. MB'nin kasasından buharlaşan 128 milyar doların hesabı var mıydı, yoktu. Tarzan zorda. Yok öyle, hesabı son kuruşuna kadar ödeyecek. Milletimiz bunları görüyor, sandık önüne gelince bunları evlerine gönderecek.  

-Tüm muhalefet partilerinde (dinleme) endişesi var. Bu ülkede telefonlar hukuksuz biçimde dinlenmedi mi? Telefon tapeleri üzerinden insanlar hapislere atılmaya kalkışılmadı mı? 17 yıldır ülkeyi yöneten kişinin böyle bir rahatsızlığı görünce resen soruşturma açması lazım. Telefon dinlemek ahlaksızlıktır diyen İçişleri Bakanı birkaç yıl önce dinlenmedi m? 

-Aziz Güler'le ilgili açıklama yaptık. Türkiye'de işlemiş olduğu suçu, sabıka kaybı yoktur. Diğer taraf geçince mayına basarak hayatını kaybetmiştir. Günlerce naaşı buzdolabında tutulmak zorunda kalmıştır. Ailesi rica etti, biz de hükümetle tamasa geçtik. Aileye müjdeyi veren Numan Kurtulmuş'tur.

CHP ile terör, terörist arasında herhangi bir ilişki kuramazsınız. CHP, genlerinde milli mücadele olan demokrasiye inanan, terörü insanlık suçu olarak gören, terörle arasına net çizgi çeken partidir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları