loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Sağlık Bakanının açıkladığı rakamlar TÜİK'in rakamlarına benzedi, kimse inanmıyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Sağlık Bakanının açıkladığı rakamlar TÜİK'in rakamlarına benzedi, kimse inanmıyor
Tarih: 04.09.2020 - 14:39
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Bir yandan yeniden zirve yapan salgın, bir yanda ekonomik buhran milletimizi perişan ediyor. Milleti unutan, liyakatsiz, günü kurtarmaya çalışan saray hükümeti salgını daha da ağırlaştırıyor.

Uzmanlar Ankara'nın yeni Vuhan olduğunu söyüyor. Sağlık Bakanının açıkladığı rakamlar TÜİK'in rakamlarına benzedi. Kimse inanmıyor. Devletin valisi 'Allah rızası sokağa çıkmayın' diye vatandaşa söylüuor.

Bilim Kurulu'nun adı var kendi yok. Rolü yoksa neden kurdunuz? Ön cephede çarpışan sağlık ordumuzda kayıplar ve yılgınlık artıyor. Hastanelerde ciddi açık ar, atanamayan sağlıkçılar bekliyor.

Salgına yakalananların bir kısmının yanında aileler refakatçi olarak kalıyor, hastalar evlerine gönderiliyor. Korona hastları ve refakatçileri toplu taşımayla evlerine gitmek zorunda kalıyor. 

Şehir hastaneleri kurulduktan sonra kapatılan bazı hastaneleri yeniden açmaktan bahsediyorlar. Korona testlerinde standart bir fiyat yok. Hastaneler borç batağında. Bakanlık gerekli ödemeleri yapmadığından özel hastanelerin yoğun bakımlarının açılmadığını duyuyoruz.

Sarayın kibirlisi kendi sağlığı için duyduğu endişeyi millet için duymuyor. Saraydakilere testler yapılırken milletimiz üstü üste kuyruklarda bekliyor. 

Muhalefet partisi genel başkanından test isteyecek kadar canından korkan AK Parti genel başkanı Giresun'da miting yapıyor, milletin kafasına çay atıyor. 

AK Parti sözcüleri Hitler'in propaganda bakanına rahmet okutuyorlar. AK Parti sözcüsü çıkmış ÖTV zammının rasyonel göstergelere bakılarak yapıldığını söylüyor. 

Karşılıksız verdikleri destek devede kulak bile değil. G20 içinde millete en az destek veren hükümet bizde. Borcun adını destek yaptılar. 

Açlık sınırı 2900 TL'yi geçmiş. Emekçiye reva görülen para 1168 TL. 2 milyon işçimiz mart ayından bu yana bu komik paralarla geçinmeye çalışıyor. 

3 milyon 208 bin yurttaşımız işini kaybetti, 10,5 milyon işsiz var. 18-29 yaş arasında ne okuyan ne çalışan 4 milyon 675 bin gencimiz var. Gençlerimiz liyakatle bir yerlere gelme ihtimalini görmüyorlar. 

Milletin kafasını beka lafıyla ütüleyenlere sesleniyoruz; Beka meselesi umutsuz gençlerdir.

Milli gelirimiz 2 yılda 145 milyar dolar eridi. Sosyete damat başka ülkeler bizden daha çok küçüldü diye seviniyor. Damadın verdiği rakamlar doğru değil. 4 gündür damat tweetini ne zaman düzeltecek diye bekliyoruz. Damadın ABD ile ilgili yüzde 31,7 dediği daralma yüzde 9,1. ABD'ye bakıp biz onlardan daha iyiyiz diye avunması doğru değil. Ekonomi yönetiminde damadın yanlışlarını görp uyaran kimse kalmamış. 

Dün TL, dolar ve avro karşısında tarihinin en düşük değerini gördü. Yılbaşından beri eritilen net rezerve rağmen. Net rezervler eksi 27 milyar dolar oldu. Birileri ucuz dövizi kapatmış. Bunun hesabını soracağız.

İhracatımız azalırken ithalat artmış. 

Dünyada en yüksek enflasyona sahip 20 ülkeden biriyiz. 

Bölgede ve dünyada tek dostumuz kalmamış durumda. Elimzde bir Venezuela bir Katar kalmış. Birinden peynir ithal ediyoruz, diğerine Kanal İstanbul arsaları satıyoruz. 

Dostunuz Putin SDG'yi Moskova'da ağırlıyor. 

Trump PKK'lılarla petrol anlaşmaları imzalıyor, silah ambargosunu kaldırıyor. Sarayın bekçisi de sessiz kalıyor.

Rusya'dan S-400 aldık depoda çürüyor. ABD'den F-35 aldık verilmedi.

Libya ile anlaşma imzaladılar, biz de destekledik. Bu anlaşma da tehlikede. Sarrac, Macron'un davetiyle Fransa'ya gitti.

İhvan kardeşliğine verdiğiniz kadar ülkemizin çıkarlarına değer verseydiniz bu duruma gelmezdik. 

Türkiye dış politikada fabrikada ayarlarına dönmek zorundadır. O da yurtta sulh dünyada sulhtur.

Atanmışların vesayetinden şikayet ederek iktidara gelenler vesayetin alasını yaşatıyorlar. Atanmışlar seçilmişleri tehdit ediyorlar. Bu anlayış AK Parti sözcüleri tarafından sahipleniliyor.

Atanmış bakanların kendi iradeleriyle istifa etme ehliyetleri bile yok. O bile yasak. Bu yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistemi getirmekte kararlıyız. Bir kişi trol aklıyla ülkeyi yönetemez. 

Toplum önündeki kadınlara yönelik sistematik bir taciz ve hakaret furyası başladı. Bu sefil anlayışı lanetliyoruz. En son Şirin Payzın'a MHP MYK üyesi Selami Şişman'ın yaptığı hakaretleri şiddetle kınıyoruz. Suyun öte yakasından gelen yurttaşlarımız bu ülkenin asli unsurudur, evladı fatihandır. Böyle sefil bir dil kullanma cesaretini nereden alıyorsun? Bu ülkenin kurucuları suyun hangi yakasındandı? MHP yöneticiler bu sözler için ne diyeceklerdir. 

Bu ülkenin küçük çocuklarının canı da ırzı da tehdit altında. Birkaç gündür rezil bir olay kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. 'Hele İslami devlet olsun vakti saati var her şeyin' diyen bir şeyh müsveddesi çocuk istismarından tutuklandı. Bu kişi AK Parti protokolünde baş köşede yer alıyor. Tayyip Erdoğan ve çevresi bu tıynetteki insanlaraa açıkça cesaret veriyor. Yargı da bu rezilliği duyuranları cezalandırmaya kalkıyor. 

Sarayın emrindeki RTÜK Diyanet İşleri Başkanı ve Erdoğan'ı eleştiren TELE1 ekranın karartırken, Atatürk'e hakaret eden kanala para cezasıyla işi geçiştirdi. Keser döner sap döner gün gelir bu hesap da döner. 

AİHM başkanı ülkemizi ziyaret ediyor. Başkanın ülkemizdeki insan hakları ihallerini konuşmak, AİHM kararlarını neden uygulanmadığını sormak yerine en çok ihracın yaşandığı İstanbul Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı alacağını duyduk. Bunu kınyoruz.

-NATO'nun Yunanistan ve Türkiye'yi müzakereye çağıran açıkalmasını önemsiyoruz. Sarayın Türkiye'yi yalnızlaştırması Yunanistan'a cesaret vermiş. Diyalogu destekliyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları