loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Salgında kaybettiklerimizin sorumlusu Erdoğan'dır

CHP Sözcüsü Öztrak: Salgında kaybettiklerimizin sorumlusu Erdoğan'dır
Tarih: 06.12.2020 - 14:12
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Saray hükümetinin bildiği rakamları karatmak, gerçekleri gizlemek, algıyı yönetmeye çalışmak. Gerçi bırakın ülkeyi yönetmeyi artık algıyı yönetmeyi de ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Salgındaki vaka sayılarını aylarca saklayarak algıyı yönetmeye çalıştılar, önlem almadılar. Sarayın kibirli başı milletimize aylarca salgınla mücadelede en iyi ülkelerinden biriyiz masalları anlattı. Hatta Türkiye'yi 3 kıtanın salgın merkezi yapacaklarını söyledi. Ama mızrak çuvala sığmadı. Bir gecede acı gerçek ortaya çıktı.

Günlük vaka sayımız öyle 5-6 binlerde değil. 30 binin üstünde. Vaka sayısında dünyanın 330 nüfuslü ABD'den sonra ikinci sıradayız. Türk Tabipleri Birliği gerçek vaka sayılarının hala açıklananın çok üzerinde olduğunu söylemeye devam ediyor.

Tüm bir yaz boyunca ikinci dalgaya hazırlık için ne yaptılar? Vakaları sakladılar, Ağustos böceği gibi saz çalıp, türkü söylediler. Yüzlerce masum vatandaşımızı Erdoğan rejiminin aymazlığı, iş bilmezliği yüzünden kaybettik. Önlemler zamanında alınsaydı, vatandaşlarımızın büyük bir bölümü belki de bugün aramızda olacaktı. Salgında kaybettiklerimizin sorumlusu Erdoğan'dır.

Millet cinnet getirme noktasına geldi.  Salgında milletimizi hastane, gasilhane kuyruklarına soktular yetmedi. Saray hükümetinin yokluk demek olduğunu, tek adam vesayet rejiminin kuyruk demek olduğunu millete en acı şekilde gösterdiler. Şimdi çıkmışlar 156 ülkeye yardım yapmakla övünüyorlar. 

Buradan açık çağrı yapıyoruz, tıpkı vaka sayılarında olduğu gibi enflasyon rakamları da geriye doğru güncellenmelidir. Makyajlı enflasyon rakamlarıyla daha fazla kul hakkına girmeyin. Vatandaşın asgari ücretini de dolar/avro karşılığı belirleyin. Asgari ücret en az 3 bin 100 liradan başlamalı. Makyajlı enflasyon rakamlarıyla daha fazla kul hakkına girmeyin. Vatandaşın asgari ücretini de dolar/avro karşılığı belirleyin. Asgari ücret en az 3 bin 100 liradan başlamalı. 

Sakın ola ki kendinizi devlet sanmayın. Devletimiz payidar, siz gidicisiniz sayın Erdoğan. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları