loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: İçişleri bakanı bu aymazlıkta oldukça milletimiz devleti sokaktan daha çok toplar

CHP Sözcüsü Öztrak: İçişleri bakanı bu aymazlıkta oldukça milletimiz devleti sokaktan daha çok toplar
Tarih: 12.10.2020 - 15:07
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-Son 1 yılda işsiz sayısı 1 milyon 254 bini buluyor. Ucube rejim iş başı yaptığından beri 2 milyon yurttaşımızın işini kaybettiği ortaya çıkıyor.

Böylesine sürekli bir kaybıyla daha önce hiç karşılaşmamıştık. Temmuzda gerçek işsizlik geçen yılın ayına göre 6,1 puan arttı. Gerçek işsiz sayısı 10 milyon 416 bin kişiye ulaştı.

Getirdikleri Orta Vadeli Program (OVP) kral çıplak diye bağırıyor.  Son 3 yılda bütçeden faiz lobilerinin cebine 311 milyar lira gitmiş. Önümüzdeki 3 yılda faiz lobilerinin cebine 602 milyar koyacağız, diyorlar. Bu beceriksizler dolarla avroyla da mücade edemediler. Dolar 8 TL'ye, avro 10 TL'ye dayandı. Dış güçler, kur saldırıları diyerek komplo teorileri yazıp durdular. Çin'le araları o kadar iyi ki ne kendileri ne Bahçeli Uygur Türklerine mezalime çıt çıkaramıyorlar. Rusya ile sorunları var mı, ona da hayır. 36 askerimiz şehit edildi. Hesap sormaya gidiyorlar derken Putin'in kapısında beklediler. Bizim paralarımız bu ülkeler karşısında neden değer kaybetti? Nedeni beceriksizlik, liyakatsizlik, kifayetsizlik. 

-OVP'de getirdikleri cari açık 24,4 milyar dolardı. Yılın 8. ayındayız cari açık 26,5 milyar dolar. Her programları birer birer çöküyor. İlk 8 ay rezervlerimiz 39 milyar dolar erimiş. Kayınpederin ekonominin direksiyonuna getirdiği damat döviz kuru beni ilgilendirmiyor, diyor. Merkez Bankası'ndan kamu bankaları eliyle mliletin 120 milyar dolarını neden ucuz ucuz peşkeş çektiniz? 

-Erdoğan'a göre gerçek mümin yoklukta sabredermiş. Millet yokluğa razı gelecek ki bunlar yazlık, kışlık, uçan saraylarında zevki sefa sürecek. Biraz da siz yokluğu paylaşıp, gerçek mümin olmaya çalışsanız ya. 

-Kamu İhale Kanunun afetle, salgınla ilgili istisnai yöntemini usul haline getirerek pandemiyi fırsat bildiler.  ATV'nin sahibine Bursa Yenişehir Demiryolu Hattı yapım işinin ihalesi verdiler. Aşıyla, pandemiyle ilgili değil. 9,8 milyar lira ihale bedeli. 

İşin tutarı kadar vergi istisnası tanınmış. 9,5 milyar liralık vergi istisnası bunlara verilirken istisna tanına başka isimler var. BMC'ye 98 milyon liralık vergi istisnası gitmiş. Esnafın borçlarını ertele, çatır çatır ertele, sonra da çık yandaşlarının milyanluk vergisini tek kaleme sil. Bu mudur adalet? 

-Son 1 haftada Kırıkkale'de 7, İzmir'de 10 yurttaşımız sahte içki nedeniyle yaşamını kaybetti.

Vergiler, kaçak içki üretiminin önünü açıyor. Hem yüksek vergiler hem denetimsizlik var bu ölümlerin arkasında. CHP iktidarında vergide adaleti sağlayacağız. 

-18 yıldır ülkeyi yönetenleri önüne gelen kandırıyor. Bunlar hatalarından ders almayı bilmiyorlar. Yıllarca paralel yapılanma hakkında uyardık. Bunlar o zaman da çıktı, 'cemaat devlete sızmış buna kargalar güler' diye hafife aldılar. Sonra millet devleti sokaklardan topladı.

Dün hizmet hareketi deyip kapısını aşındırdıklarına bu işlerden sonra terör örgütü demeye başladılar. Dün içişleri bakanı çıkyıor, herhangi bir inanç grubunun devletin bir takım noktalarına sızdığı doğru değil deyip, provokasyondur deyip aba altından sopa göstermeye kalkıyor. Atama bakan, 'Millet bir Gülen çıkartır, bin Gülen çıkartır. Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz milletin gönlünde yerini almış" diyordu. Bu sözleri söyleyen kişiye bugün FETÖ ile mücadele emanet ediliyor.

O da çıkıp devleti ele geçirmek isteyen cemaat yoktur, diyor. Acaba bugün hangi cemaate sahip çıkıyor. Atama içişleri bakanı bu aymazlıkta oldukça milletimiz devleti sokaktan daha çok toplar. Milletimiz ilk sandıkta yerlerini gösterecek.

-Orman yakmak kabul edilebilir, değil. Her türlü terör olayının karşısındayız. Bununla ilgili çok fazla spekülasyon yaılmaya başlandı. İçişleri Bakanına düşen görev olayın faillerini bulup adalete teslim etmektir. 

-Milletimiz bu iktidardan umudunu kesmiştir. 

-Sayıştay raporları açıklandıkça her gün başka rezaletle karşı karşıya kalıyoruz. Tüyü bitmedik yetimin 6 milyarı yok edilmiş. Bunun hemen soruşturulması lazım. Tarikatlar yoktur, cemaatler yoktur, diyen içişleri bakanının bu soruşturmayı hemen yapması lazım.

-AKP kazansa da kaybetse de seçimden önce verdiği vaatleri sonra unutuyor. Yandaşlara verdiği sözü tutmaktan vatandaşa sözü kalmıyor. Ne oldu, polise, hemşireye 3600 ek gösterge. Bunlar seçimden önce söz verilmişti.

EYT'lerle ilgili Bahçeli'nin sözleri ne oldu? Tutuldu mu?

Saray hükümeti döneminde yandaşa her şey var vatandaşa yok.

-(MHP'li Erkan Akçay'ın 'Kılıçdaroğlu alzaymıra tutulmuş' sözleri ve seçim çağrısı) Cumhur İttifakı sanık talebinin milletten geldiğinin bal gibi farkındalar. Mİlletin meselelerine çözüm üretemiyorlar. 

MHP'nin sözcüleri ne zaman sıkışıyorsa hemen hakarete yöneliyorlar. Üslubu aynen kendilerine iade ediyoruz. Uygur Türkleri ile ilgili olarak dünya harekete geçti siz ne yaptınız? Yine hakaret edeceklerdir. Milletimiz ne yaptıklarını görüyor.

-İktidar kadın ölümlerinin azaldığını söylemiş, vekilimiz hesaplamış, ölümlerin azalmadığını aksine arttığını ortaya koymuş. Kadına karşı şiddet insanlık suçudur. Kadın cinayetleri ülkemizin kanayan yarasıdır. Bunları 3 arttı 5 arttı diye konuşmak bile içimizi acıtmaktadır. Tek bir kadın cinayeti bile bizim gözümüzde insanlık suçudur.

-(AKP'li Mehmet Muş'un 'devlette organize yapıya müsaade etmeyiz, şimdiye kadar edilmedi' açıklaması) Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Hüngür hüngür ağlandı, memlekete dön, dendi. Kozmik Oda'ya sokuldu. FETÖ. Geçin bunları. 

-Emekli maaşları devletin taahhüdüdür. Emekli maaşlarının kaynağı insanlar çalışırken yapılan kesintilerdir. Kimin parasını kime veriyorsunuz da övünüyorsunuz? Ödedik, önümüzdeki günlerde Allah Kerim mi demeye çalışıyorsunuz? 
 
-Tüm MYK'larımızda milletten gelen talepleri dikkatle değerlendiririz. Seçim talebi de bunlardan biridir."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları