loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Yeni Zekeriya Öz'ler Çağlayan Adliyesi'nin koridorlarında dolaşıyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Yeni Zekeriya Öz'ler Çağlayan Adliyesi'nin koridorlarında dolaşıyor
Tarih: 26.10.2020 - 15:03
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündemine ilişkin yaptığı basın açıklamasında 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararını eleştirerek "Yeni Zekariye Öz'ler Çağlayan Adliyesi'nin koridorlarında dolaşıyor" yorumunda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sarayın kibirli adamı ve ortağı salgınla değil; salgınla mücadele eden doktorlarla uğraşıyor. Yüz yüze eğitimde de, uzaktan eğitimde de keşmekeş sürüyor.

İstanbul’da pandemi toplantısı yapılıyor. Milletin seçtiği Büyükşehir Belediye Başkanımız, toplantıya çağrılmıyor. Beş maskeyi millete bedava dağıtamayan hükümet, şimdi grip aşısında da patinaj yapıyor. Grip aşısı bulunamıyor. Ne olduğu belirsiz bir risk belirleme sistemiyle, vatandaşlarımıza grip aşısı karneyle dağıtılıyor.

Önümüzdeki yıl faizlere ödenecek paradaki artış toplanacak vergilerdeki artışın 2 katı olacak. Milletin ödeyeceği vergilerle faiz lobileri ihya edilecek.

Erdoğan, 'eve ekmek götüremiyoruz' diyen vatandaşı 'abartılı' deyip susturdu. Keyif çayı verdi. Anlaşılan Türkiye artık ekmek bulamıyorlarsa keyif çayı içsinler dönemine girdi.

Bugüne kadar hiçbir yönetim, Milletimizin talepleri karşısında bu kadar çaresiz, Bu kadar bigane kalmadı. Bunların millet için yapacak tek bir hayırlı işi kalmadı. Milletimiz bunları görüyor, Notlarını veriyor, Artık sabırsızlıkla beklediği sandıkta, Biletlerini kesecek evlerine gönderecek.   Bunu gördükleri için artık varsa yoksa yandaşlarına çalışıyorlar. Millete veriyorlar talkını, Yandaşları yutuyor salkımı.

Ucube tek adam rejiminin vesayeti altındaki yargıçlar devletin adalet direğine darbe üstüne darbe indiriyor. Sarayın hakimleri, vekilin hakkını gasp ederken, TBMM'nin hukukuna saldırırken meclis başkanının buna sesi çıkmadı. AYM bu hukuk cinayetini görerek hak ihlalini durdurun diye karar verdi, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi bu karara uymadı, Anayasa'yı ihlal etti. 

Bu yerel mahkemenin kararına karşı Bir üst mahkeme olan, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gidildi.   Bu mahkeme de Anayasa Mahkemesi kararına uymak yerine, Milletvekiline akıl verdi, “Sin külahın görünmesin” diyerek, Topu Bölge Adliye Mahkemesi’ne atar gibi yaptı. Anayasayı ihlal etti. Bu sıralı hukuk cinayetleri, Bunun Sarayın şatafatlı salonlarında senaryosu yazılan “Organize bir iş” olduğunu gösteriyor.

Sıralı hukuk cinayetleri, bunun sarayın şatafatlı salonlarında senaryosu yazılan organize bir iş olduğunu gösteriyor. Millet iradesine darbe yapılıyor. Yeni Zekariye Öz'ler Çağlayan Adliyesi'nin koridorlarında dolaşıyor. 

Bu yaşananlar apaçık bir devlet krizidir. Bu mesele partiler üstüdür. Yargı eliyle yasamaya darbe yapmak yol olursa, Bu, dört başı mamur bir “beka meselesi” olur.

Son olarak partimizin bastırdığı “21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” kitapçığına yasak getirildi.   Yasak yetmedi, Tıpkı 12 Eylül darbecilerinin yaptığı gibi Kitapçık hakkında el konma ve toplatılma kararı çıkarıldı. Ülkemiz hızla bir Fahrenheit 451 filmine dönüyor. Yangını söndürmekle görevli itfaiyeciler kitap yakıyor.   Ama milletimiz sizin niyetinizi artık çok iyi görüyor.   Türkiye’de FETÖ’nün siyasi ayağının kim olduğunu, Herkes gayet iyi biliyor.

Yani kitapçıkta Allah’ın ve kullarının bildiğinden başka bir şey yok… Kitapçıkta; Sn. Genel Başkanımızın TBMM’de kürsüsünden yaptığı bir konuşmanın yanında, Kamuya mal olmuş bilgiler, belgeler ve karikatürler var. Örneğin 2004 yılında alınan ama uygulanmayan MGK kararı var. Mesela AK Parti sözcülerinin, FETÖ ’ye yaptıkları güzellemeler var.   Bu kitapçığın birilerini çok rahatsız ettiği belli… Kitapçığın yasaklanması ve toplatılması Ana muhalefet partisinin siyasi faaliyetine Yargının ağır bir müdahalesidir. Biz bu müdahaleyi kabul etmiyoruz. Biz, Allah’ın da, kulun da bildiğini söylemeye, Anlatmaya devam edeceğiz.

Din ve milliyetçilik aksı üzerinden dış politikayı götürmenin ülkeleri getirdiği nokta bu, Fransa’nın yaptığı iş bu. Fransa’nın son dönemde söyledikleri dünyadaki birçok ülke tarafından protesto ediliyor. Bu siyaset, dini ve milliyetçilik aksı üzerinden yapılan dış siyasetin bunun üzerinden şekillendirilmesi mümkün olmuyor, etkili olmuyor. Bu tür boykotların karşılıklı maliyetleri de milletlere, halka oldukça yüksek olabiliyor. Eğer karşı taraf böyle bir boykotu uyguluyorsa Türkiye’nin de buna cevap vermesi kaçınılmazdır

Haşim Kılıç’ın Millet İttifakı adayı olacağı iddiası) Bu tartışmaların ciddiyetle uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur.

Herkesin bildiğini artık AK Parti’nin kendi evlatları da söylemeye başladı. Bu ülkenin gençlerinin liyakate inanmadığını, yapılan son anketlerde görüyoruz. Şimdi artık bu gerçeği AK Parti yöneticileri de söylemeye başladı. Tuz koktu diyor, tuz çoktan koktu. Memlekette liyakat kalmadı hep sadakat hep torpil.

Baştan beri şunu ifade ediyorum. Partimizin üyelerinin kamuoyu önünde partimizi eleştirmelerini partimiz iktidara yürürken doğru bulmam. Bu eleştirilerin yapılacağı yerler tüzüğümüzde belirtilmiştir. Her hafta kapalı grup toplantıları yapıyoruz. Buralarda arkadaşlarımız gerçekten eleştirileri varsa dile getirirler.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları