loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den İzmir'de Roman açılımı toplantısı

CHP'den İzmir'de Roman açılımı toplantısı
Tarih: 14.01.2023 - 21:13
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile İzmir’de bir Roman Buluşması düzenliyor. Buluşma 15 Ocak Pazar günü saat 14.00’de, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

CHP'den yapılan açıklamada;

"Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımlarıyla İzmir’de bir Roman Buluşması düzenliyor. Buluşma 15 Ocak Pazar günü saat 14.00’de, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Buluşmaya Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Roman yurttaşlarımızın oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarını temsilen 600 kişi katılacak. Buluşmada ayrıca, yoğun Roman nüfusa sahip CHP’li yerel yönetimlerden 50 belediye başkanı veya yardımcısı da hazır bulunacak. Toplantı alanına çok sayıda Roman yurttaşımızın gelmeleri de bekleniyor.

Roman Buluşması iki bölümden oluşacak:

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önce belediye başkanlarımızla buluşarak Romanlara yönelik çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunacak. Ardından ana salona geçilecek ve Genel Başkanımızın ve protokolün açılış konuşmalarının ardından basın mensupları salon dışına çıkarılacak. Toplantının son bölümünde sivil toplum temsilcileri Genel Başkanımıza görüşlerini iletecek, Genel Başkanımız da söz alanlara toplu olarak yanıt verecek.

Roman Buluşması’nın ardından bir süredir hazırlıkları süren, CHP’nin Romanlara Yönelik Eylem Planı (2023-25) Parti Meclisi’nin onayından geçirilerek kamuoyuyla paylaşılacak. CHP, daha önce de benzer bir planı 2020-22 yılları için hazırlayarak Parti Meclisi’nden geçirmişti. Romanlara Yönelik Eylem Planı’nın merkezi iktidarda ve yerel yönetimlerde hayata geçirilecek politika önerileri şeklinde iki ana bölümü olacak." denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları