loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 1 Mayıs tepkisi: Marjinal tek grup polisti

CHP'den 1 Mayıs tepkisi: Marjinal tek grup polisti
Tarih: 02.05.2013 - 14:28
Kategori: Siyaset

CHP yöneticileri ve milletvekilleri dün yaşanan 1 Mayıs olaylarıyla ilgili bir basın açıklaması yaparak 1 Mayıs'la ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu...

CHP’li milletvekilleri dün yaşanan 1 Mayıs olaylarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. CHP’liler olayların sorumlularıyla ilgili yarın suç duyurusunda bulunacaklarını açıklarken milletvekili Umut Oran, "Dün burada toplanmak istedik, hiçbirimiz Taksim’e yürümek istemedik. Polisin namlusundan silahlarla gaz bombaları yüzümüze atıldı" diye konuştu.
Açıklamada ilk olarak konuşan İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, "Dün burada mahkum olan tek marjinal grup vardı. O da polislerdi. Çağlayan’da ve Bahçelievler’de durumu kritik olan 3 arkadaşımızı ziyaret edeceğiz" derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İstanbul Valisi'nin CHP yöneticilerine 'marjinal grup' demesini kınadı. Tekin, "Bizim bildiğimiz TC’nin valisi 76 milyonun valisidir. Hastaneye kaldırılan vekilleri nezaket gereği aramıyorlarsa onları da Allah’a havale ediyoruz. Cenevre Sözleşmesi’ne bakarsanız da görürsünüz şu anda bir çok yerde savaş olmasına rağmen ambulanslara kimse dokunmaz. Şu meydanda ambulansın içinde biz olmamıza rağmen bırakın vekilliğimizi lanet olsun insanız bir kere, üzerimize gaz sıktılar. Biz başbakanın kafasını bildiğimiz için bize yabancı gelmiyor. Daha dün bize barış dersi verenlerin şimdi size şiddetle kınıyorum" dedi. Tekin sadece TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kendilerini aradığını söyledi.

Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, "Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir, Tayyip Erdoğan cumhuriyeti değildir. Artık meydanlar onları rahatsız ediyor. Meydanlar demokrasinin ses bulduğu alanlardır. Biz belki dün biber gazı yedik, arkadaşlarımız sağlık açısından önemli problemlerle karşı karşıya kaldı. Ama 17. Yaşındaki kızımız yaşam mücadelesi veriyor" derken CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da vatandaşın bayramının zehir olduğunu söyledi. Oran, "TC devleti keyfi yönetilen bir devlet olamaz. Erdoğan’ın ağız tadına göre yönetilemez. Hükümetin ileri sürdüğü 'taş attılar', 'marjinal gruplar' var gerekçeleri geçersizdir. Taksim kutlama alanıdır. AİHM 2008’de başvuruyu değerlendirdi, AKP’yi haksız buldu. Dün burada toplanmak istedik, hiçbirimiz Taksim’e yürümek istemedik. Polisin namlusundan silahlarla gaz bombaları yüzümüze atıldı. CHP’li vekiller bundan dolayı yaralandı. Hz. Ali der ki, 'rezil kişilerin başa geçmesi insanlara afettir' Türkiye bu afeti yaşıyor. Ama biz insanlarımıza bu afeti yaşatmayacağız. Bir daha 2014’ten sonra İstanbul’da AKP iktidarı olmayacak. Biz yaptıklarının hesabını sandıkta soracağız ve onları bir bir Yüce Divan’a çıkartacağız" şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları