loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 25 bin kişiye sandık eğitimi

CHP'den 25 bin kişiye sandık eğitimi
Tarih: 04.08.2014 - 17:30
Kategori: Gündem

CHP İstanbul’da sandık güvenliği eğitimlerine devam ediyor!



Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında binlerce örgüt emekçisiyle birlikte sandık güvenliği eğitimlerine devam ediyor. İstanbul’un 39 ilçesinde 300 eğitmenin görev aldığı sandık güvenliği eğitim çalışmalarına bugüne kadar yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

CHP İstanbul İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala “Her Oy Bir Umut” projesi kapsamında gerçekleştirilen sandık güvenliği çalışmalarına hız verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıklarda görev almak isteyen binlerce kişi için hazırlanan sandık güvenliği eğitimlerinde bu hafta sona geliniyor. İstanbul’un 39 ilçesinde aylardır süren eğitim çalışmaları bugüne kadar 300 eğitmenin nezaretinde yaklaşık 25 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitim toplantılarında katılımcılara, seçimden önce, seçim günü ve seçimden sonra sandıklarda yaşanılabilecek olası problemlere karşı dikkat edilmesi gereken hususlar, seçmenlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde oy kullanabilmelerinin nasıl sağlanacağı, YSK’nın seçimle ilgili hazırladığı genelgenin ayrıntılarına kadar birçok konuda bilgi verildi. CHP İstanbul İl Eğitim Sekreteri Füsun Sökmez, sandık güvenliği eğitim planı çerçevesinde bu hafta itibariyle uygulama eğitimlerinin arttırılacağını belirterek seçim gününde İstanbul’da tek bir oyun bile takipçisi olacaklarını söyledi.

İl Eğitim Sekreteri Sökmez, CHP Parti Okulu tarafından hazırlanan eğitim modeli kapsamında aylar süren bir sandık güvenliği eğitimi gerçekleştirdiklerini belirterek, YSK’nın açıkladığı seçim genelgesinin en ince ayrıntılarına kadar incelendiğini ve sandık görevlilerine aktarıldığını ifade etti. Sökmez, itiraz dilekçelerinin mutlaka tutanak defterlerine geçirilmesi hususuna dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerken eğitim çalışmalarının içeriğiyle ilgili de şunları söyledi:

“Eğitim çalışmalarında katılımcılara seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası yapılacak bütün işlemler ve koordinasyon yapısı anlatılıyor. Sandık kurulunda görev alacak kişilerin genelge gereği uyulması gereken prosedürler ve vatandaşın kullanacağı oyun geçerli sayılabilmesi için dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veriliyor. Eğitim çalışmalarımızın içeriğinde sandıkta görevli kişilerin oy kullanacak vatandaşa hangi durumlar halinde müdahale edebileceği ya da edemeyeceği; sandık tutanaklarının genelgeye uygun şekilde nasıl hazırlanacağı gibi hususlar da var. İtiraz süreçlerindeki yetkileri ve müdahil olmaları gereken durumlara ilişkin de bilgilendirmeler yapıyoruz. Bunun dışında seçim günü sabah saat 06.30’da görevli olduğu okuldaki yerini alması gerektiğinden, oy kullanma süresinin bitiminden, oy sayımının sonuna dek yapması gerekenleri uygulamalı olarak anlatıyoruz.”

CHP'den 25 bin kişiye sandık eğitimi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları