loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den İçişleri Bakanı'na Grup Yorum sorusu

CHP'den İçişleri Bakanı'na Grup Yorum sorusu
Tarih: 20.09.2012 - 15:09
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Grup Yorum’dan Selma Altın’ın kulak zarının patlatılmasını TBMM’nin gündemine getirdi...

Tanrıkulu’nun İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle 
 
“Türkiye’de pek çok yurttaşımızın gözaltında işkence ve kötü muameleye maruz kaldığına dair şikâyetlerde bulunduğu bilinmektedir. Basına yansıdığı kadarıyla bu şikâyetlere bir yenisi daha eklenmiştir. İddiaya göre 27 kişiyle birlikte gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Selma Altın, bu sırada kolluk güçlerinin saldırısına uğradı. Altın’ın, Emniyet’e götürülürken karşılaştığı bu kötü muamele neticesinde sağ kulak zarının patladığı da iddia edilmektedir.


Avukat Taylan Tanay’ın basına yansıyan ifadelerine göre Selma Altın’ın Grup Yorum üyesi olduğu bilindiği için kötü muameleye tabi tutuldu ve müzisyen olduğu için kulak zarı kasten patlatılmak istendi. Tanay’ın ifadesi şöyle: “Emniyete götürülürken arabada SelmaAltın’ın Grup Yorum üyesi olduğunu bilen kolluk ekipleri kulak zarını patlatmaya çalışmış, amaçlarına da ulaşmış görünüyorlar. SelmaAltın’ın kulağına yönelik özel bir saldırı yapılmış, bir kulağı duymuyor.”

Bu bağlamda;

1-     Selma Altın’ın kulak zarının patlatıldığı iddiası doğru mudur?

2-     Gözaltı sürecinde Selma Altın ve diğer arkadaşlarına yönelik herhangi bir kötü muamelede bulunulmuş mudur? Bu konuda herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

3-     Altın’ın kulak zarının patlatılıp patlatılmadığına dair herhangi bir tetkik yapılmış mıdır? Yapılmışsa, bu tetkiklerden çıkan sonuç nedir?

4-     Bir müzisyen olan Altın’ın kulak zarının patlamış olması, mesleğini icra etmesini imkânsız hâle getirebilir. Telafisi mümkün olmayacak bir sonuç çıkması halinde, sorumlular hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

5-     Kolluk güçlerinin kasten bu muamelede bulunduğu iddialarına ne diyorsunuz?”

 

Vişne Haber Ajansı


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları