loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de Kontenjan Genelgesinin iptal davası 3 Mart'ta

CHP'de Kontenjan Genelgesinin iptal davası 3 Mart'ta
Tarih: 20.02.2015 - 01:59
Kategori: Siyaset

CHP Eski Gençlik Kolları Başkanı ve PM Üyesi Levent Eyipişiren'in açtığı CHP'de Kontenjan Genelgesinin iptal davası 3 Mart'ta ertelendi..

CHP Eski Gençlik Kolları Başkanı ve PM Üyesi Levent Eyipişiren'in açtığı CHP'de Kontenjan Genelgesinin iptal davası 3 Mart'ta ertelendi..

CHP Eski Gençlik Kolları Başkanı ve PM Üyesi Levent Eyipişiren, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklama ile partililere seslendi; 

23 Aralık tarihli Parti Meclisi-PM oturumunda değiştirilen CHP Milletvekili Aday Saptama Yönetmeliği’nin, parti tüzüğümüz ve Siyasi Partiler Yasası-SPY’ye aykırılıkları nedeniyle açtığım iptal davasının ilk duruşması bugün saat 12:00’de Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Ben, sabah Ankara uçağım iptal edildiği için davaya katılamadım. Ancak Avukat Ali Göymen yoldaşımızın verdiği bilgiyi sizlerle de paylaşmak isterim.

Duruşmada; davalı Genel Merkez avukatı görevsizlik nedeniyle USULden davanın mahkemece reddedilmesi talebini iletmiş, ESASa ilişkin makul bir açıklama getirememiştir. Genel Merkezimiz haksız yönetmeliği savunamamakta, mahkemeyi usul tartışması ile oyalamaktadır. Bunun üzerine Hakime Hanım, 3 Mart'a duruşma tarihi vererek ESAStan savunma hazırlığı yapılmasını istemiştir.

Tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum ki; Bu dava ile partimize iki şekilde yardımcı olmayı umuyoruz:


• Davayı Kazanırsak: Parti tüzüğümüz ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olarak değiştirildiğine inandığımız Milletvekili Aday Belirleme Yönetmeliği partimize daha büyük sorun çıkarmaksızın PM tarafından düzeltilecek fırsat tanınacaktır. Partimizin bazı seçim bölgelerinde seçime girememe riski yok edilecek ve daha çok parti emekçisinin önseçimden çıkabilmesinin yolu tekrar açılacaktır. Bu da örgüte büyük bir dinamizm getirecektir.

• Davayı Kaybedersek: Milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu’na verildiğinde; Genel Merkez yöneticilerimiz tarafından alındığını duyduğumuz sözlü mütalaada ifade edildiği gibi, YSK listeyi reddecek ve seçime girmemiz risk altına girecek olduğunda, bizim davamızın sonuçları partimiz tarafından delil olarak sunulabilecektir. Yani YSK’nın eli başka hukuki kanallarla alınan UYGUNSUZLUK YOKTUR kararlı ile bağlanabilecektir.

Konunun özüne; yani parti içi demokrasinin oturtulmasıve liyakata dayalı adil yarışın sağlanması dair siyasi itirazlarımı ve tavrım, duruşum zaten biliniyor. Bu hukuki mücadeleye dair 3 Mar’ta karar çıkacağını ümit ettiğim duruşmadan sonra da sizleri bilgilendireceğim.

Saygılarımla

Levent Eyipişiren
CHP Eski Gençlik Kolları ve PM Üyesi

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları