loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan bütçe açıklaması: Faiz lobilerinin ve sarayın bütçesi, vatandaşa da askıda ekmek kalıyor

CHP Sözcüsü Öztrak'tan bütçe açıklaması: Faiz lobilerinin ve sarayın bütçesi, vatandaşa da askıda ekmek kalıyor
Tarih: 23.10.2020 - 15:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın konuşması şöyle:
"Bütçe hakkı milletin seçtiği parlamentolara aittir. Bu demokrasi mücadelelerinin en önemli kazanımlarındandır.  Saray teklifi zamanında vermiyor anyasaya uymuyor. 

2020 yılı bütçe tasarısı sarayın bütçeye laf olsun torba dolsun diye hazırladığı bir bütç. Ekonomik buhran bütçeye yansımadı.

Saray borca batırdığı çiftçilerden, işlerini ellerinden aldığı işçilerden, kepenk kapatan esnaftan, sayıları 10,5 milyonu bulan işsizlere bir şey vermiyor.

1,3 trilyon vergi toplayacağım,diyor. 2021'de her 5 TL'lik vergilerini 1 TL'si ÖTV'den geliyor. 76,5 milyar TL tutarında ÖTV ödeyeceğiz. 

1,3 trilyon harcama yapacak devlet. Bunun 180 milyarı faize gidiyor. Faiz lobilerinin cebine girecek para yüzde 31 oranında artıyor. Vatandaş için hizmetlere harcanacak giderler yüzde 8,5 seviyesinde kalıyor. 

Salgında destek yerine borç veren, 40 yıl vergi veren esnafa 40 gün bakamayan, 5 maske dağıtamayan saray 47 araç alacak. Sarayın ödeneği yüzde 28,1 artıyor. Bu bütçe faiz lobilerinin ve saray sosyetesinin bütçesi. Vatandaşa da askıda ekmek kalıyor.

Grip aşısını konuşuyoruz aylardır. İthal edilen aşı sınırlı. Saray grip aşısını karneye bağlamış. Risk belirleme sistemi kullanılıyormuş, aşıyı puanı tutanlar olacakmış. Yetkilerin açıklamalarını bekliyoruz.

Bu yönetim milleti unuttu. Ekonomik buhran her geçen gün milletimizi daha da eziyor. 

Seçimden önce EYT sorununu çözmeyi dert eden küçük orta seçimden sonra kulağının üstüne yattı.

Ekonomiyi borçla şişirme siyasetinin sonucunda borç ciddi rakamlara ulaştı. Türkiye 2019'da düşük ve orta gelirli ülkeler arasında en borçlu 10 ülkeden biri.

Türkiye'nin döviz rezervleri dibe vurdu. Ağustosta eksi 37,3 milyar dolardı.

Bir haftadır Merkez Bankası'nın faizi 300 baz puan artıracağı haberi geziyordu. Birileri dolarlarını satmaya başladı. Dolar kuru 1 haftada 15 kuruş düştü. MB, faiz artışı yapmadı, dolar fırladı. MB, faizi artıracak, haberini fısıldayan kimdi? Neden düzenleyici kurumlar bu manipülasyona göz ymdu? Kimler karar öncesi döviz aldı?  

Buğday, arpa ve mısırda yıl sonuna kadar gümrük vergileri sıfırlandı. Çiftçi ekemiyor. Başka ülkelerin çiftçisinin eline kalıyoruz.  

Suriye başta olmak üzere ihtiyaç duyan ülkelere 100 bin tonluk ekmeklik buğday hibe edilecekmiş.

Sanayileşme İcra Komitesi kuruldu. Komite, ülke için kritik öneme sahip şirketlerin ortaklık yapılarında, yurtiçi üretimin sürekliliğini ve ulusal güvenliği riske atabilecek değişikliklere ilişkin yapılacak işlemler konusunda karar alacakmış. Bu yapılan iş dünyasına pimi çekilmiş bombayı bırakmaktır. Bu yapılan can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Bu düzenlemeyi değiştirin.

Size güven bitmiştir sayın Erdoğan. Millete göstereceğiniz yön kalmamıştır.

AK Parti'nin gençlik kollarının videosunda millete 'Sen kimsin' diye soruluyor. Koruyamadıkları için katledilen kadınların, Gezi'de toprağa verilen gençlerin fotoğraflarını koyuyorlar. Milletimiz her şeyi görüyor, ilk sandıkta sizi evlerinize gönderecek.

(Muharrem İnce'nin Bekir Coşkun'un cenazesinde Kılıçdaroğlu'yla yan yana olduğu fotoğrafın kesilerek yayınlandığı sözleri) Bekir Coşkun'un cenazesinde bir fotoğraf var, camide çekilmiş. Bir de video var. Buradan bir bölücülük çıkarılmak isteniyorsa aynı durumun videoda da olması gerekiyor. Bu, kesilmiş olan bir resim değil o açıdan çekilmiş bir fotoğraf. Bunu partiyi bir eleştiri fırsatı olarak görmeyi doğru bulmuyorum. 

(MHP'li Semih Yalçın'ın CHP'yi hedef alan açıklamaları) Milletimiz artık bu hükümetin ve ortaklarının durumunu görüyor. İlk sandıkta biletlerini kesecek. EYT ile uğraşmak, milletin sıkıntılarına derdine derman olmak yerine askıda ekmek tavsiye ediyolar ya da CHP ile uğraşıyorlar. 3 sayfa açıklama yapıyorsunuz içinde bir tane milletin meselesi yok. 

-Pandemi kurulunu topluyorsunuz ama İBB Başkanını çağırmıyorsunuz. Bu yapılacak iş mi? Yine tabipleri temsil eden teşkilatı çağırmıyosunuz, sonra da o kurulun kararlarından hayır bekliyorsunuz. Millet ne yaptıklarını görüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimiz hemşehrilerine merkezi hükümetin verdiği destekten fazlasını veriyorlar." 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları