loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den emekli astsubaylar için teklif

CHP'den emekli astsubaylar için teklif
Tarih: 25.04.2013 - 11:42
Kategori: Siyaset

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, emekli astsubayların emekli maaşlarının günümüzün ekonomik koşullarına uygun olarak yükseltilmesi amacıyla kanun teklifi verdi...

Demir tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, "Astsubayların yaşadığı psikolojik ve maddi baskılar, ne yazık ki intiharlarla da sonuçlanmaktadır. Emekli astsubaylar, emeklilik maaşlarının günümüzün ekonomik koşullarına uygun olarak yükseltilmesini ve özlük haklarının iyileştirilerek, hak ettikleri yaşam koşullarına ulaşmayı talep etmektedirler" denildi.

Yüzde 50'ye yakın azalıyor

CHP'li Demir tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik içeriyor. Teklif, emekli astsubayların emekli aylıklarının artırılmasını içeriyor. Teklifin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

“Astsubaylar, emekli olduklarında maaşları yüzde 50'ye yakın oranda azalmaktadır. Bir başka ifadeyle 2 bin ila 3 bin 300 TL arasında olan astsubay maaşı, emeklilikte bin 200 ila bin 700 TL'ye düşmektedir. 30 yıllık bir astsubay da olsa emekli olduğunda, yeni başlayan astsubay maaşının altında maaş almaktadır. Bu durum, adalet ve hakkaniyet ölçüsüne uymadığı gibi, emekli astsubayların geçim sıkıntısı yaşamasına neden olmaktadır. Emekli astsubaylar, emeklilik maaşlarının günümüzün ekonomik koşullarına uygun olarak yükseltilmesini ve özlük haklarının iyileştirilerek, hak ettikleri yaşam koşullarına ulaşmayı talep etmektedir."

Meriç Tafolar  

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları