loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den İsrail çıkışı!

CHP'den İsrail çıkışı!
Tarih: 18.07.2014 - 18:52
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Giresun’da: ''Filistin’in vahşice katline yol açan İsrail’in bu saldırılarının uluslararası arenada ciddi bir biçimde ele alınması gerekiyor''

“Ekmeleddin İhsanoğlu sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı değildir. Ekmeleddin İhsanoğlu bütün toplum kesimlerinin, sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları, aklınıza ne kadar örgüt, toplum geliyorsa onların birlikte belirlediği büyük uzlaşının adayıdır”

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “Filistin’in vahşice katline yol açan İsrail’in bu saldırılarının uluslararası arenada ciddi bir biçimde ele alınması ve İsrail’e dur denmesini bekliyoruz, bu her şeyden önce bir insanlık görevidir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında Giresun’a gelen Akkaya, CHP Giresun İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Akkaya, burada yaptığı konuşmada, mübarek ramazan ayında 3Filistin’den gelen haberlerin kendilerini derinden üzdüğünü ve yaraladığını söyledi.

İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında resmi rakamların yaklaşık 300 masum insanın öldürüldüğü yönünde olduğuna dikkati çeken Akkaya, “Bu vahşi saldırıları lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu konuyla ilgili ciddi adımlar atamayan, çöplüğünde öten horoz misali iç politikaya bunu malzeme yapan hükümeti ve başta Dışişleri Bakanı’nı kınıyoruz” diye konuştu.

Akkaya, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun bugün olağanüstü toplanacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplanmasında çağrıyı yapan Ürdün. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, AKP hükümeti bugüne kadar bununla ilgili sadece 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi seçim malzemesi yapmaktan başka bu konuyla ciddi olarak ilgilenmiyor. Ürdün’ün mü İsrail’in bu vahşice saldırılarına karşı dur demek için yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin mi rol alması lazım? Burada nasıl ikiyüzlü bir politikanın uygulandığını görüyoruz. Onun için Filistin’in vahşice katline yol açan İsrail’in bu saldırılarının uluslararası arenada ciddi bir biçimde ele alınması ve İsrail’e dur denmesini bekliyoruz, bu her şeyden önce bir insanlık görevidir.”

- “10 Ağustos’ta herkes sandığa gitmelidir”

Yakup Akkaya, 10 Ağustos’ta herkesin vatandaşlık görevini eksiksiz yerine getirmesi gerektiğine işaret ederek, herkesin sandığa gitmesi gerektiğini, bunu bir zorunluluk görevi olarak, tarihi bir görev olarak düşünmesi gerektiğini söyledi.

Akkaya, sandığa gitmeyenlerin tarihte çocuklarına, torunlarına ve gelecek kuşaklara karşı ağır vebal ve sorumlulukları olduğunu öne sürerek, “Onun için çok önemli olan ilk kez halk yoluyla seçilecek bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha sonra pişman olmamak için bütün vatandaşlarımızın sandığa gidip oy kullanmaları bir vatandaşlık görevidir” ifadelerini kullandı.

- “Ekmeleddin İhsanoğlu sadece CHP’nin adayı değildir”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olmadığını belirten Akkaya, şunları kaydetti:

“Ekmeleddin İhsanoğlu bütün toplum kesimlerinin, sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları, aklınıza ne kadar örgüt toplum geliyorsa onların birlikte belirlediği büyük uzlaşının adayıdır. Türkiye’de büyük kabul görmüştür. Her gittiğimiz yerde bunu görüyoruz. Dünyayla barışık, Cumhuriyet’in temel ilkelerine sahip çıkan, koruyan, sosyal politikalar konusunda yurttaşlarımızın yanında olacağını her yerde ifade eden, ayrıştıran değil birleştiren, arkasında şaibesi olmayan, uluslararası alanda başarılarla dolu bir geçmişi olan, laik, Cumhuriyetimizi bu anlamda yurt dışında da layıkıyla temsil edeceğine inandığımız Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğimiz tamdır.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları