loading
close
SON DAKİKALAR

CHP yönetiminden Gezi Tutukluları ve Gazeteci Merdan Yanardağ’a ziyaret

CHP yönetiminden Gezi Tutukluları ve Gazeteci Merdan Yanardağ’a ziyaret
Tarih: 06.07.2023 - 21:41
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer; Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hak savunucularının ve özgür basının yanında yer almaya, hak, hukuk ve adalet mücadelesinin yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz.

CHP'nin Doğa ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer ile CHP PM Üyesi ve Muğla Milletvekili Gizem Özcan Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay ile gazeteci Merdan Yanardağ’ı ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i ziyaret etti.

Görüşme sonrası Semra Dinçer yaptığı açıklamada, “Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Davası’nda tutuklanan arkadaşlarımız da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçasıdır. Onlara haksız ve hukuksuz bir şekilde ceza verilmesi, bu topraklarda hak, hukuk ve adalet isteyen milyonlara verilmek istenen bir gözdağıdır. Ancak, iktidar ne yaparsa yapsın; bu ülkedeki hak arama mücadelesini susturamayacaktır. Uydurma suçlarla sanık yapılan hak savunucularının hukuksuz ve temelsiz bir şekilde tutuklu bulunmaları ülkemiz demokrasisi adına utanç verici bir durumdur.”

Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır

“Can Atalay’ın tutukluluğunun devam etmesi millet iradesine vurulmuş bir darbedir.” diyen CHP’li Dinçer şunları kaydetti; Tutuklu bulunan Can Atalay, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde Hatay’dan milletvekili seçilmiştir. Şu ana kadar hakkında herhangi bir kesinleşmiş karar olmamasına rağmen Can Atalay tahliye edilmemekte ve milleti temsil etme görevini yerine getirmesi engellenmektedir. Can Atalay’ın tutukluluğunun devam etmesi millet iradesine vurulmuş bir darbedir. Can Atalay'ın tutukluluğuna son verilmeli ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ederek millet iradesini temsil etmesi için buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.”

Basın özgürlüğüne darbe vurulmak isteniyor

“Merdan Yanardağ’ın televizyon programındaki sözlerinin çarpıtılarak hedef gösterilmesi ve tutuklanması kabul edilemez. Merdan Yanardağ’ın tutuklu bulunması demokrasimize, basın ve ifade özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına vurulmuş bir darbedir. AKP iktidarı, oluşturduğu yandaş medya düzeni ve sosyal medya trolleriyle basının işlevini ortadan kaldırmak ve dikensiz gül bahçesi yaratmak istemektedir.”

Onurlu Mücadele Sürecek

Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden kadınların yok sayıldığı, şiddete maruz kaldığı, katledildiği bir ortamda büyük ve onurlu bir duruş sergilediler. Onlar bu ülkenin yüz akı kadınlarıdır. Onlar iktidarın susturmaya çabalarına rağmen, ayağa kalkan, özgürlük ve demokrasiye sahip çıkan mücadele neferleridir. Onlar bu topraklarda hak savunucusu olarak insan haklarını, doğamızı, ağacımızı ve kentlerimizi savunan onurlu kadınlardır. Nasıl ki; Gezi Direnişi tarihe onurlu bir direniş olarak geçtiyse, Onların maruz bırakıldıkları bu haksız ve temelsiz yargı süreci de hukuk tarihimizin kara bir sayfası olarak tarihe geçecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hak savunucularının ve özgür basının yanında yer almaya, hak, hukuk ve adalet mücadelesinin yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz. Gezi Davası’nın toplumsal muhalefeti cezalandırmanın bir aracı olarak kullanılmasına ve özgür basının sesinin kısılmamasına izin vermeyeceğiz.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları