loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Sağlık Bakanı'na soru

CHP'den Sağlık Bakanı'na soru
Tarih: 17.06.2013 - 11:46
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ''Gezi Parkı olayları sırasında yaralanarak hastanede tedavi gören kişilerin fişlendikleri iddiaları doğru mudur?'' diye sordu...

Tanrıkulu, Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Eylemler sırasında polisler ve bazı sivil kıyafetli eli sopalı kişilerce ağır yaralanan ve hatta halen hastanede yaşam mücadelesi veren kişilere gönüllü hizmet eden sağlıkçılara açılan soruşturma kapsamında İstanbul Tabip Odası Başkanlığı’na gönderilen yazıda ‘İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda odanız tarafından koordine edilen tıbbi müdahale ve ‘gönüllü revir' işlemleri için neden Sağlık Bakanlığı'ndan izin almadınız?’ ibaresi yer almaktadır. Bir insanın yaşamını kaybedebileceği kadar yoğun şiddet görmesi sonucu müdahale etmek için oraya giden ‘gönüllü sağlıkçılar’ın işledikleri bir insanlık ayıbı mıdır? İnsanlık ayıbı olduğu için mi haklarında soruşturma açılmıştır?

Sağlık Bakanlığı’nın ambulansları ve tıbbi ekipleri yaşanan olaylar sırasında yaralananlara müdahale etmekte tam anlamıyla yeterli olmuş mudur? Kaç ilde kaç tıbbi ekip ve ambulans yaralılara müdahale etmiştir?

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanarak hastanede tedavi gören kişilerin fişlendikleri iddiaları doğru mudur? Tedavi gören bu kişilerin bilgileri başka kurum ve kuruluşlara iletilmiş midir?

Gönüllü hizmet eden sağlıkçılara açılan soruşturma kapsamında İstanbul Tabip Odası Başkanlığı’na gönderilen yazıda ‘Yaralı ve hastalara müdahale eden sağlık gönülleri hangi tıbbi kayıtları tuttular? Bunların yasal dayanakları nedir?’ ibaresi de yer almaktadır. Eylemler esnasında yaralanan insanlara ‘önce insan’ olmaları gerekçesiyle ve vicdani sorumlulukla hizmet eden ‘gönüllü sağlıkçılar’ tıbbi kayıt tutmadıkları ve Bakanlığınıza iletmedikleri için mi soruşturma açılmıştır?”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları