loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Milleti 20 yılda ev alır gibi fahiş kiralar öder hale düşürdüler!

CHP Sözcüsü Öztrak: Milleti 20 yılda ev alır gibi fahiş kiralar öder hale düşürdüler!
Tarih: 02.08.2022 - 08:33
Kategori: Siyaset

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz' sözlerine cevaben 'Milleti 20 yılda ev alır gibi fahiş kiralar öder hale düşürdüler!' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada;

"Kira öder gibi ev sahibi yapma vadiyle işbaşına geldiler. Milleti 20 yılda ev alır gibi fahiş kiralar öder hale düşürdüler. Şimdi yeniden kira öder gibi ev sahibi yapma vadini torbadan çıkardılar. Ama harç bitti yapı paydos. Geçmiş olsun. Geldikleri gibi gitmekteler." dedi.

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplatısı açıklamasında;

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT HAMLESİNİ BAŞLATIYORUZ”

Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır.

Amacımız, salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırarak hem inşallah sektörünü canlandırmak, hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir. Bu adım son dönemde ciddi şikâyet konusu olan kiraların da düşmesine yol açacaktır. Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca, ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır.

Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız bu konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Projenin yürütücüsü olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ’yi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları