loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de Açlık Grevi

CHP'de Açlık Grevi
Tarih: 12.05.2014 - 14:48
Kategori: Siyaset

7 Mayıs günü görevden alınan CHP Başakşehir ve Maltepe İlçe Gençlik Kolları örgütleri, İstanbul İl Başkanlığında açlık grevine başlıyor.

7 Mayıs günü görevden alınan CHP Başakşehir ve Maltepe İlçe Gençlik Kolları örgütleri, İstanbul İl Başkanlığında açlık grevine başlıyor.

CHP Başakşehir İlçe binasında bir araya gelen Başakşehir ve Maltepe Gençlik Kolları Başkanları Aşkın Tuna ve Kenan Otlu yaptıkları ortak açıklamada, görevden alınmalarının tamamen parti içi demokrasiye aykırı olduğunu söylediler.

Seçimle göreve gelen yönetimlerin yine seçimle gidebileceğinin altını çizen CHP Başakşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aşkın Tuna, kişisel hesaplar uğruna, gece gündüz çalışan bir örgütün uydurma bir sebep ile görevden alınması CHP kültürüne yakışmamıştır dedi.

PARTİMİZİN SAHADAKİ GÜCÜ OLDUK

CHP Gençlik Kolları Kurultayına az bir süre kala böyle bir olayın yaşanmasının tesadüf olmadığını belirten Tuna şunları söyledi; “ 2012 yılında yaptığımız kongrede seçimle göreve geldik ve 2 yıllık süreçte gençlik kolları olarak Başakşehir’de partimizin gücüne güç katacak çalışmalar yaptık. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Seçimler süresince partimizin Başakşehir’deki seçim kampanyasında gençlik kolları olarak sahadaki en etkin güç olduk.

YAPILAN PARTİ İÇİ DEMOKRASİYE UYMUYOR

Bizim bu özverili ve fedakârca yaptığımız çalışmalara rağmen, CHP içinde yer alan bazı kişilerin şahsi hesaplar uğruna yaptığımız fedakârlıkları hiçe sayıp uydurma bir sebep ile bizleri görevden alma girişimi, hem partimize hem de ilçe örgütümüze yapılan büyük bir ayıptan başka bir şey değildir. Bu görevden almalar ne parti içi demokrasiye nede parti tüzüğüne uymamaktadır.

KURULTAY ÖNCESİ TESADÜF DEĞİL

Seçimle göreve gelen yönetimler yine seçimle görevden alınabilirler. Zaten kongre sürecine girmiş bir ilçenin, kongre yapılmadan görevden alınması ve yapılacak atama ile kendilerine yakın bir ismin göreve getirilme çabaları, yaklaşan Gençlik Örgütleri Kurultayı öncesi hiçte tesadüf değildir. Buradaki amacın ne olduğu açıkta bellidir.

HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

Biz yapılan haksızlığa ve usulsüzlüğe kesinlikle boyun eğmeyeceğiz ve ilçe örgütü olarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız. İstanbul’un diğer ilçelerinden ve Marmara Bölgede İl Başkanları bizzat arayarak haklı davamızda yanımızda olduklarını belirttiler. Biz bu büyük oyunu bozmakta kararlıyız.

AÇLIK GREVİ YAPACAĞIZ

Dileğimiz yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesidir. Biz haklı davamızda partimize zarar vermeden sesimizi duyurmak adına 12 Mayıs Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar bekleyeceğiz ve sonrasında İstanbul İl binamızda, Maltepe İlçe Gençlik Kolları ve bize destek veren partililerimiz ile birlikte açlık grevine başlayacağız.

İLÇE BAŞKANI ÖZEREN “YAPILAN TÜZÜĞE AYKIRIDIR”

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren, İlçe Gençlik Kollarının görevden alınması üzerine İl Başkanlığına yazılı bir açıklama gönderdi. 

Özeren’in yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Gençlik Kolları Yönetmeliğinin 17. Maddesi uyarınca ilçe gençlik kolunun görevden alınması esnasında ilçe ana kademe yönetiminin görüşünün alınması zorunludur. Bu görevden alınma konusunda ilçe başkanlığımızın görüşü alınmadığı gibi, görevden alınmada dayanak gösterilen 21.04.2014 tarihli tutanak ve içeriği hakkında da tarafımıza bilgi verilmemiştir.

Demokratik bir seçim sonucunda göreve gelen ve uzun süre özveriyle çalışan ilçe gençlik kolumuzun gerekçesiz ve mesnetsiz bir şekilde görevden alınması, Parti tüzüğümüz ve evrensel demokratik ilkeler muvacehesinde kabul edilemez bir tutumdur.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalara başlayan örgütümüzde bu haksız ve dayanaksız tutumun yaratacağı huzursuzluk, partimiz bakımından kapanması imkansız zararlara ve motivasyon düşüklüğüne yol açacaktır.

Yukarıda sunulan nedenlerle: İlçe gençlik kolu başkan ve yönetim kurulu hakkındaki görevden alma kararının kaldırılmasını, İlçe gençlik kolu başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görevine iadesini arz ve talep ederim."

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları