loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Kılçdaroğlu'na 2 milyon TL'lik dava açılmasına ilişkin açıklama: Muhalefeti susturma çabası

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Kılçdaroğlu'na 2 milyon TL'lik dava açılmasına ilişkin açıklama: Muhalefeti susturma çabası
Tarih: 18.08.2020 - 13:57
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Saray yandaş yargıyı kullanarak açığı tazminat davasıyla genel başkanımızı köşeye sıkıştıracağını düşünüyor. Saray sosyetesi genel başkanımızın Erdoğan ailesinin mal varlığı hakkında konuşmasına bozulmuş. Dökülen tapeler hala ortada. Sıfırlanmayan paralarla ilgili tapeler de hala internette. 
Erdoğan 2 milyon TL istiyor. Hukuka göre manevi tazminatın miktarı zenginleşme yaratmayacak şekilde belirlenir. Erdoğan'ın açtığı dava kabul edilse de edilmese de genel başkanımızın haklılığı kanıtlanır. 
Geçtiğimiz yıl ABD'de Türkiye'nin Barış Pınarı operasyonu nedeniyle yaptırım paketi getirmişlerdi. Bir maddesi Erdoğan ve ailesinin mal varlığının araştırılmasıydı. Erdoğan tek kelime söyleyemedi. 
Deniz Baykal kendisi ve kızının İsviçre'de hesapları bulunduğu iddialarına karşı 'bir kuruşum yoktur' dedi. Dava açtı. İsviçre'den soruldu. Kendine güvenmek budur.
Benzer iddia Wikileaks belgelerinde de ortaya atıldı. Erdoğan'ın İsviçre'de hesapları olduğu ortaya atıldı. Açıklama yapılmadı.
Adayın birisi 'muhalefete destek olacağız' diyerek Erdoğan'ın değirmenine su taşırken, diğeri 'Erdoğan bir tek beni dinler' diyor. Bunları sineye çekemeyiz. 
Sarayın Altun (Fahrettin Altun) çocuğu Biden'ın sözlerini neden 8 aydır gündeme getirmediklerini açıkmış, 'biliyorduk, muhalefetin ne diyeceğini bekledik' demiş. Dışişleri Bakanınız ne yaptı? Süs çiçeği olarak mı oturuyorsunuz?  Bu hakareti 8 ay sineye mi çektinz, bu nasıl devlet adamlığı? Bunları Erdoğan da sineye çekiyor. 
Davanın muhatabını da istediği paranın cinsini de yanlış seçiyor. Erdoğan koltuğunun titibarı için davayı ABD kongresine açmalı 2 milyon dolar istemeliydi. Bu suskunluk beka meselesiyle karşı karşıya olduğumuz gösteriyor. Tek adamın zaaflarını kullanmak mümkündür, demiştik. 
Hiçbir devletin şantajına muhatap olmamak için yurt dışındaki vakıflarınızdaki paralarınızı, malikanelerinizi, gökdelenlerinizi satın ülkeye getirin, diyoruz.
Genel başkanımıza 2 milyon liralık dava açmak suçunu gizlemek için muhalefeti susturma çabasıdır. Genel başkanımız Man Adası'nda 1 sterlinlik şirket üzerinden 15 milyon dolarlık para transferini ortaya koymuştu. 
Hakimlerin değiştiği, delillerin dikkate alınmadığı ibretlik Man Adası davası karşısında Erdoğan ailesinin vergi cennetinde gerçekleştirdikleri işlerin sorgulanması gerekirken yandaş yargı cezayı genel başkanımıza kesti. Bu arada vergi cennetleri listesinin hala açıklamadılar.
Saray yeniden genel başkanımıza saldrıyor. Yine bir kullanışlı savcı, elverişli mahkeme ayarlanacak, kumpas tamamlanacak. Bu davayı açmazsanız namertsiniz. Milletimiz her şeyi görüyor, ilk sandıkta yerinizi gösterecek. O güne kadar zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız. Zulmünüze karşı hep birlikte direneceğiz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları