loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Sultanahmet önerisi

CHP'den Sultanahmet önerisi
Tarih: 13.08.2012 - 11:12
Kategori: Siyaset

CHP belediye meclis üyelerinden, Sultanahmet'e açık hava müzesi yapılması önerisi geldi...

İstanbul İl Genel Meclis toplantısında CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi, hazırladığı yazılı önergesi ile Sultanahmet’te yıkılan İl Özel İdare Binası’nın yerine Marmaray Kazısında çıkan eserlerin sergileneceği açık hava müzesi olması için yetkilileri göreve çağırdı.

İstanbul İl Genel Meclisinin CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri İstanbul’un sosyal, kültürel, sağlık ve eğitim gibi birçok sorunlarını gündeme yazılı ve sözlü önergelerle getirmeye devam ediyor. CHP’liler önergeleri ile ilgili meclis kürsüsünde meclis üyelerine ve İl Özel İdare Bürokratlarına hitap ederek gündeme alınmasını ve çözüm yollarının bulunmasını ve çözüme gidilmesi için mücadele etmeye devam ediyorlar. İstanbul İl Genel Meclisi’nin 2012 yılı Ağustos ayı Meclis oturumunda CHP İl Genel Meclis Üyeleri Ali Cemal Kimverdi ve Müfit Yetkin imzaları ile Meclis Başkanlığı’na verilen ve oy birliği ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine havale edilen yazılı önerge de şunlara değinildi;

Konu: Sultanahmet’te yıkılan İl Özel İdare binasının yeri hakkında

”Açık hava müzeleri milletlerin geleneksel kültür ürünlerini bir bütün halinde koruyan tabii ortamlarında sergileyen bir müze çeşididir. Öyle adlandırılır ki İstanbul’dan öte, dünyanın açık hava müzesidir. Sultanahmet, Semte adını veren Camisi, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Aya İrini, Hipodrom, Arkeoloji Müzesi, Dikilitaşı, Burmalı Sütunu, Yerebatan Sarnıçları, Gülhanesi, Medreseleri, Külliyeleri, evet adeta dünyanın açık hava müzesidir Sultanahmet”

“İstanbul İl Özel İdaresinin uzun yıllar binasının bulunduğu alan, bina yıkıldıktan sonra şu an boş olarak beklemektedir. Talebimiz, dünyanın açık hava müzesi olan Sultanahmet’te ki bu alan Marmaray Kazısında çıkan eserlerin sergileneceği açık hava müzesi olması. Bu konudaki talebimizin Meclisimiz Kültür Komisyonu tarafından incelenmesi ve gereğinin yapılması. Bu amaçla önergemizin Kültür Komisyonuna havalesini saygılarımızla arz ederiz”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları