loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den AKP kongresinin iptali için başvuru

CHP'den AKP kongresinin iptali için başvuru
Tarih: 18.08.2014 - 19:06
Kategori: Siyaset

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Çankaya İlçe Seçim Kuruluna başvurdu...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti’nin 27 Ağustos’ta yapılacak kongresinin iptali için Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurdu.

Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de 15 Ağustos'tan bu yana Başbakan olmadığını iddia ederek, “Bu makam boşalmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin görevde bulunan 11. Cumhurbaşkanı, devletin başı olmasına rağmen, Anayasa’dan kaynaklanan görev ve sorumluluklarının gereğini yapmamaktadır. 61. Hükümet içinden vekaleten görev yapacak Başbakan ataması halen yapılmamıştır.15 Ağustos tarihinden itibaren AKP Genel Başkanlık makamı boşalmıştır” dedi.

-“CUMHURBAŞKANI ELİYLE GÖREVDE BULUNAN CUMHURBAŞKANINA YÖNELİK OLARAK BİR ANAYASAL DARBE YAPILIYOR”-

Kart, AKP’nin tüzel kimliğini yasal anlamda sorumluluk altına sokan bir sürecin de başladığını savundu.

Seçilmiş Cumhurbaşkanının bir taraftan Başbakanlık ve bir taraftan da AKP Genel Başkanlığını fiilen sürdürdüğünü belirten Kart, “Şu anda seçilmiş cumhurbaşkanı eliyle görevde bulunan cumhurbaşkanına yönelik olarak bir anayasal darbe yapılıyor. Seçilmiş cumhurbaşkanı eliyle Türkiye Cumhuriyetinin 11. Cumhurbaşkanına karşı anayasal darbe sürdürülmektedir” dedi.
Vatandaşlara da seslenen Kart, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu keyfiliğe, ciddiyetsizliğe, sorumsuzluğa, kaba güce, anayasal darbeye karşı anayasal kurumlarımızı anayasadan kaynaklanan görevlerini yapmaya, sivil toplumu ve halkımızı duyarlılığa ve demokratik tepkilerini göstermeye davet ediyoruz” dedi.

-BAŞBAKANLIK MEVZUATI GELİŞTİRME VE YAYIN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU-

15 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet tarafından yayımının engellendiğini ileri süren Kart, “Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü, kendilerine verilen kanunsuz emir ve talimatları yerine getirmektedir. Kanunsuz emir ve talimatı yerine getirerek, Anayasanın 137 ve TCK’nın 257. maddelerini ihlâl eden Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında 18 Ağustos 2014 tarih itibariyle tarafımızdan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bu ülke kimsenin çiftliği değildir” diye konuştu.

-AK PARTİ KONGRESİNİN İPTALİNİ İSTEDİ-

Kart, Siyasi Partiler Yasasının 15/son ve AKP Tüzüğünün 78. maddesine aykırılık sebebiyle AKP’nin 27 Ağustos tarihinde yapılacak olağanüstü kongresinin iptali için Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunduğunu açıkladı.

-“GEZİ TARZI PROTESTOLARLA BU TEPKİSİNİ DİLE GETİREBİLİR”-

“Tepki göstermeli dediniz, halk nasıl tepki göstermeli?” sorusuna da Kart, “Halkımız nasıl tepki gösterebilir, Gezi tarzı protestolarla bu tepkisini dile getirebilir” dedi.

CHP’nin 5-6 Eylül tarihinde yapılacak kurultaya ilişkin soruya da Kart, “İnanıyorum ki CHP 5-6 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultayda dayanışmasını güçlendirerek çıkmış olacaktır” yanıtını verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları