loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 'İlaç sektöründe KDV oranı yüzde 1'e düşürülsün' talebi

CHP'den 'İlaç sektöründe KDV oranı yüzde 1'e düşürülsün' talebi
Tarih: 06.08.2020 - 07:00
Kategori: Siyaset

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ilaç sektöründe de KDV oranının %1’e geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020 sonuna kadar iş yerlerinde kira stopajının yüzde 20'den yüzde 10'a düşürüldüğünü, yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV’nin %18’den %8’e; Yeme-İçme, Sinema-Tiyatro-Müze, Konaklama sektörlerinde ise KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini duyurması üzerine yazılı bir açıklama yaparak ilaç sektöründe de KDV oranının %1’e geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

“İLAÇ SEKTÖRÜNDE KDV ORANI %1’E DÜŞÜRÜLMELİDİR”

Milletvekili Kaplan, yazılı açıklamasında “Covid-19 pandemisiyle birlikte sağlık alanında ilaca erişim ve sağlık malzemelerine erişim arttı. Eczanelerimiz de vatandaşlarımızda bu dönemde sıkıntı yaşıyor. KDV oranlarının ilaç sektöründe düşürülmesi; hem üretici hem de vatandaş için olumlu bir adım olacaktır.Üreticinin üzerindeki maliyet yükü azaltılmalı, vatandaşlarımızın daha uygun fiyatlarda ilaca erişimi sağlanmalıdır. Pandemiyle birlikte önümüzdeki süreçlerde sıkıntı yaşamamak adına ivedilikle bir düzenleme yapılmalıdır” dedi.

“YERLİ İLAÇ ÜRETİCİLERİNE DEVLET DESTEĞİ VERİLMELİDİR!”

Kaplan, yerli ilaç üreticilerinin bu süreçte daha çok desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Yerli ilaç üretimi ve üreticileri daha fazla Devlet desteğine ihtiyaç duymaktadır. Ambalajından ham maddesine kadar her kaleminde yüksek maliyetlerin olması üreticileri sıkıntıya sokmaktadır. Pandemi devam ederken; olmazsa olmaz yerli ilaç sektöründe faaliyet gösteren üreticilerimize daha çok destek verilmelidir” diye ifade etti.

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları