loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 4 öneri!

CHP'den 4 öneri!
Tarih: 03.10.2013 - 12:24
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu ve güneydoğu illerinde yaz boyu çalışmalarda bulunan 2 CHP heyetiyle dün akşam yemekte bir araya geldi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu ve güneydoğu illerinde yaz boyu çalışmalarda bulunan 2 CHP heyetiyle dün akşam yemekte bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun, "Demokrasi paketinde biz AKP'den çok daha ilerideyiz. Bunu daha fazla giderek siz anlatmaya devam edin" dediği öğrenilirken CHP'nin 17 maddelik bildirgesinin de 21 maddeye çıkarılması kararı verildi.

CHP'nin Meclis tatile girmeden oluşturulan Doğu ve Güneydoğu çalışma heyetleri dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldi. 3 saate yakın süren yemekte Kılıçdaroğlu vekillerin tek tek görüşlerini aldı. Toplantıda önemli bir de karar alındığı öğrenildi. CHP'nin 17 maddelik Demokratikleşme Paketi 21 maddeye çıkarılacak.

"HANGİSİ DAHA DEMOKRATİK"

Toplantıda bölgedeki halkın CHP'ye bakışı da ele alınırken, "CHP'li olduğumuzu öğrenince önce bir tedirgin olunuyor, ancak önerilerimizi anlatınca çok samimi bir ortam oluyor ve vatandaşlar 'biz bunları bilmiyorduk, iktidar bile sizden geride' deniliyor. Anlatıldığı zaman vatandaşın CHP'ye bakışı değişiyor" değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi. toplantıda yapılan müzakerelerde 17 maddelik CHP'nin paketine "Koruculuğun kaldırılması", "Olağanüstü mahkemelerde yapılan yargılamaların yenilenmesi", "Yasadışı dinlemeler için kapsamlı önlem alınması" ve Boşaltılan köylere alt yapı götürülerek köye dönüşün sağlanması" maddelerinin eklenmesine karar verildi.
Öte yandan CHP bölgede AKP ve kendilerinin önerilerini karşılaştıran bir el ilanı da hazırlatma kararı aldı. Vatandaşa dağıtılacak ilanlarda "Sizce hangisi daha demokratik?" diye sorulacak.

OY ALMAYA GİTMİYORUZ

VATAN'ın edindiği bilgiye göre toplantıda görüşler üzerine Kılıçdaroğlu'nun, "Biz bölgeye oy almaya gitmiyoruz, ön yargıları algıyı değiştirmeye gidiyoruz. Olumsuz algıyı kıracağız. Bundan sonra daha da sık gidin çünkü halk dinleyince gerçeği görüyor. Demokratikleşme paketinde tartışmasız biz daha ilerideyiz. Bizim önerilerimizden bölgede herkesin haberi olmalı. Daha çok anlatılmalıdır. Kendi hazırladığımız paketimize örgüt ile birlikte sahip çıkıp arkasında duracağız. AKP'in paketi bölgede hayal kırıklığı yarattı, bize daha çok çalışmak düşüyor" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu heyetlerde yer alan milletvekilleri ve parti meclisi üyelerine Kasım ayından itibaren tekrar bölgeye giderek daha çok çalışma talimatı verdi.

ANADİLDE EĞİTİM

Toplantıda bölgeden en fazla CHP'nin anadilde eğitim konusunda ne düşündüğünün merak konusu olduğu da Kılıçdaroğlu'na anlatıldı. Bu konuda CHP'nin görüşlerinin ne olduğunun kesin bir dille anlatılması için ayrıca broşür ve ilan hazırlanması da kararlaştırıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önce anadilde eğitim konusunda, "Anadilde öğretime sıcak bakıyoruz, vatandaşlar anadilini öğrenebilmeli. Ancak anadilde eğitimin bugün için çözülebilecek bir sorun olduğuna inanmıyoruz. Herkes anadilini öğrenmeli. Anadili yasağının kalkması için ilk teklifi veren de biziz. Ama anadilinde eğitim toplumu böler. Bizim görüşümüz bu. Türkiye'nin tek bir resmi dili olmalı. O da Türkçedir. Herkesin inancı ve kimliğine saygılıyız ama bunların politikada kullanılmaması gerektiğine inanıyoruz" açıklaması yapmıştı.

Kıvanç El / Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları