loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 3. Hava Limanı sorusu: ''İş güvenliği ne durumda?''

CHP'den 3. Hava Limanı sorusu: ''İş güvenliği ne durumda?''
Tarih: 11.07.2014 - 15:06
Kategori: Siyaset

Ağbaba: ''3. Köprü ve Havalimanı İnşaatın İşçi Güvenliği Ne Durumda?''

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e 3. Köprü ve 3. Havalimanı inşaatlarındaki işçi güvenliği ve işçilerin özlük haklarına yönelik sorular yöneltti?

Ağbaba’nın Bakan Çelik’in yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergeleri şöyle:

1- Kamuoyunda 3. Köprü inşaatı olarak bilinen çalışmada bugüne kadar hangi tarihlerde hangi kazalar meydana gelmiştir? Bu kazalarla ilgili inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonucunda ihmal veya kusur durumu nedir?

2- Söz konusu inşaattaki kazalarda kaç işçimiz yaşamını kaybetmiş ve kaç işçimiz yaralanmış, yaralanmaların sebebi nedir?

3- Bu inşaatta güvenlik önlemleri ve denetimler ne şekilde, hangi sıklıkla yapılmaktadır?

4- İnşaattaki olası kazalara karşı tıbbi müdahale imkanı ne şekildedir? En yakın sağlık kuruluşu ne kadar uzaklıktadır?

5- Bu inşaatta işçilerin çalışma koşullarının ve özlük haklarının durumu ne boyuttadır?

—————————————————————————————————–

7 Haziran 2014’te temeli atılan Üçüncü Havalimanı İnşaatı çalışmaları sırasında 9 Temmuz 2014 tarihinde hafriyat kayması sonucu gölete düşen iş makinesinin operatörünün hayatını kaybettiği bilgisi basına yansımıştır.

Bu çerçeveden hareketle,

1- 7 Haziran’dan bu yana inşaat çalışmasında başka bir kaza olmuş mudur?

Eğer varsa bu kazalar hangi tarihlerde olmuştur ve sonuçları nelerdir?

2- Henüz inşaat başlayalı 1 ay olmasına karşın ölümlü bir kaza meydana gelmesinde güvenlik ve denetim tedbirlerinizin eksikliği söz konusu mudur?

3- Söz konusu inşaatta müteahhit firmaların denetimi nasıl yapılmaktadır? İnşaattaki diğer denetim mekanizmaları nelerdir? Denetimler hangi sıklıkla denetim yapılmaktadır? Olası kaza riskine karşı tıbbi müdahale yapacak ekibin inşaat bölgesine uzaklığı ne kadardır? İnşaat alanında acil müdahale yapabilecek bir sağlık merkezi olanağı var mıdır?

4- Bahsedilen inşaat çalışmasında işçilerin can güvenliğini sağlamak için hangi önlemler alınmıştır? Yaşanan ölümlü kazanın ardından denetim ve güvenlik tedbirlerini artıracak mısınız? Yoksa siz de, bu kazaların işin fıtratında olduğunu mu düşünüyorsunuz?

5- Söz konusu inşaatta çalışma sistemi ve saatleri nedir? İşçilerin biz milletvekillerine sıklıkla dile getirdiği yoğun ve düzensiz şekilde, ramazan ayında adeta köle gibi çalıştırıldıkları iddiası doğru mudur?

6- 9 Temmuz 2014 tarihindeki kazada yaşamını yitiren Osman Ceylan isimli operatörün geri de kalan ailesini Bakanlığınızca herhangi bir madde destek veya katkı sağlanacak mıdır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları