loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Sosyete damat iş başına geldiğinden beri ekonomide daralma var, cebimizden 2 yılda 145 milyar dolar gitmiş

CHP Sözcüsü Öztrak: Sosyete damat iş başına geldiğinden beri ekonomide daralma var, cebimizden 2 yılda 145 milyar dolar gitmiş
Tarih: 31.08.2020 - 15:01
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-Koronavirüs ideolojik bağnazlığın bahanesi oluyor. 15 Temmuz kutlamalarında, Ayasofya açılışında, Malazgirt Zaferi'nde kimseye bulaşmayan virüs 19 Mayıs'ta, 30 Ağustos'ta bulaşıyor ne hikmetse. AKP temsilcileri 15 Temmuz anmaları 4. yılında olduğu için ertelenemezmiş, diyor. Malazgirt Zaferi de yeni mi? Alemi kör sanıyorlar. Allah akıl fikir versin. Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı zaferin başkomutanının adını ağzına almıyor. 
-İsim isim belirlenerek Anıtkabir'e alınanlar arasında kendini bilmez grup kabir ziyareti sırasında Erdoğan'a tezahürat yapıyor. Atamızın kabrine edep adap bilmeyen holiganları kim dolduruyor, kim bunları seçiyor? Bu kaçıncı ayıp? 
Grup başkanvekilerimiz bir daha böyle bir olay yaşanmaması için bir düzenlemeyi Meclis'e getiriyorlar. 
-Akit'in rezilliğini lanetliyoruz. RTÜK ne yapacak izliyoruz. Millet her şeyi not alıyor. Sandıkta notunu verecek.
-Milletimiz ÖTV zammıyla uyandı 30 Ağustos sabahına. Resmi tatillerde Resmi Gazete olağanüstü haller dışında yayınlanmaz. Saray kendi çıkardığı bu kararnameyi bile dilemiyor. Ya kararnameden saray efradı habersiz ya bütçenin durumu berbat. 
Sosyete damat ekonomiyi öğrensin diye ülkeyi deneme tahtasına çevirdiler. 
-Nisan ayında 50 litrelik araç deposu 282 TL'ye doluyordu şimdi 370 TL'ye doluyor. Pomapcılar vergi dairesi memuru gibi çalşıyor. Dünyada vergiden vergi alan başka yönetim var mı?
-Türkiye ekonomisi yüzde 9,9 küçülmüş. İlerleyen günlerde yüzde 9,9'luk rakamın yukarıya gitmesi muhtemel. Bu yıln 2. çeyreğinde elektrik tüketimindeki gerileme 2009'dakinin iki katı. 
2020'nin ikinci 3 ayı itibariyle mili gelirimiz 743 dolara düşmüş. Bu son 10 yılın en düşük milli gelir seviyesi. 
-Bu beceriksiz yönetim cebimizden 2 yılda 145 milyar doları alıp götürmüş. 
Bu 145 milyar dolar zor durumdaki esnafın, fabrikadaki emekçinin, maaşı yetmeyen emeklinin cebinden çıkan para. Bu bir avuç tefeciye kaptırılmış gözüküyor. Dünyayaı etkisi altına alan salgın pek çok ekonomiyi etkisi altına aldı. Ekonmimizdeki sorunlar korona salgınıyla başlamış değil. 2 yıldır bir krizden bir krize savruluyoruz nihayet bir buhrana girdi. Diğer ekonomiler vatandaşına destek paketleri açıkladı. Bizdeki yönetim faizle borç verdi. 40 yıl vergi veren insanlara 40 gün bakamadılar, 5 maske dağıtamadılar IBAN göndererek bağış istediler. 
Sosyete damat iş başına geldiğinden beri ekonomide daralma var. 2023'e gazla randevu veriyorlar. Ekonomiden anlamayan damat 28 aydır ekonomide olmayan güvene seviniyor. 
Ekonomik güven endeksini yorumlamayı bile bilmeyen damadı, sadece damat diye ekonominin başına oturttular. 
-Damadın yönetimindeki hazine artık dövizle, altınla borçlanmaya başladı. Memlekette çelik kasa satışları patlamış. 
İşsizlerimizin sayısı 10,5 milyon. 
-(Koronavirüs salgını) Açıklanan rakamlara kimsenin güveni kalmadı. Bilim Kurulu'nun adı kaldı kendisi ortada yok. Fedakar sağlık çalışanlarımız bedel ödüyor. 32 doktorumuz yaşamını yitirdi. Sağlık bakanı tweet atıp milleti şikayet ediyor. 
Biz de milletimize maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyarak kendilerini korumalarını tavsiye ediyoruz.
-Kırşehir'deki 30 Ağustos kutlamalarında vekilimize saldırı yapıldı. Bunu yapan bir bekçi. Bunun hesabı sorulmalı. Valiliğin saldırıyı mesnetsiz olarak tanımlaması var. Atanmışların seçilmişlere bu dili kullanmasını kabul edemeyiz.
Hatay Milletvekili Barış Atay'a yönelik saldırı düzenlendi. Sarayın atama memuru İçişleri Bakanının ciddi br kışkırtması var. Sayın Atay 600 seçilmiş vekilden biridir. Bu saldırganlar bir an önce bulunup adalete teslim edilmelidir. Bu, sarayın atama içişleri bakanının boynunun borcudur. Bu bakan saldırganları adalet önüne çıkarmazsa saldırının azmettiricisi olur. Gereğinin hemen yapılmasını bekliyor, saldırıları lanetliyoruz.
Atmaa bakan Avcılar Gençlik Kolları üyemizi hedef gösterildi. Bu çocuğun evine baskın yapıldı. Bu memlekette mahkemeler var. 
-Erdoğan bugün Giresun'da afetin yaşandığı yerlerde. Felaketin üzerinden 8 günden sonra bölgeye gitti. Afetzedelere 3 ila 8 bin arası yardım yapılacağını söyledi. Bunla afetin yaraları sarılmaz. Yapılması bölgenin afet bölgesi ilan edilmesidir. 
-(Meis Adası'na Yunan askerinin çıkması) Meis adasının silahlandırılması 1947 anlaşmasına aykırı. Yunanistan'ın ülkemizi yalnızlaştırmak için elinden geleni yaptığını görüyoruz. Sarayın da dış politikaya ideolojik bakması nedeniyle diplomasideki alanı sürekli daralttığını görüyoruz. Saray Türkiye'nin çıkarları çerçevesinde hareket etmelidir. Uluslararası anlaşmaların çiğnenmesine izin vermemelidir. Bölgedeki ilişkileri sağlamlaştırmaya önem vermelidir. AB, Yunanistan'ın oyunlarına gelmemelidir. Ege ve Akdeniz barış denizi olacaksa tüm devletler sorumlu davranmalıdır. 
-(15 Temmuz gazilerinin sayısının artması, AKP'lilerin gazi yapıldığı iddiası) Bu iddiaları ortaya atan bir gazimiz. Bu gazimiz AK Parti il ve ilçe teşkilatlarından bazı kişiler otobüslerle gidip gazi olmadıkları halde rapor alıyor, dedi. Bu iddiaların ciddiyetle soruşturulması lazım.
-Uzaya dönük çalışmaları mutlulukla karşılarız. Sakarya'daki havai fişek fabrikasıyla ilgili rapor yayınlandı. Çok ciddi tedbirsizlik var. Umarım bu tedbirsizliklerle karşı karşıya kalmayız.
-(İşsizlik fonunun kullanılması ve kısa çalışma ödeneğinin uzatılması) İşsizlik Fonu işini kaybedenlerin kayıplarını telafi için kurulan bir fon. Sendikalara görev düşüyor. İşsizlik Fonu çalışanların kumbarası. Müteahhitlere, başka kesimlere bütçeden para veriyorsun, işçiye sıra gelince kır kumbarayı diyorsun.
-Kredilerin ödemesini erteleyin, faizini almayın, Bağkur primlerini silin.
-(Mansur Yavaş'tan aşure isteyen hemşireye tecavüz tehdidi)  Atama içişleri bakanı ona buna sataşacağına burada görevini yapmalıdır. 
-CHP ne teröre, ne teröriste sahip çıkmıştır. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. CHP adaletsizliğe, haksızlığa uğrayanlara sahip çıkar. Arkadaşımız yorum yapmış. Bu yorum suç mu, hayır. İçişleri Bakanı hedef göstermiş, polis evine gidip arama yapmış. Biz ölüm oruçlarının da, terörün de teröristin de karşısındayız. 
-(Abdullah Gül, Millet İttifakı'nın adayı olur mu?) Gündemimizde bu yok. Bunlar maksatlı. 
(Bahçeli'nin 12 adalarla ilgili açıklaması) 12 adalar şimdi mi akıllarına geliyor? Kaç zamandır silahlandırılıyor Lozan'a aykırı olarak. Bu konuları iç politika malzemesi yapmaktan vazgeçip, karşılıklı tartışabilmek lazım. Kimse bu millletin hakkını yedirmemelidir ama diplomasiden de uzaklaşılmamalı." 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları