loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Millet ilk seçimde bunları evlerine gönderecek

CHP Sözcüsü Öztrak: Millet ilk seçimde bunları evlerine gönderecek
Tarih: 14.11.2020 - 15:31
Kategori: Siyaset

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı ile Hazine ve Maliye Bakanı'nın değişmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Ekonomi Masası' heyetinin güney illerindeki gezisinin Hatay ayağında konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak  “Merkez Bankası Başkanı'nı ve bakanı değiştirdiler, hayırlı olsun. Ama uçak eski, metal yorgunu. Yardımcı pilotları değiştirdiler ama kaptan eski. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” yorumunda bulundu. 

Halkın erken seçim istediğini belirten Öztrak “Bu beceriksizleri, bu liyakatsizleri millet artık istemiyor. Ne yaptıklarını gördü, notlarını verdi. Bir an önce önüne sandık gelsin diye bekliyor. Biz erken seçime hazırız. Millet ilk seçimde bunları evlerine gönderecek” ifadelerini kullandı. 

Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü:

"2018 yılında ekonomi masasını kurduk. 2018’den öncede burada gördüğünüz adalet, üretim, hakça paylaşmak sözcüklerini o gün de kullandık seçimlerden önce, bugün de kullanıyoruz. Ama bakıyorm bugün birileri bizimle beraber bu sözcükleri kullanmaya başladı. 'Adalet' diyorlar meydanlarda... Geçmiş olsun. 18 yıldır ne yapıyordunuz? 'Üretim' diyorlar, 18 yıldır üretim neredeydi? Alıyordunuz dışarıdan sıcak parayı, şişiriyordunuz ekonomiyi. 'Hakça paylaşalım kimse dışarda kalmasın' diyorlar. Havuz müteahhitlerinin haline, şu bütçenin haline bakın! Adamlara dolarla garantiyi verdiniz, tıkır tıkır paralarını ödüyorsunuz ama vatandaşa bir şey yok. Biz 'istikrar' diyorduk, şimdi bunlar da 'istikrar' demeye başladılar. Baktım; üç ayağı varmış programlarının. Fiyat istikrarı, finansal istikrarmış, 18 yıldır neredeydiniz? Kurbağanın gözü patladı. Şimdi kalkıp da bizim söylediklerimizi söyleyerek bu işleri çözebilmek mümkün değildir."

 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları