loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Erdoğan'a Erzincan Depremi yanıtı: İyi ki Nuh Tufanı'na kadar gitmedi

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Erdoğan'a Erzincan Depremi yanıtı: İyi ki Nuh Tufanı'na kadar gitmedi
Tarih: 06.11.2020 - 16:18
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"2013'ten bu yana ekonomiyi borçla şişiren model artık çalışmıyor, ekonomi patinaj yapıyor. Paramız pul oldu. 2018'deki hayata geçen tek adam vesayet rejimi ülkeyi bir de bunun üstüne devlet krizine soktu. Saray, Meclis'in hukukuna saldırdılar. Tek adamın atadığı bakanlar milletin seçtiği vekillerin önünde oturtuldu. Bakanlar vekilleri ayaklarına çağırıyor. Hukuk devleti, demokrasi her gün yara alıyor. Buhrandayız, her alanda savruluyoruz. Sarayın kibirli kişisi yönetme kabiliyetini yitirdikçe ruh hali de bozuluyor. İpleri elinden kaçırdıkça daha fazla otoriterleşiyor, gerçekle olmayan hikayeler anlatıyor.

70'lerin popüler dizisi Yalan Rüzgarı sarayın kibirlisinin hikayeleri yanında solda sıfır kalıyor. İşsizlik ve hayat pahallığı arasında ezilen milletimiz bunu duymuyor. Mideleringuru gürültüsü ekranların kuru ürültüsünü bastıyrıyor. Milletimiz kendini dara düşürenlere notu veriyor. Sandık önüne gelince evlerine gönderecek.

1 hafta önce İzmir'de deprem yaşadık. 114 vatandaşımız hayatını yitirdi. Ülkelerin dört bir yanında yardıma koşan arama kurtarma ekiplerine minnettarız. Ama yaralarımız ağır. Hasarlı, yorgun binaların tespitinden sonra İzmir'de radikal bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Ankara'nın İzmir Büyükşehir Belediyemizle el ele bu yaraları sarması gerekiyor.

Elbette depremler yalnızca Türkiye'de olmuyor. Bu yıl depremlerde şiddeti 6,5'tan fazla 22 deprem olmuş Sadece 5'inde can kaybı yaşanmış. 202 kişi hayatını kaybetti, bunun 156'sı Türkiye'de. Toplanan deprem vergileri, İmar Barışı nereye gitti diye sordukça ülkeyi yönetenlerin psikolojileri bozuluyor. Türkiye'nin laf kavgalarıyla kaybedecek zamanı yok. Ama sarayın yalanlarını başıboş bıramak da olmuyor.

Yalan 1: Saray genel başkanımızın İzmir'e depremin üzerinden 5 gün geçtikten sonra gittiğini söyledi. Genel başkanımızın depremin ertesi günü İzmir'deydi. Gider gitmez arama kurtarma çalışmalarını aksatmamak için gayret gösterdi, incelemelerde bulundu. Hastanelerdeki yaralıları ziyaret etti, dertleri dinledi, talimatlarını verdi. 

Yalan 2: Saraya göre genel başkanımız Kızılay'a vermiş veriştirmiş. Bu kadarına artık pes bile denmez. Sadece Kızılay'a da değil, AFAD'a, jandarma ekiplerine, belediyelerimizin kurtarma ekiplerine genel başkanımız tek tek teşekkür etti.

Yalan 3: Saray, genel başkanımızın enkaz 5 gündür kaldırılamadı dediğini ve bunu eleştirdiğini iddia ediyor. Genel başkanımız her fırsatta arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Burada eleştiri söz konusu değil işlerin devam ettiği söylendi. Bu sözlerden eleştiri çıkarmak olsa olsa siyasi ahlak noksanlığıdır. Hakikat bu kadar açıkken saray bu yalanları üst üste sıralıyor? Neyin üstünü örtmeye çalışıyor? 19 yıldır iktidardayım diyorsunuz, peki bu can kayıplarıyla ilgili önlemleri neden almadınız? Paranız mı yoktu? Hayır vardı. İmar affından toplanan para 25 milyar TL. Özel İletişim Vergisi'nden toplanılan para 35 milyar dolar. Nereye gitti bu paralar? İnsanlar enkaz altında canlarıyla uğraşırken, arama kurtarma ekipleri savaşırken, devletin başında olduğunu söyleyen kişi partisinin il kongrelerinde geziyor. Bebekler enkaz altındayken şarkılı türkülü sloganları neden susturmuyor da gülümseyerek seyrediyor?

Hızını alamayıp 1939 Erzincan depremine kadar gitmiş. Erzincan depremi kendisi doğmadan 15 yıl önce yaşandı. İyi ki Nuh Tufanı'na kadar gitmedi.

Kurtuluş Savaşı cephelerinden gelen, cumhuriyeti kuran kadroalara fatura keserek kendini aklamaya çalışıyor. Her zamanki gibi Atatürk'e laf edemeyince silah arkadaşlarına laf söylemeye kalkıyor. O insanlar cephelerde milleti için savaştı. Hiçbiri koluna 500 bin avroluk saat takamadı, hiçbirinin yakınları 50 bin dolarlık çanta taşımadı. Buradan size ekmek çıkmaz sayın Erdoğan. Erzincan depreminde neler yapıldığını siz bilmiyorsanız bakan yaptığınız damadınıza soracaksınız. Rahmetli büyükdedesi Erzincan depreminden sonra imar faaliyetlerinde çalışan bir müteahhit. Belki ailesine rahmetli dedemin depremde neler yaptığını anlatmıştır.

-Türkiye bölgesinde önemli ülkelerden birisi. ABD Türkiye'nin NATO ittifakı içindeki müttefiklerinden birisi. Ne ABD ne başka ülkeleriyle aramızdaki ilişkiler şahıslara bağlı olamaz.

-(Esnek çalışma yasası) 3 büyük konfederasyon bu yasaya karşı. Biz de buna karşıyız. Bize ilginç gelen husus AK Parti milletvekillerinin de bunda kıdem tazminatı ihlali var mı diye sorması. Bu yasa toplumsal huzuru bozar. Meclis'ten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız."

ÜYE YORUMLARI

Ali

Bu adam bir harika ya. Helal olsun Faik baba

07.11.2020, 13:06
Yorum Yap

Facebook Yorumları