loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Bursa çıkartması

CHP'den Bursa çıkartması
Tarih: 12.11.2012 - 19:41
Kategori: Siyaset

CHP'li Erdoğan Toprak, BTSO'yu ziyaret etti...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak beraberinde Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Sakarya Miiletvekili Engin Özkoç ve CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ile birlikte, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. 

Erdoğan Toprak ve beraberindeki CHP heyeti, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Hazır ve Yönetim Kurulu üyeleri ile iş dünyasının sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

CHP’nin İşadamları, İşveren Sendikaları ve Meslek Örgütlerine yönelik yeni yaklaşımını ve çalışma stratejisini BTSO Başkan ve yöneticileri ile paylaşan Toprak; “Biz iş dünyasına, işadamlarımızın, girişimcilerimizin sorunlarına ve beklentilerine çok önem veriyoruz. İş dünyasının sorunları çözülmüşse, üretim ihracat kanalları açık ve kesintisiz işliyorsa istihdam olur. İstihdam olursa aileler geleceğe güvenle bakar, geliri olduğu için kaygısız ve mutlu olur. Biz muhalefet ya da iktidar konumundan yola çıkarak süreçleri değerlendirmiyoruz.

Biz iş dünyasının, işadamlarımızın, işverenlerimizin, esnafımızın ve tüm üreten, iş-aş yaratan kesimlerin yanında olmaya önem veriyoruz. Bunun için sanayisi gelişmiş kentlerimizi, odalarımızı, işveren kuruluşları ile meslek örgütlerini ziyaret ediyoruz.” dedi.

Toprak, Suriye gerilimi ve yaşanan sürecin ülke ekonomisinin yollarını yavaş yavaş tıkamaya başladığını, kapanan gümrük kapıları, sınır kentlerine düşen bombalar nedeniyle bölge halkının endişe içinde bulunduğunu ifade etti. Toprak, Suriye üzerinden tüm Ortadoğu ve Körfez Bölgesi ülkelerine yapılan ihracat ve ticaretin durma noktasına geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Sizlerin de bildiği üzere, Suriye’de bir savaş tehlikesi söz konusu. Bu tehlikenin iş dünyamıza etkisini en azda tutabilmek için hangi önlemlerin alınması gerektiği konusunda destek olmak için geziyoruz. Sorunları, önerileri, çözüm taleplerini dinliyoruz. Biz de kendi önerilerimizi ve çözüm modellerimizi paylaşıyoruz.

CHP olarak öncelikle üretime, üreten, büyüyen, ihraç eden ekonomiye inanıyoruz. Üretim olmadan paylaşım olmaz. Bu nedenle üretimi güçlendirmek istiyor ve kapı kapı dolaşıyoruz. Bize oy verilsin diye burada değiliz. Buraya geliş nedenimiz ülkemizin önünü, ekonomimizin yolunu nasıl açabileceğimizi konuşmak. Ana muhalefet partisi olarak iş dünyasının gücüne, Türkiye için yaptıklarına inanıyoruz. Türkiye eğer Suriye bataklığına girmediyse, bunda CHP’nin sorumlu muhalefetinin etkisi çok büyük. Bu sorumlu ve duyarlı muhalefetimiz sayesinde analar-babalar gözyaşı dökmedi.”

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de yaptığı değerlendirmede; alternatif enerji yatırımlarına, çevre dostu enerji kaynaklarının devreye sokulmasına dikkat çekti ve enerjinin verimli kullanılmasına destek vermek gerektiğini kaydetti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker yaptığı konuşmada ticaret ve sanayi erbabına yönelik çalışmalarda verdikleri destek nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ettiklerini belirtti.

Parseker “Uzun vadede iş dünyası için yapısal reformlar büyük önem taşıyor. Bunun için kısa vadede değil uzun vadede projeler talep ediyoruz. Siyasetçilerimizden, ülkemizi ve ekonomimizi yönetenlerden beklentimiz budur” dedi.

BTSO Başkan Vekili Ali Hazır, Türkiye’nin en büyük ve temel ekonomik sorunlarının başında Enerjinin dışa bağımlılığı ile enerji girdi maliyetlerinin yüksekliğinin geldiğini ifade ederek bunun hem üretimi hem de Türkiye ekonomisinin rekabet gücünü doğrudan etkilediğini kaydetti. Hazır “ Bu konuda yapılacak çalışmaların herkes tarafından desteklenmesi gerekiyor. ” dedi.

Erdoğan Toprak ve beraberindeki heyet Bursa da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunup, iş dünyasının taleplerini ve sorunlarını dinleyecek.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları